2016-04-29 08:57 #0 av: Magi-cat

Som om vi inte visste det redan, men det kan inte nog understrykas; Det är hälsosamt med natur och skog och vi behöver grönområden!

Forskare vid University of Exeter  fann att människor som bor nära grönområden upplever större psykisk jämvikt.

Andra forskare har funnit att även förekomsten av en del fysiska sjukdomar som hjärtsjukdomar, diabetes, astma och migrän var lägre hos personer som bodde nära ett grönområde.

Men varför?

Dels kan det vara luften vi andas, att den är renare nära grönområden och innehåller en del hälsosamma ämnen.

Japanska forskare hävdar att vi med skogsluften inandas nyttiga bakterier som är bra för matsmältningssystemet. Det kan ligga något i det, när man nu upptäckt det starka sambandet mellan tarmbakterier och hälsa.

Japanerna talar också om negativa joner som hjälper till att neutralisera allergener och andra skadliga ämnen.

Så är vi ju också en del av naturen, så det är klart att vi känner oss hemma där och att närvaron reducerar vår stressnivå. T.o.m. en bild på naturen lär fungera positivt.

"Forskarna förklarar det med att kroppen slappnar av i naturliga omgivningar, eftersom det påminner om den miljö vi evolutionärt utvecklades i. Våra sinnen har därför lättare att tolka information om växter och vattendrag än om höghus och trafik."

http://illvet.se/naturen/natur-darfor-ar-skogen-bra-for-dig?utm_source=km&utm_medium=email&utm_campaign=ill_sv_2016_4_29_fiberjakke&utm_content=artikel

Så ut i naturen och njut! Eller titta i alla fall på bilderna....

Kan inte någon skicka in de här forskningsrönen till beslutsfattarna som i många fall verkar ha helt tappat kontakten med både natur och väljare och endast talar om "förtäta"? (När de tar en andningspaus från "arena" och "resecentrum" som verkar vara vår tids monumentala skrytbyggen.)