Etikettintressant
Läst 13911 ggr
[trollduva]
2009-12-16, 22:56

spökplatser i jämtland och västerbotten

n/a

                                  -jämtland-

Prästgården i Borgvattnet

Det finns mera konstigheter vid Storsjön än dess berömda sjöodjur. Här finns Sveriges mest omskrivna spökhus sedan 1947. Det började med att komminister Erik Lindgren flyttade dit det året. Han hörde klampande steg i farstun, gnissel i dörrar, ljud som när någon tar av sig rocken, konstiga knackningar. Det var som en massa osynliga besökare rände där oupphörligt. Hans gungstol började av sig själv gunga så häftigt att prästen kastades i golvet. Från ett av rummen hördes våldsam gråt och tre grå damer uppenbarade sig plötsligt i en soffa. Ibland var det en osynlig kraft som lyfte Lindgren ur skrivbordsstolen. Horder av journalister och busslaster med nyfikna besökare har gjort prästgården till en verklig turistattraktion, med försäljning av spöksouvenirer och möjligheter att prova den berömda gungstolen. En senare präst, Thore Forslund, försökte i början av 80-talet driva ut andarna med oljesmörning och tungomålstalande. Men kyrkorådet fick nog av "spökprästen" som själv blev utdriven och förlorade sitt vikariat.

                                -västerbotten-

Virouxtjärnen

 denna lilla svarta, cirkelrunda tjärn i skogen är känd för att vara en skrämande plats. På denna svarta och blanka vattenyta har man sett oproportionellt stora, svarta och spöklika människogestalter dansa fram. Man har även hört onaturliga skrik höras från andra sidan tjärnen.

 Vithatten

Det är ett ödsligt vildmarksområde i norra delen av landskapet som har en övergiven by vid namn Vithatten. Här har då och då jägare passerat som sett svävande spökgestalter på byns vägar, dessa har sedan bara gått upp i intet. I fönstrerna har man sett ansikten och över platsen har man hört ekande skrik som fått blodet att bli till is.

Kyrkogårdsspöket i Vännäs

Tre personer passerar kyrkan i Vännäsby vid midnatt och alla ser de samma sak: "Vi körde alltså förbi kyrkan då vi fick sen gammal kvinna klädd i lång svart kappa och med ett svart huckle på huvudet ute på kyrkogården. Hon gick i riktning mot vägen men hon brydde sig inte om att gå genom grinden utan klättrade över stenmuren och kom upp på vägen. Hon verkade alldeles vit i ansiktet och något vitt stack fram nedanför den svarta kappan. Hon gick på vägens vänstra sida i riktning mot Vännäs." Samme person som berättade detta berättar också att han ett år senare, en julieftermiddag, får syn på samma gamla kvinna igen, som även denna gång gled över stenmuren och upp på vägen. Den här gången tar han mod till sig och kliver ur bilen för att tala med kvinnan. "Jag hälsade på henne och hon hälsade tillbaka. "Ni är ute och går på kyrkogården", sade jag. "Ja, sen jag har mjölkat korna brukar jag gå hit för att se till min mans grav", svarade hon. "Och ni klättrar över stenmuren", fortsatte jag. "Ja, jag brukar gå den vägen", svarade hon. Kvinnan berättar att hon bor i Tväråbäck, men tackar nej till erbjudande om skjuts. Mannen som pratat med henne hoppar in i bilen igen och håller ett öga på henne i backspegeln när han passerar henne på väg tillbaka till Vännäs. Ett ögonblick senare är hon borta. Han hör sig för bland folk och får veta att det inte bor någon sådan nu levande person i Tväråbäck.

pernillaa
2009-12-17, 12:13
#1

Jättebra. Jag kanske kan ordna en bild på Vännäs-bys kyrkogård då jag enbart bor ca 5 mil därifrån. =)

Ha en bra dag! // Pernilla

[trollduva]
2009-12-18, 18:40
#2

det hade varit jätte snällt om du ville göra detGlad

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Ghosthunter
2009-12-18, 19:53
#3

Oj…nu längtar jag tillbaka till Borgvattnet när jag läser om det. Men bilden är ju inte på prästgården…..men det kanske inte är meningen heller? Tack!!

/Fredrik

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

[trollduva]
2009-12-18, 23:35
#4

nej,den bilden är inte från borgvattnetFlörthittade inga bilder jag gillade till den här artiklen,så jag har tagit av mina egnaTungan ute

Upp till toppen