Övrigt

Liv i kristaller?

2017-05-23 08:40 #0 av: Magi-cat

Vem har inte fascinerats av kristaller?

Inte blir de mindre fantastiska av att det kan finnas slumrande "liv" inuti dem! Det rör sig alltså om "tiny bugs", i ett vilande stadium som de lär ha befunnit sig i väldigt länge...
Mer än 100 bugs, mest bakterier, fann man som hade sovit sin törnrosasömn i 10 000 - 60 000 år - och kunde väckas till liv!


""Much to my surprise we got things to grow," said Dr Boston. "It was laborious. We lost some of them - that's just the game.  They've got needs we can't fulfill. That part of it was really like zoo keeping.""

Det här fyndet tänder också hopp om att finna utomjordiskt liv. De här livsformerna hade klarat sig utan organisk föda och i temperaturer som inte vi skulle finna behagliga.

NASA har planer på att föra med sig bitar från Europa. Kanske finns det liv även där...?

Se fina bilder i länken:

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/18/newly-discovered-weird-life-forms-may-offer-clue-life-mars/?utm_content=bufferaf54c&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2017-05-23 09:09 #1 av: NeferNefer

Livet är verkligen fantastiskt Blomma

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-05-23 09:24 #2 av: Magi-cat

Visst är det! Hjärta

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2017-05-23 10:34 #3 av: Carmarino

Har ett halsband med en herkimerdiamant, som innehåller en bubbla med vatten (eller någon sorts vätska i alla fall). I bubblan finns det en svart "flinga" eller något liknande, som flyter omkring där inne. Den är alltså inte fast, utan om man rör på kristallen så flyttar "flingan" på sig. Undrar om den har någon slumrande livsform i sig? I så fall är den nog några miljoner år gammal.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.