Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Rymden

Baser på Månen

2018-10-04 19:49 #0 av: Huygens

År 1965 var teknikern Karl Wolf beordrad att reparera elektronisk utrustning som skulle användas i NASAs Lunar Orbiter Project/Program (wiki).

Karl Wolf togs in i ett mörkt rum, men kunde inte laga apparaten, utan bad att den skulle monteras loss. Personen som ansvarade för lossmonteringen gick sin väg och Karl Wolf lämnades ensam med en annan ung jämnårig man som sysslade med fotograferingsutrustningen. Karl Wolf frågade hur bilderna överfördes från Månen till Jorden och den unge mannen förklarade.

Efter en halvtimme utan att någon ansvarig återvänt till rummet, sa den unge mannen plötsligt, med ett oroligt tonfall, att baser upptäckts på baksidan av Månen.


Karl Wolf blev visad foton från Månens baksida av byggnader, torn och strukturer. När dom båda kunde höra att den ansvarige återvände, plockade den unge mannen skyndsamt undan fotona och Karl Wolf visste att han hade fått se hemligstämplade bilder.

(YT/Exopolitics Archive, 2015-06-27, 2 min)

Det är även intressant att veta att enligt officiella uppgifter sändes Lunar Orbiter 1 inte upp förrän år 1966.


Anmäl
2018-10-06 00:34 #1 av: JonasDuregard

Vanligtvis brukar du i princip utgå från att allt som alla säger är lögn. Men när den här snubben öppnar munnen verkar du utgå från att varje ord som kommer ut är absolut sanning. Hur kommer det sig?

"Det är även intressant att veta att enligt officiella uppgifter sändes Lunar Orbiter 1 inte upp förrän år 1966."

Och det ser du som ett tecken på att uppskjutningen skett tidigare, snarare än att snubben är förvirrad?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2018-10-07 12:14 #2 av: Huygens

Det finns flera möjligheter.

Desinformation. Fantasier. Sanning. Halvsanningar. Osv.

Kanske var både Karl Wolf och den unge fototeknikern förda bakom ljuset i en psy-op orkestrerad av CIA/NSA.

Kanske inte.


Vad är möjligt för dej?

Och är det inte så att du alltid tror på myndigheterna? Om inte, kan du ge 3 exempel där du inte tror på eniga myndigheter?

Karl Wolf berättar i en intervju, troligen från slutet av 90-talet lite mer om vad som hände och sin egen bakgrund som säkerhetsklassad tekniker. Anläggningen, där Karl Wolf blivit inkallad, ägdes av NSA och inte av NASA. Det var alltså i en NSA-anläggning som Karl Wolf såg fotona av basen på baksidan av månen.

(YT/Sirius Disclosure, 2013-11-29, 24 min)

Troligen gjorde NASA raketuppskjutningarna, men all data relaterad till månen hanterades i skymundan av NSA.

Karl Wolf säger dessutom att satelliternas kameror i omloppsbana runt jorden, kunde fotografera registreringsplåten på en bil i läsligt format redan på 1960-talet. Det är därför märkligt att många bilder från dagens (1990-talets) satelliter håller mycket sämre upplösning och ibland enbart uppvisar suddiga bilder av litet värde. Många av senare tiders månfoton är påfallande suddiga, även när satelliterna befunnit sej endast 50 km över månens yta. Och nej, kom inte med påståendet att satelliten har så hög hastighet att bilden blir suddig. Kameran vrids och kompenseras nämligen för satellitens rörelse.


Anmäl
2018-10-07 13:40 #3 av: JonasDuregard

"Kanske var både Karl Wolf och den unge fototeknikern förda bakom ljuset i en psy-op orkestrerad av CIA/NSA.

Varför utesluter du de enklaste förklaringarna, att Wolfe ljuger eller inbillar sig?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2018-10-07 14:37 #4 av: Huygens

Ingenting. Han kan ju t o m vara betald av CIA/NSA. Dessutom erhöll han sergeants grad, så kopplingen till militären är direkt.

Men vad är möjligt för dej?

Tror du alltid på myndigheterna eller kan du ge 3 exempel där du inte tror på eniga myndigheter?


Anmäl
2018-10-07 19:21 #5 av: JonasDuregard

#4 "Men vad är möjligt för dej?"

Det mesta är ju möjligt i bred filosofisk bemärkelse.

Att det skulle finnas hemliga baser på månens baksida är teoretiskt möjligt men praktiskt väldigt osannolikt, dels skulle det vara väldigt svårt att hemlighålla och dels finns det inget tydligt motiv att hemlighålla det (för att inte tala om bristen på rimliga skäl att ens ha baser där). Så det faller i ungefär samma kategori som Russels tekanna. 

"Tror du alltid på myndigheterna eller kan du ge 3 exempel där du inte tror på eniga myndigheter?"

Vad menar du med "eniga myndigheter"? Menar du alla myndigheter i hela världen? Det kan nog bli svårt, eftersom det finns så få saker som alla myndigheter i världen är överens om. Menar du myndigheter i enskilda länder är det ju busenkelt (även om det är lite oklart med vad du menar med att de ska vara eniga, de flesta frågor faller ju på någon eller några enskilda myndigheters bord och övriga myndigheter tar inte ställning till dem).

Rent allmänt så bedömer jag inte påståenden från myndigheter annorlunda bara för att de kommer från myndigheter, utan granskar dem utifrån samma kriterier som andra källor. Så om vi vänder steken till dess mer naturliga sida: Kan du ge tre exempel där jag använder "myndigheterna säger det så det måste vara sant" som argument i en diskussion?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2018-10-07 23:35 #6 av: Huygens

Baserna på månens baksida var i Karl Wolfs beskrivning lite väl omfattande i format och storlek för att kunna vara skapade av människan i modern tid. Han sa även att han inte kunde lista ut funktionen, då byggnaderna dels såg för konstiga ut och dels var för stora.

Eniga myndigheter -> myndigheter globalt, hela världen i någon generell mening. Om du vill approximera eller lämna förbehåll kring definitionen är det upp till dej. Det viktiga är om du har en ståndpunkt utanför cementerade uppfattningar.

För att ge exempel: Fejkandet av Apollomånlandningarna, falsk flagga 911, HIV-/AIDS-bluffen. Tror att myndigheterna i hela världen är relativt samstämmiga i sin uppfattning i dessa fall (och du med dom?).

NATO-IS är ett exempel där alla inte är samstämmiga. Putin har ju t ex sagt att NATO-IS delvis är uppbyggt av legosoldater. Zika-bluffen med påståendet om förkrympta huvuden verkar heller inte ha ett helt enigt stöd.


Anmäl