Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Off Topic - Glädjeämnen

OT Rocka sockorna!

2015-03-20 12:45 #0 av: Magi-cat

/21 mars/ är rocka-sockorna-dagen för att visa att det är bra med olika! 

"Rock the Socks Day firas i samband med World Down Syndrome Day, men eftersom den infaller på en lördag i år så körs sockdagen i dag, så att även alla skolor och arbetsplatser kan vara med och göra den 20:e mars till en rolig dag full av färger."

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/i-dag-rockar-tioariga-nathea-sockorna-i-hela-sverige

Hjärta "Mind melds... the last time I heard the words "my mind to your mind", I had a headache for two weeks."

Anmäl
2016-03-18 08:45 #1 av: Magi-cat

21 mars är det dags igen att rocka sockorna!

Då är det Downs Syndrom-dagen.

http://www.svenskadownforeningen.se/affischer-infor-21-mars-rockasockorna/

Hjärta "Mind melds... the last time I heard the words "my mind to your mind", I had a headache for two weeks."

Anmäl
2016-03-21 10:55 #2 av: Loris M

Jätteroligt att se att så många sajter på Ifokus uppmärksammar dagen. Tummen upp En liten gest, som betyder mycket. För inte så länge sedan hade unga med Downs syndrom inte rätten att gå i grundskolan eller att skaffa barn. Det var också rätt så vanligt att lämna bort barnet redan vid födsel (så sent som på 60- och 70-talet). Man ansåg att de inte kunde utvecklas. Och tänk vad fel de hade! 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-03-22 06:37 #3 av: Magi-cat

Javisst!

Såg ett inslag på nyhetsmorgon om Downs syndrom och de intervjuade en tjej som har det. Man ska vara sig själv, sade hon, så klokt.

Det berättades också om mammor som efter förlossningen fått höra att de fött ett "monster" Förskräckt och att de skulle lämna bort barnet. Man trodde det var bäst för barnet också, det skulle skyddas så. Det var väl lyckligtvis länge sedan, men inte så länge....

Det är verkligen dags att uppmärksamma DS och rocka sockorna...

Hjärta "Mind melds... the last time I heard the words "my mind to your mind", I had a headache for two weeks."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.