Miljö och djur

Vi och vår Golfström...

2018-05-14 08:51 #0 av: Magi-cat

Titta på den blå fläcken på kartan! Den är viktig...

"Förra året var det näst varmaste någonsin – men en blå fläck på kartan håller envist emot.

En del forskare menar att det har att göra med att Golfströmmen redan har försvagats.

Det skulle kunna innebära att vi får temperaturer som mer påminner om de vi har längs norra Kanadas västkust och Alaska."

http://klimat.story.aftonbladet.se/chapter/darfor-ar-den-bla-punkten-helt-avgorande-for-oss/

Hjärta "Den här gången ska Hypatia försvaras."

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2018-05-14 08:56 #1 av: Emo

Ja, och varningar har vi läst i många år nu - men tyvärr blundar de flesta för sådant. Det verkar som om det nu är för sent att göra något. Vi kan bara göra så gott vi kan så länge vi kan. Gråter

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-05-14 09:12 #2 av: VSK

Det är viktigt att veta hur det uppstår istider. 

Istider blir det när kallt smältvatten ändrar Golfströmmens riktning. Detta är nåt helt naturligt och har skett ett antal ggr. Det är en del av jordens cykler. Människan kan aldrig påverka detta. 

Forskarna vet inte ens hur många istider som det funnits på vår jord. Man har pratat om fyra istider men det stämmer garanterat inte. Dessutom så fanns det varken bilar, flygplan eller kolkraftverk för flera hundra år sen, eller flera miljoner år sen.

Skulle man ta bort precis allt som påverkar jordens klimat negativt, så kommer vi i alla fall få en ny istid, för det är bara en ny period i jordens cykler. Möjligt att människans misshandel av moderjord kan tidigarelägga en istid med några år, men det finns det så klart inga bevis för.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.