Miljö och djur

Slukhål och tinande permafrost i Sibirien

2015-02-25 10:14 #0 av: [Carpinus]

Forskarna har upptäckt fyra nya gigantiska slukhål i Sibirien. En teori är att de orsakats av metangas som frigjorts till följd av klimatförändringar. Ledaren för forskarlaget bakom upptäckten vill nu se att fenomenet utreds akut.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/nya-gigantiska-slukhal-i-sibirien-oroar-forskare/


Anmäl
2015-02-25 10:36 #1 av: Magi-cat

Sammanlagt sju kratrar upptäckta hittills....Efter "explosioner" enligt renskötare i området. Ja, det behöver nog utredas...

Tidigare tråd:

http://oforklaradefenomen.ifokus.se/discussions/53c62db3ce12c476750000a9-hal-i-sibirien

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2015-02-25 18:51 #2 av: Magi-cat

Humm...som svampar ur jorden...fler och fler...Förskräckt...*poff*

http://www.iflscience.com/environment/scientists-search-answers-following-discovery-several-new-mysterious-craters-russia

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2017-07-30 15:23 #3 av: Magi-cat

Oerhört intressant, lång, artikel om smältande permafrost i Sibirien. Och inte minst om människorna som lever där. (Hoppas ni kan läsa den?!)

Men så sorgligt.

" Sedan 1880-talet har medeltemperaturen höjts med drygt 0,8 grader i medeltal över hela världen. På de arktiska områdena sker det mycket snabbare – om medeltemperaturen i världen höjs med två grader kommer det att betyda fem grader i Arktis, enligt The Arctic Resilience Report från 2016. Större delen av världens arktiska områden befinner sig i Ryssland."

"Permafrosten, den eviga tjälen som i tiotusentals år har legat som ett lock över Sibirien, håller på att tina. Det kan leda till oöverskådliga följder – Sibirien är världens största område bestående av frusen mark. HBL har besökt Tjerskij uppe vid Ishavet där ryska forskare år efter år följer med hur temperaturen i tjälen stiger."

https://www.hbl.fi/artikel/sibirien-haller-pa-att-sjunka-ner-i-dyn-ryska-forskare-kampar-mot-tiden/

Undrar vad klimatförnekarna säger...Ledsen

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.