Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Miljö och djur

Australien flyttar sig - GPS visar fel!

2016-08-04 22:10 #0 av: Magi-cat

Ett land eller kontinent är en enormt stor och stabil landmassa som ligger där den ligger - skulle man kanske tro. Men det visar sig att hela Australien är på g norrut och flyttar sig hela sju cm per år!

Orsaken är helt normala rörelser i de tektoniska plattorna. Men det kan orsaka problem vid GPS-navigering eftersom koordinaterna blir fel! 

Några meter hit eller dit när man är ute och turistar kanske inte är hela världen, men i och med att allt mer blir GPS-styrt, som automatiska fordon inom jordbruk och gruvindustri, måste man få ner felmarginalerna till ett minimum.
För att inte tala om när de självstyrande bilarna snart blir allmänna kan en skillnad på ett par meter vara helt förödande om man hamnar i motsatt körfält, t.ex.

Läs mer här:

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/gps-visar-fel-nar-australien-ror-sig?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2017-05-28 09:02 #1 av: Magi-cat

Ballong

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.