Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
UFO och utomjordiskt liv

UFO i Nammajaure?

2015-01-01 12:33 #0 av: Magi-cat

Föreningen UFO-Sverige går till botten i sökandet efter ett oidentifierat föremål som observerats i trakten av sjön och antas ha sjunkit.

Om man lokaliserar något metalliskt lämnar man över ärendet till Försvarsmakten, säger Clas Svahn till Norrbottens-kuriren.

http://www.kuriren.nu/nknyheter/ufo-jakten-fortsatter-8048353.aspx

Någon av er som vet mer om det här?

Hjärta "Mind melds... the last time I heard the words "my mind to your mind", I had a headache for two weeks."

Anmäl
2015-01-01 14:49 #1 av: [Carpinus]

Man har ju dykt där i omgångar utan resultat de senaste åren  för att försöka lokalisera den "spökraket"  som vittnen sade sig ha sett slå ner i Nammajaure 1946. Claes Svahn har skrivit om det på olika ställen, och själv blivit intervjuad i andra sammanhang.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/gatfulla-fenomen-del-8-spokraketernas-mysterium/ 

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/morgon/article58873.ab


Anmäl
2017-03-10 11:21 #2 av: Magi-cat

Vad såg de två ögonvittnena i Nammajaure?

Sommaren 1980 såg paret något märkligt i Muddus nationalpark. Först uppmärksammade de ett vinande ljud, som av ett flygplan. Men det var inget vanligt flygplan utan ett avlångt cigarrformat föremål med två "tuber" eller vingar på sidorna. I kikaren kunde de följa hur farkosten (eller vad det nu var) manövrerade över sjön för att sedan landa kontrollerat - och sjunka.

Inte undra på att de blev lätt chockade...

Men mysteriet började redan 1946 med "spökraketerna". Personer oberoende av varandra rapporterade om blänkande flygande jättecigarrer.
Givetvis riktades misstankarna då mot att Sovjetunionen hade något fuffens på gång, men orsaken till observationerna av vad som kom att kallas "spökraketer", förblev ett mysterium.

http://www.metro.se/artikel/ol%C3%B6sta-mysteriet-vad-s%C3%A5g-paret-f%C3%B6rsvinna-i-sj%C3%B6n-nammajaure

Hjärta "Mind melds... the last time I heard the words "my mind to your mind", I had a headache for two weeks."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.