Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
UFO och utomjordiskt liv

Prata med rymdvarelser?

2015-10-19 20:08 #0 av: Magi-cat

Vetenskapens värld strax:

"Om det finns intelligent liv i rymden borde man kunna se spår av det och dess tekniska innovationer, menar rymdforskare. Nu pågår jakten för fullt. Samtidigt grubblar andra forskare över hur vi ska prata med rymdvarelserna om de kommer hit."

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-10-19 20:15 #1 av: [LoveUnite]1

haha, roligt!

Kommunikation är inget vi behöver oroa oss för.

Ninja

Anmäl
2015-10-19 21:36 #2 av: Magi-cat

Det var lite intressant och gav perspektiv på att det här livet vi söker kan vara väldigt olikt det vi kallar liv och hur svårt - om vi upprättar kontakt  - det måste vara att kommunicera. T.o.m. lättare att prata med råkor (eftersom vi delar samma miljö) än någon som kommer från, ja var?

Är rymdlivet ens intresserat av att språka med oss? De kanske betraktar oss som vi betraktar myror eller de har andra sinnen eller lyssnar på ett helt annat frekvensområde och inte ens hör vårt mumlande. När lyssnade vi på myror senast?

Lingvisten verkade i alla fall väldigt pigg på att ta sig an ett språklexikon i utomjordiska...Cool

En del av programmet ägnades åt hur vi upptäcker utomjordiskt liv, om det finns och om vi gör det. De som arbetar med att söka, letar efter laserljus. Andra söker värmeavtryck, som blir efter Dyson-sfärer men kan också vara bruna dvärgar. 

läs mer: http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/hur-pratar-man-med-en-utomjording

(Jag tycker en Com badge är det enda raka )Nörd

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-10-19 22:07 #3 av: [LoveUnite]1

Det allra viktigaste är att vi människor måste lära oss kontrollera våra känslor vid ett möte och sedan kontrollera våra tankar.

När det är gjort så är kommunikationen relativt enkel.
De vet och kan kommunicera med oss, vi måste bara lära oss att ta emot kommunikationen utan rädsla och tankar som far omkring som stör när det väl sker.

Jag förstår inte varför de slösar så mycket pengar på att leta efter något som vi vet finns. De pengarna borde satsas på något annat, mer viktigt för oss här på Jorden. Miljön, boende, arbeten etc.

Anmäl
2015-10-20 07:59 #4 av: Ghosthunter

Ja, på ett eller annat sätt så når kommunikationen fram och det kommer nog helt automatiskt. Samma sak är det med andekommunikation. Vi är mottagliga på olika sätt, jag får t.ex mest till mig bilder och symbolerGlad

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2015-10-20 08:34 #5 av: Magi-cat

En del kanske behärskar telepati, ja....Tror inte den möjligheten nämndes specifikt i programmet.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-10-20 12:13 #6 av: Magi-cat

Så här låter jorden....(skivan som sändes ut av NASA)

http://timewheel.net/Audio-The-Record-NASA-Sent-To-Aliens-Is-Now-On-Soundcloud

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.