Intressanta teorier

Polerna flyttar sig!

2016-04-11 09:05 #0 av: Magi-cat

Det är normalt att de magnetiska polerna "flyter" och inte ligger på exakt samma ställe år från år. Det finns t.o.m. hypoteser om mer dramatiska polskiften i jordens geologiska historia.

I den här artikeln talas om en annan poldrift: Den smältande isen ger snabba förändringar av polernas läge. Den magnetiska nordpolens mycket långsamma rörelse har nyligen vikt av skarpt åt öster och orsaken tros vara klimatförändringar och snabbt smältande pol-is.

Men det finns fler teorier. Två geofysiker från NASA föreslår en annan mekanism: Mängden vatten som hålls inuti kontinenterna. Man talar då också om den enorma torkan på vissa ställen på jorden.

" “We think this flip is happening all the time,” Ivins says. “It’s a natural phenomenon that characterizes the entire Earth rotation time-series going all the way back to 1899.”"

Dessa data säger ingenting om huruvida klimatförändringarna är orsakade av människans aktiviteter, men 

"Chen personally believes the drastic shift in the pole has to be the result of human activities. "

http://www.scientificamerican.com/article/earth-is-tipping-because-of-climate-change1/

Kan kunskapen om de enorma förändringarna i även stora system på jorden och att själva polerna flippar bidra till att människan börjar värna mer om miljön?

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2016-07-25 22:32 #2 av: _Fisken

Personligen tror jag människan tillskriver sig alltför stor betydelse. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.