Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT)

Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Film & Foto (Blandat/allmänt/OT)

Mona Lisa, daVinci och utomjordingen

2015-05-13 09:30 #0 av: Magi-cat

Ni har väl sett klippet? Cool

Har DaVinci gömt en alien i sitt berömda konstverk? Eller är det en påvesatir? Eller - bara vanlig fejk....?

Kul i alla fall att det fanns ännu mer att se i tavlan...

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/morgon/article77293.ab

Hjärta "Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det." (Nalle Puh)

Anmäl
2015-05-14 18:16 #1 av: tarantass

För att hålla mig på den okontroversiella sidan kan jag i alla fall puffa för att han hette Leonardo. "Da Vinci" talade bara om att han kom från Vinci, så att man inte blandade ihop honom med andra Leonardi. Vanligt folk som han hade ännu inte efternamn. (Liknande som de flesta islänningar än idag alltså, där Björk är korrekt i alla sammanhang där man inte använder hela namnet; Guðmundsdóttir betyder bara att hennes far heter Guðmundur.)

Annars är det ju en bra fråga de snuddade vid, vad Internet egentligen gör med oss i vissa avseenden. Att det är bra på många sätt betyder kanske inte att det är bra på alla, ens om vi bortser från uppenbart dåliga saker som systematisk integritetskränkning. Kanske det till exempel gynnar trosviss världsförenkling, både konspiratorisk och motsatt, på bekostnad av nyansering och tidsödande inlärning av "tråkiga" grundkunskaper.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2015-05-14 20:08 #2 av: Gahella

Nej, hoppas inte.

För ser de ut så där kommer jag att gömma mig om de kommer på besök Skämtar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.