Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Off Topic - Diverse

Försöksdjurens dag! (Om djurförsöksfri forskning)

2015-04-24 11:15 #0 av: Magi-cat

"Sedan 1979 har Försöksdjurens dag firats den 24 april för att uppmärksamma alla de miljontals djur som används i djurförsök runt om i världen. Både i Sverige och EU finns idag lagstiftning som förbjuder användning av djurförsök när det finns alternativ. Men fortfarande saknas alternativ till merparten av djurförsöken. Och fortfarande används ca 2 700 djur i försök varje dag bara i Sverige. Ingen vet hur många djur som används globalt, men gissningar hamnar på ca hundratio miljoner djur varje år. Så visst behöver försökdjuren all uppmärksamhet de kan få!

Trots att EU:s lagstiftning har som mål att alla djurförsök på sikt ska ersättas, så satsas långt ifrån tillräckligt med resurser för att göra detta möjligt. Forska Utan Djurförsök är den enda organisationen i sitt slag i Sverige, dvs som arbetar för utvecklingen av effektiva alternativ till djurförsök."

http://forskautandjurforsok.se/nyheter/forsoksdjurens-dag-24-april/

Det är verkligen på tiden att djurförsöken ersätts! Själv stöder jag Forska utan djurförsök. Läs gärna på deras sida.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-04-24 11:56 #1 av: Magi-cat

Om djurförsöksstatistik:

http://forskautandjurforsok.se/fakta/om-djurforsok/statistik/

Olika modeller att ersätta djurförsök:

http://forskautandjurforsok.se/fakta/istallet-for-djurforsok/olika-metoder/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-04-24 17:09 #2 av: Magi-cat

Intressant bok med många frågeställningar om djur:

http://www.formas.se/PageFiles/3437/djuren_i_manniskans_klor.pdf

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-04-27 07:35 #3 av: Magi-cat

Ovanstående lade jag in på flera sajter, men utan att få några egentliga kommentarer. Undrar varför? Var det månne ointressant eller håller alla med?

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-05-07 19:02 #4 av: Magi-cat


Alltid roligt med en god nyhet:

Forskare har lyckats odla fram en mänsklig muskelvävnad in vitro.

Den här typen av muskelvävnad ska kunna användas till studier och försök, vilket kan spara många försöksdjur!

Källa: Illustrerad Vetenskap 2015:08

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-05-10 18:20 #5 av: Magi-cat

Djurförsöksgranskarna har lanserats!

http://www.djurforsoksgranskarna.se/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-05-15 20:05 #6 av: Magi-cat

Labradorer utnyttjas i smärtsamma tandförsök...Ledsen

http://www.djurforsoksgranskarna.se/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-07-21 22:49 #8 av: JonasDuregard

Hur ställer du dig till olagliga aktioner mot djurförsöksanläggningar?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-07-22 08:07 #9 av: Magi-cat

#8 Jag är emot olagliga aktioner mot djur(försöks)anläggningar! Om man med aktioner menar någonting som medför ytterligheter som våld och förstörelse. Jag tror, nej är säker på, att det skadar den ev. goda tanken och att djuren inte vinner på det. (Även om jag kan förstå frustrationen.)

Demonstrationer utan våld och skadegörelse kan däremot behövas för att informera och fästa uppmärksamheten på särskilt ömmande fall.

"Forska utan djurförsök" arbetar långsiktigt med positiv uppbackning och uppmärksamhet åt lyckad forskning utan djur. Det fungerar bra och ger så oändligt mycket mer i längden än enstaka upprorshandlingar.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-07-22 08:50 #10 av: JonasDuregard

#9 ""Forska utan djurförsök" arbetar långsiktigt med positiv uppbackning och uppmärksamhet åt lyckad forskning utan djur. Det fungerar bra och ger så oändligt mycket mer i längden än enstaka upprorshandlingar."

Vet du hur det är med djurförsöksgranskarna? De är en del av djurrättsalliansen, som verkar mer positivt inställda till olagligheter. När jag tittar på deras kartläggning av djurförsöksanläggningar får jag en känsla av att den är tänkt att användas som ett underlag för den sortens upprorshandlingar du nämner. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-07-22 09:22 #11 av: Magi-cat

#10 Jag vet inte mer än du om dem.

Det är bra att de fäster uppmärksamheten och informerar om dessa viktiga frågor. Men förstås inte bra om det slår över i olagligheter. Man får hoppas de tar avstånd från sådant.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-07-22 09:24 #12 av: Magi-cat

Trots alla alternativ till djurförsök och allt som talar emot dem, ska man i England utöka sin försöksdjursuppfödning och har sökt tillstånd för att föda upp tusentals beaglehundar och illrar varje år!

Här kan man skriva på en protestlista:

https://www.change.org/p/rt-hon-david-cameron-mp-reverse-the-government-s-decision-to-give-the-go-ahead-for-a-puppy-farm-in-hull-created-with-the-purpose-of-providing-beagle-puppies-to-laboratories-for-animal-testing?recruiter=293370545&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-07-22 09:37 #13 av: Magi-cat

Några projekt som fick anslag av Forska utan djurförsök, 2015:

Lena Svensson vid Lunds universitet ska utveckla en modell för att studera hur cancer sprider sig i kroppen. Hittills har djur använts men i den djurfria metoden odlas mänskliga celler i mikrokanaler av glas och silikon.

Anna Herland och Anna Falk vid KI skapar cellmodeller för att forska om sjukdomar i hjärnan. Hudceller från vuxna människor omprogrammeras till stamceller som i sin tur omvandlas till nervceller.

Martin Hallbeck vid LiU använder ovanstående metod för att testa fram kommande läkemedel mot Alzheimers. Med denna modell hoppas man kunna studera spridningen av Alzheimers bättre än med djurförsök.

Kristina Blom, Medibiome AB, odlar mänsklig hud från donationer i en s.k. bioreaktor. Sårläkning och kemikalietest är användningsområdena.

Andra projekt som fått anslag är datormodeller i läkemedelsutveckling och cellmodeller för att studera hur nanopartiklar påverkar andningsorganen.

källa: Forska utan djurförsök

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-12-16 10:44 #14 av: Magi-cat

En film om framtidens läkemedelstest utan djur:

"Forskarnas förhoppning är att det i framtiden kommer att finnas miniatyrmodeller av alla viktiga organ i kroppen och att dessa kan kopplas ihop i olika testsystem, kanske på samma sätt som man bygger med lego idag. Metoderna är tänkta för läkemedel som kommit ganska långt i utvecklingen. I de riktigt tidiga skedena i läkemedelsutvecklingen har många av de tidiga djurförsöken de senaste decennierna ersatts av olika cell- och datormodeller."

http://forskautandjurforsok.se/nyheter/framtidens-lakemedelstester/

(Jag har inte sett den själv.)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-01-13 18:37 #15 av: Magi-cat

Gilla KattHjärtaHund

"I sin forskning för att få fram nya mediciner mot typ 2-diabetes använder Gunnar Cedersund, lektor i medicinsk teknik vid Linköpings universitet, matematiska modeller istället för djurförsök. Metoden skonar inte bara djuren från lidande utan är också både snabbare och billigare än djurförsök."

http://www.etc.se/inrikes/prisad-forskare-ersatter-djurforsok-med-matematik

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-01-26 19:56 #16 av: Magi-cat

Det här är så bra!!!

Gunnar Cedersund har fått priset Nytänkaren för sina matematiska modeller som ersätter djurförsök!

"På samma sätt som man gör försök på djur och ser vad som händer, kan man göra exakt samma sak i en dator om man har en matematisk modell. Alltså, man gör något med den här modellen och ser vad den svarar och då på samma sätt som ett försöksdjur är tänkt att efterlikna en människa, så har vi istället en matematisk modell som också efterliknar en människa, säger forskaren Gunnar Cedersund."

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/matematik-istallet-for-djurforsok

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-04-22 14:32 #17 av: Magi-cat

På söndag är det Försöksdjurens dag igen!

"På Göteborgs universitet och Astra Zeneca i Mölndal hålls tusentals möss, hundar och katter. Djurskyddslagens förbud mot att utsätta djur för lidande gäller inte dem. På söndag är det Försöksdjurens dag – en dag då djuren på forskningslaboratorierna uppmärksammas världen över."

Forska utan djurförsök arbetar för att på sikt kunna ersätta alla djurförsök. (min fetning i texten)

"– Då kommer man helt ifrån den etiska problematik som djurförsök alltid innebär. Det är fortfarande tillåtet att utsätta djur för lidande i försök. Ibland är syftet med forskningen att de ska utsättas för sjukdomar eller skadas på annat sätt. Därför är försöksdjur undantagna från djurskyddslagstiftningens förbud mot att utsätta djur för lidande, säger Karin Gabrielson Morton, sakkunnig på Forska utan djurförsök."

Ett exempel på ett försök med "avsevärd svårighetsgrad" är då man vid Göteborgs Universitet framkallar hjärtinfarkt på 1500 möss genom att klämma åt ett blodkärl till hjärtat. Syftet är att se hur testosteron påverkar utfallet av hjärtinfarkt.

Ett annat exempel är när 100 beagle-hundar ska inandas olika substanser via andningsmask. "Biverkningar som kan leda till att hunden avlivas är till exempel kramper, kräkningar, andningsbesvär och att hunden börjar bita och riva sig själv tills sår uppstår"

Forska utan Djurförsök vill att mer resurser ges till djurfri forskning.

"– Det är viktigt att forskare blir medvetna om att EU har som mål att ersätta alla djurförsök så snart det är vetenskapligt möjligt, och att det är alla involverades ansvar att fler djurförsök ersätts. Det här måste genomsyra den forskningsproposition som regeringen ska lämna till riksdagen i höst."

http://www.fria.nu/artikel/122723

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-06-13 12:11 #18 av: Magi-cat

Djurförsök - en politisk marginalfråga och forskare som protesterar får det svårt. Allvarlig kritik i tidningen Universitetsläraren:

Sorgligt att läsa att vi inte  kommit längre än så, men samtidigt inte helt förvånande.

"Men forskare, tjänstemän och personer från djurskyddsorganisationer som Universitetsläraren pratat med målar bilden av plågade djur, okunniga, ointresserade politiker och en ofta karriärstressad, hierarkisk forskarkår som slåss om medlen till sitt arbete samt ett föråldrat regelverk med djurförsöksetiska nämnder, där vetenskapsmän håller varandra om ryggen och mobbar ledamöter med avvikande åsikter."

http://universitetslararen.se/2016/06/10/forskning-utan-djurforsok-ar-det-mojligt/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-10-17 15:25 #19 av: Magi-cat

Köp julkort och stöd djurfri forskning!

http://forskautandjurforsok.se/stod-oss/julkort/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-11-21 10:25 #20 av: Magi-cat

Flera lärosäten i Sverige arbetar med moderna försöksdjursfria metoder, men det saknas en plan och kunskaper om alternativen och t.ex. hur man effektivt ska utnyttja vävnadsprover för att minska djurförsöken.

"Trots omfattande djurtestkrav dras i dag 90 procent av alla nya läkemedelskandidater tillbaka efter kliniska studier på människa, eftersom de visar sig sakna effekt eller ha för stora säkerhetsrisker som inte upptäckts i djurförsöken. Sammantaget innebär detta att efterfrågan på djurfria metoder ökar."

Stiftelsen Forska utan djurförsök drar slutsatsen att det finns stora vinster att göra i en försöksdjursfri forskning, av uppenbara etiska och vetenskapliga skäl, samt att det finns en marknadspotential.

http://www.unt.se/asikt/debatt/skrota-djurforsok-i-forskningen-4441812.aspx

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-02-28 12:26 #21 av: Magi-cat

13 viktiga och intressanta projekt får anslag från Forska utan Djurförsök 2017.

Bl.a. en djurfri metod att mäta ögonirritation mha polymerers längdutvidgning, cellmodeller för studier av akvatisk toxicitet, cellmodell för prediktion av upptag av läkemedel i hjärnan, 3D cellodlingssystem för cancerforskning.

http://forskautandjurforsok.se/om-oss/vad-gor-forska-utan-djurforsok/forskningsanslag/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-05-12 18:56 #22 av: Magi-cat

Forska Utan Djurförsök kommer att vara med på Almedalsveckan 2017 med tre intressanta seminarier.

"Vi arrangerar 3 seminarium under årets Almedalsvecka.

Vårt första seminarium heter ”Ska man fortsätta med djurförsök i medicinsk forskning?”.
Här diskuterar forskare, politiker samt representanter från både patientorganisation och läkemedelsbranschen huruvida Sverige verkligen tar tillvara på de etiska, vetenskapliga och ekonomiska vinster som finns att göra på djurfri forskning.

Mer information finns här:"

http://forskautandjurforsok.se/nyheter/forska-utan-djurforsok-i-almedalen-2017/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-12-14 12:22 #23 av: Magi-cat

Av någon anledning tycks många ha fått för sig att Paolo Macchiarini forskade utan djurförsök och att det var detta som på något sätt var felet med hans forskning.

Tvärtom. Det bedrevs djurförsök och det värsta är att de utsatte djuren för lidande.

"Utredaren Patricia Hedenqvist, docent i försöksdjursmedicin vid Sveriges lantbruksuniversitet, konstaterar allvarliga konsekvenser för djurskyddet. Utredningen om Paolo Macchiarinis djurförsök listar flera allvarliga brister i djurhanteringen samt bristande och försvunnen dokumentation.

– Den djurförsöksverksamhet som omtalas i rapporten är förkastlig och etiskt oförsvarlig. Vi tar slutsatserna om att ansvaret brustit på flera plan på största allvar, och kommer att följa upp detta i vårt fortsatta arbete för kvalitetshöjning inom djurförsöksverksamheten, säger Ole Petter Ottersen, rektor vid Karolinska Institutet."

http://ki.se/nyheter/utredning-om-paolo-macchiarinis-djurforsok

"– Rapporten fastslår att djur har farit illa och att ett ansvar finns hos forskarna som inte har följt de lagar och regler som finns. Det slås också fast att de som är ansvariga för djurhusverksamheten inte har förmått att förhindra att detta har hänt, säger Jan Hillert, forsknings- och utbildningsdirektör på Karolinska universitetssjukhuset."

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/10/18/macchiarinis-djurforsok-klandras/

"Karolinska institutets egen granskningar har visat att Macchiarini överdrivit resultaten i vetenskapliga artiklar, att han i en artikel baserad på djurförsök visat prov på slarv och okunnighet samt att hans cv innehåller oriktiga uppgifter om prestigefyllda uppdrag på institutioner som inte finns."

http://forskautandjurforsok.se/nyheter/borde-macchiarini-gjort-fler-djurforsok/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-04-24 08:07 #24 av: Magi-cat

Idag 24 april är det Försöksdjurens dag igen.

https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rs%C3%B6ksdjurens_dag

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-04-24 17:30 #25 av: Ghosthunter

#24 En mycket mycket viktig dag! Allt plågande, utnyttjande och kränkande behandlingar mot djur måste stoppas!Arg

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2018-11-02 19:13 #26 av: Magi-cat

Möss utsatta för svårt lidande i djurförsök på Karolinska. ArgGråter

https://www.djurensratt.se/blogg/moss-utsatta-svart-lidande-djurforsok-stoppas?utm_source=Paloma&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=Dags+f%C3%B6r+Vegovision+-+%C3%A5rets+roligaste+vegoevent+i+Stockholm

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-11-02 20:37 #27 av: Ghosthunter

Ja, det är för jävligtArg Jag förstår mig inte på dom som håller på med detta.   "Det typ ingår i jobbet att göra detta"  Men man måste ju jobba och tjäna pengar..visst, men jag hade aldrig gått med på att plåga något djur, eller människa heller. Då går jag hellre in i en grotta eller gör processen kort!

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2018-11-02 20:41 #28 av: Ghosthunter

Allt detta beror på många människors girighet. Pengar verkar vara allt som gäller här i världen!Vilar huvudet i handen

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2018-11-02 20:58 #29 av: Magi-cat

Gråter

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-11-03 23:48 #30 av: JonasDuregard

#28 "Allt detta beror på många människors girighet. Pengar verkar vara allt som gäller här i världen!"

Fast kanske inte i just det här fallet (det rör sig om en anläggning som drivs av Stockholms läns landsting).

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2018-11-09 21:36 #31 av: Fillifjonkan60

Håller med! Det finns alternativ och det känns verkligen stenålders att fortsätta utsätta djur för detta.

Dessutom, vad ger oss rätten att bete oss så som vi gör mot alla andra arter på jorden?

Anmäl
2018-11-11 11:56 #32 av: P.O

Tvättmedel som man tvättar kläderna med också djur testat och tandkrämen, nästan alla på matbutiker. Enklare handla i affärer än på data, bordes ändra hela systemet i alla affärer så det blir enklare för oss flesta och det är många, att gå och handla, funktionshinder och fattiga pensionärer och så.

Anmäl
2018-11-11 12:05 #33 av: Magi-cat

#32 Absolut borde allting vara så enkelt som möjligt för alla!

.

Angående djurtestade produkter: Det är så många så det är att begära för mycket av en enskild konsument att denne i praktiken ska lyckas orientera sig själv i butikshyllan.
Förbudet mot att djurtesta kosmetika var en framgång, även om det inte räcker.
Det bästa är om vi alla kan bidra till att stärka opinionen mot djurförsök och förstås i största möjliga mån handla djurplågeri-fritt.

Icke djurtestat, från Djurens Rätt:

https://www.djurensratt.se/icke-djurtestat

En orientering från Forska utan djurförsök:

https://forskautandjurforsok.se/fakta/konsument/listan-over-icke-djurtestade-produkter/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-04-24 08:49 #34 av: Magi-cat

Idag 24 april är det försöksdjurens dag! HjärtaKattHundGrisHjärta

https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rs%C3%B6ksdjurens_dag

För en forskning utan plågsamma djurförsök!Sol

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-07-23 19:24 #35 av: Magi-cat

SLU vill forska mer på stora djur!!! Ett steg i fel riktning, helt klart. (min markering i texten)

"Mitt i semestertider nås vi av informationen att SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet), Karolinska Institutet, Uppsala universitet, SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt), Göteborgs universitet samt Linköpings universitet har ansökt om närmare 90 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för att starta ett kompetenscentrum med bland annat djurförsök på stora djur.

I ett pressmeddelande från SLU om ansökan om anslag för att skapa SWECCLIM, skriver universitetet att centret har syftet att förbättra, ersätta och minska antalet djurförsök. Som exempel beskrivs hur mer information kan fås från patientdjur med olika spontana sjukdomar och som behandlas av veterinär och där ytterligare prover tas och undersökningar görs utan att det skadar djuren.
Detta är dock bara en del av sanningen; SWECCLIM ska också stå värd för djurförsök på försöksdjur såsom hund, katt, gris, får och primater och de exempel som ges i ansökan handlar om försök som många gånger är mycket påfrestande för djuren, t.ex. transplantationsforskning, strålning och svåra sjukdomar.

Att samla kompetensen för att förbättra kvaliteten på forskningen och minimera lidande och stress hos djuren är visserligen bra och det kan också finnas fördelar med att genomföra forskning i Sverige som annars skulle utföras i andra länder där djurskyddet är sämre, men det saknas en konsekvensanalys som visar att den totala användningen av djur – särskilt i plågsamma försök - skulle minska som en följd av bildandet av SWECCLIM.

Läs hela vår kommentar här: https://forskautandjurforsok.se/…/slu-ansoker-om-medel-for…/"

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-07-23 19:26 #36 av: Magi-cat

Namninsamling för att protestera:

https://djurrattsalliansen.se/skriv-under/?fbclid=IwAR0KdhHoW_SurGIVzbAkf41EDNAifZRdlua15EYBLmIC2aUYq_KCvsgEUgE

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-09-12 19:32 #37 av: Magi-cat

Skriv på skriv på skriv på!

"SKRIV UNDER MOT NYTT DJURFÖRSÖKSCENTER
Hundar, katter, apor, getter, grisar, hästar, får och kor. Det är de djurarter som det nya djurförsökscentret SWECCLIM kommer att använda. Initiativtagare till centret är SLU. Projektet kommer till stor del vara finansierat av skattebetalare.

Skriv under protestlistan -> https://djurrattsalliansen.se/skriv-under/"

Läs mer här: www.stoppaswecclim.se

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-09-12 20:17 #38 av: Magi-cat

Från Djurrättsalliansen:

Älskade Bacill, Bacillusk och Baloo ❤️ I år är det tio år sedan vi lyckades rädda livet på dessa tre apor. Sedan de räddades lever de sina liv på en djurfristad i Storbritannien.

De föddes på en försöksdjursanläggning i Israel innan de skickades till Sverige 2003 för att utnyttjas i djurförsök på Astrid Fagreus Laboratorium vid Karolinska Institutet i Solna. Under sommaren 2009 bestämdes det att trion inte längre skulle vara kvar i försök utan istället dödas. Då inledde Djurrättsalliansen en kampanj för att rädda de tre aporna vilket vi lyckades med i december 2009.

Bilden kan innehålla: växt, träd och utomhus

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-09-12 20:39 #39 av: Ghosthunter

#38 Härligt, även om man helst skulle vilja se dom i en regnskog🙂

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2019-09-12 20:42 #40 av: Magi-cat

#39 Det förstås! Blomma

Men så otroligt bra att de räddats! Hjärta

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-09-13 19:09 #41 av: Ghosthunter

#40 Javisst är det!🙂

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2019-09-30 18:46 #42 av: Magi-cat

Det verkar som om planerna på försöksdjurscenter har stoppats!

Från Djurrättsalliansen:

"Igår kunde vi meddela den underbara nyheten att Vetenskapsrådet avslagit ansökan om 90 miljoner kronor till det nya djurförsökscentret SWECCLIM. En stor seger för djuren!

SLU har låtit meddela att "Om vår ansökan får avslag avser vi gå in med en modifierad behovsanmälan i årets behovsinventering" samt "Om Vetenskapsrådet anser att det finns ett fortsatt behov av en struktur som SWECCLIM kommer vi tillsammans diskutera vårt gemensamma intresse att ansöka igen till VR:s nästa utlysning.""

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.