Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Dagens

Vad är det för dag idag?

2016-04-01 09:28 #0 av: Magi-cat

Jag får mina misstankar inför denna nyhet från Umeå Universitets FB-grupp:Skrattar

"Snart finns det apelsinjuice odlad i Norrland. Docent Olof Lirap vid Institutionen för Framtidens Innovativa Biologier (FIB) vid Umeå universitet har nämligen lyckats korsbefrukta vanlig norrländsk björk (Betula) med apelsinsläktet Citrus x aprilis med hjälp av metoden CRISPR-Cas9 och på så sätt skapat lokalproducerad s.k. bjöpelsinjuice."

Det måste naturligtvis vara ett missförstånd. Docenten heter Lirpa och inte Lirap. Nörd

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2016-04-01 09:37 #1 av: Loris M

Vi lever i en underlig tid så egentligen är det svårt att veta vad som är skämt och inte. Det verkar som att medier haft det lite tufft med att komma på trovärdiga nyheter Skrattar

"Artisten Lena Philipsson blir ny landshövding i Jönköpings län – och kronprinsessparet döper om prins Oscar till Kent. Jepp. Det är två av skämten när svenska medier vill vara mer eller mindre roliga på första april. 

Ingen vill bekräfta P4 Jönköpings "nyhet" att Lena PH ska bli landshövding, men Lena Philipsson själv kommenterar uppgifterna så här:

– Det kanske blir lite mer showigt när man klipper band och så vidare."

http://www.svd.se/prins-oscar-blir-prins-kent--eller#sida-1

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-04-01 09:41 #2 av: Magi-cat

Ibland blir det svårt att sortera, så mycket absurditeter som man läser om. Och ibland önskar man att en del nyheter vore aprilskämt.
Kanske därför de inte ens försöker få det trovärdigt, mer som något att ha roligt åt. Och tänka efter, ja kanske, varför inte? Lena Ph som landshövding eller hybridjuice från björken....

"Kent" var väl, en blinkning åt Kents uttalande en gång i tiden, antar jag...

Fast aprilskämt ska helst vara aktuella för att vara roliga och komma helt rätt i tiden.

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2016-04-01 10:15 #3 av: Magi-cat

Nu får det verkligen vara nog! Staten ska kontrollera bloggandet!

En statlig bloggkontroll ska kontrollera bloggar med uppgift att prioritera kvalitet framför kvantitet.

L.U. Ring kommer att vara ordförande i den statliga myndigheten. Skämtar

http://bloggande.ifokus.se/discussions/56fe29598e0e740f990002e5-deklaration-for-bloggare-infors

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2016-04-04 07:19 #5 av: Loris M

Här gick aprilskämtet hem. Skrattar

"Att luras på 1 april är en klassiker. Många är beredda att både luras och att bli lurade. De 65 barnen från tre klasser i årskurs fyra på Marbäcksskolan i Svedala hade dock inte räknat med att deras fyra lärare skulle dra dem alla vid näsan så bokstavligt.Inför sista lektionen på fredagen aviserades plötsligt en inspektion av alla barnens fötter.

Orsaken sades vara en smittsam hudsjukdom som satte sig under fötterna och som spred sig som en löpeld på Söderslätt. Prickarna brukade dessutom mest drabba barn i mellanstadiet"

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-04-04 07:48 #6 av: Magi-cat

#5 "En tjej kom dock fram och var lite sur och sa att det faktiskt inte var så kul. Men hon betonade att hon inte var sur, hon tänkte ge igen mot någon annan där hemma i stället." Skrattar Undrar vad hon hittade på?

Hoppas barnen skämtar aprillo med lärarna nästa år...Oskyldig

En allvarligare sida av skämtandet kan vara att inte tro på allt man ser och hör...Och att se hur fogliga vi är, inte bara barn.

Ett skämt jag hörde om var för en massa år sedan när man lämnade in deklarationerna före 1 april och att alla årets deklarationer tyvärr av ett misstag raderats under natten. Skrik och panik! Många satte säkert morgonkaffet i vrångstrupen där... Alla skulle vara tvungna att samma dag hämta nya blanketter i sin närmaste livsmedelsaffär. Och de nya deklarationerna måste lämnas in den dagen, annars skulle man få någon påföljd...Oj, vilka reaktioner det blev, och stackars livsmedelshandlare som inte hade några blanketter....Skrattar

Sådant är allvarligt att skämta om, Nördoch så sprit då...Att tullen rear ut smuggelsprit och så där...

.

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl