Etikettintressant
Läst 13657 ggr
[trollduva]
2009-11-29, 22:45

Spökplatser i dalarna & gästrikland

n/a

                                     -Dalarna-

Gravfältet på Sollerön

Detta är Dalarnas största gravfält med 123 gravar. Här har oförklarliga saker hänt, en del har sett människor i ålderdomliga kläder dyka upp från intet och sen försvunnit lika spårlöst. Mitt på fältet finns en stor gravhög, Vepröset, där en skatt ska finnas gömd, men den har ingen hittills lyckats komma åt eftersom makterna ruvar över skatten dag som natt. De som försökt gräva upp den har skrämts bort av spöken i mansgestalter kring graven.

Västagården i Lima

Västagården är hembygdsgården i Lima och är en gård från 1700-talet. Där brukar en kvinna kunna ses.Hon mördade sin svägerska och kan nu antagligen inte ta sig över till andra sidan. Hon brukar gå runt huset så att man hör hennes steg,där ska även finnas en gammal gungstol som gungar av sig själv

Tempelbacken

I Grycksbo utanför Falun ligger en backe som kallas tempelbacken. Då det sägs att det låg ett munkkloster i skogen intill och om man går där på kvällen eller natten när det är mörkt så kan man höra antingen klaganden eller mässanden men vanligast så ser man bara starka ljuspunkter. Passa då på att kolla efter gamla frun om hon är ute och går hon kan man se ca 200 meter fram på vägen. Hon ses som en vit kvinna som helt plötsligt försvinner

gotala.jpg

                            -Gästrikland-

Spöklifterskan

Vid tegelbruket utanför Storvik mot Hofors så påstås, att där finns en flicka som står och liftar och när man tagit upp henne i bilen så försvinner hon efter en stund. Samma fenomen sägs äga rum vid Sävränge, ca 5km ovanför högbo i riktning mot oslättfors.

Brukshotelet

Brukshotellet som är beläget på vägen upp mot Robertholm och järnvägstation i Hofors. Där är det en kvinna som rumsterar om och bäddar om gästerna i vissa rum. Kvinnan tros vara en av de gamla anställda som jobbat där långt tillbaka i tiden.

Upp till toppen