Hälsa

Varför får ingen hjärtcancer?

2016-05-02 09:27 #0 av: Magi-cat

Cancer kan uppstå precis var som helst i kroppen, i organ, lymfa, blod etc. Men inte i hjärtat. Varför? För att vårt emotionella centrum (som det brukar betraktas som) är immunt?

Men nej, det går faktiskt att få hjärtcancer tyvärr, men det är så extremt sällsynt så man knappt hör talas om det och då har cancern oftast kommit någon annanstans ifrån.

Hemligheten varför Hjärta klarar sig är för att det finns så lite fettvävnad där och att det är omgivet av en skyddande säck, pericardium.

"So, even though cancer can happen anywhere there are cells, your heart remains virtually immune due to its muscular nature and the assistance of the pericardium. Smart heart."

http://www.medicaldaily.com/rhabdomyosarcomas-and-other-heart-cancers-are-so-extremely-rare-its-if-they-didnt-310714

Kanske också att hjärtat motionerar precis hela tiden? Aldrig står stilla? Ständig rörelse, ständig rotation, inget som hinner lagras och gro....

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2016-05-02 10:10 #1 av: Tjeja

Intressant!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-05-03 11:21 #2 av: Marr

Ja det är mycket intressant! Något att lära av det? Inte heller vener & blodkärl drabbas av cancer vad jag hört...

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2016-05-04 07:55 #3 av: Tjeja

#2 nja.. det kanske är en definitionsfråga isf ? För cancersvulster är ju fulla av blodkärl som växer. Annars skulle svulsterna inte få någon näring. Men då är det ju liksom endel av själva cancern snarare än förstörd av cancern...

Märkligt o intressant i alla fall.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.