Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Intressant

Om Livets vatten....

2012-04-10 09:25 #0 av: Magi-cat

Livet uppstod i vatten..... Det vatten vi dricker nu är samma vatten som dinosaurierna drack…. Samma vatten som cirkulerat under hela Jordens historia och som är helt livsavgörande…

Källa bild: http://www.publicdomainpictures.net

Vatten bakgrund

Gammal artikel men uppdateras ibland, senast juni 2016/M-c

Vatten har helt unika egenskaper i jämförelse med alla andra vätskor. Utan dessa egenskaper skulle inget liv i den form vi känner det kunna existera på vår jord.


Det unika vattnet…

Det finns flera egenheter hos vatten som är unika och utgör förutsättningen för liv:

☼ Vatten kokar vid hög temperatur. Tack vare det håller det sig flytande på jorden.

☼ Vatten håller värmen bra. Haven lagrar mycket värme och stabiliserar på så sätt vårt klimat.

☼ Vatten sväller i kyla. I motsats till andra ämnen är vattnets fasta form, is, lättare än den flytande. Därför bildas is på ytan. Om vatten inte hade denna egenskap skulle haven under jordens istider ha frusit från botten och upp vilket hade varit förödande för livet i vattnet.

Vattens kemiska formel är H²O och är nog världens mest kända formel. Den är till synes enkel: två väte och en syre, där väteatomerna sticker ut från syreatomen i en vinkel på 105 grader. Men just denna skenbart enkla molekyl är så helt unik att den är en förutsättning för livet på jorden. (Det finns ca 30 miljarder molekyler i en mikroliter vatten!)

En vattenmolekyl hålls samman av vätebindningar och har förmåga att skapa vätebindningar till andra vattenmolekyler. Inga andra vätskor har så starka vätebindningar. Tack vare denna egenskap kan ett träd dra upp vatten ända upp till toppen i en obruten vattenpelare. Att transportera näringsämnen är en viktig uppgift för vattnet, i människor, växter och djur, ja hela Jorden. En annan viktig uppgift är att delta i fotosyntesen, en så viktig process för livet på jorden!

Men vattnets betydelse för livet är ännu mer grundläggande: Det måste finnas vatten för att livets viktigaste molekyler DNA och proteiner ska kunna få sina rätta former och fungera i livsprocessen. Vattnet deltar aktivt i kommunikationen mellan arvsanlagen och proteinerna!

Vattenmolekyler runt DNA-spiralen guidar proteinerna till deras rätta plats. Här fungerar vattnet som informationsbärare. Vattnet minns hur det ska vara....

Här förstår man hur viktigt det är att vattnet har en god energi, att det är friskt och naturligt, att det är i sin rätta form med hexagonala (sexkantiga) kristaller för att kunna fullgöra sina uppgifter.

Omkring 70 % av människokroppen består av vatten, lite beroende på ålder m.m. Hjärnan består till upp till 80-85 % av vatten. Våra tankar uppstår i vatten!

Vi måste vara rädda om vårt vatten, det inre och det yttre, för en levande stark och harmonisk kropp, hos oss själva och hela Jorden!

Vattnet inom oss och utanför, vårt eget och Jordens ingår i ett kretslopp. Smutsar "vi" ner vattnet på Jorden, smutsar vi ner oss själva, våra arvsanlag, vår kropp, vår hjärna.....

Men även ett smutsigt vatten kan läka.

Japanen Masaru Emoto har forskat mycket om vatten och dess förmåga att bilda kristaller. Han upptäckte att ett friskt vatten bildar enastående vackra sexkantiga formationer, kristaller, alla unika i sin form och skönhet. Nedsmutsat vatten förmår inte bilda kristaller, det ser bara sunkigt ut.....

Den goda nyheten är att vi kan läka vårt vatten, både det inre och det yttre! Emoto har visat med sina bilder att ett dåligt vatten, som inte förmår bilda kristaller efter bön och läkning åter kan anta kristallformer.

Emoto fann även att vatten reagerar på ord. Vänliga och kärleksfulla ord gör att vattnet bildar harmoniska sexkantiga former. Destruktiva ord resulterar i deformerade former som inte bildar kristaller. Ett sådant vatten gör inte sin uppgift bra i kroppen. På Moder Jord med allt sitt vatten stör det hela harmonin och påverkar allt levande.

Dr Emoto menar att det det talade och skrivna ordet, språket har en vibration. Ja, allt som existerar har en vibration. Vatten påverkas av, drar åt sig vibrationerna/egenskaperna hos orden. Varje ord har sin egen signaturvibration, unik för just det ordet.

"I believe that language is created by nature." säger Emoto

Under evolutionens gång lärde vi oss vilka ord/ljud som varnade för fara. Vilka som var farliga. Vilka som var trygga och tröstande. Dessa erfarenheter ackumulerades, byggdes in över tid. Vattnet lär sig, samlar information, för att kunna fungera som informationsbärare. Och vattnet talar med oss via sina kristaller....Några av de vackraste kristallerna bildades av orden "kärlek och tacksamhet". Vi kan alla bidra till att hela vattnet, med ord, med tankar och bön. Det är en viktig uppgift!

Här kommer jag också att tänka på det som är grundläggande inom homeopatin: vattnets minne, vattnets förmåga att innehålla en frekvens, en vibration, ett "minne" av en substans fastän inte en enda molekyl finns kvar av det urspungliga ämnet i de starkaste spädningarna.

Den franske forskaren Benveniste kom detta på spåren när en av hans medarbetare av en slump gjorde ett misstag och spädde en lösning alldeles för mycket. Döm om forskarnas förvåning när de fann att lösningen betedde sig som om ämnet fortfarande var närvarande! Benveniste var en modig forskare, av den äkta sorten, så han fortsatte att forska på denna upptäckt. Så småningom resulterade forskningen i en artikel i Nature varefter en formlig häxjakt tog sin början. Detta var ju något som omöjligt kunde accepteras av vetenskapen! För att göra en lång historia kort, Benveniste blev avsågad men fortsatte sin viktiga forskning jag är övertygad om att han kommer att få ett erkännande inom hundra år.....

Läs mer om Benveniste här:http://www.vattumannen.se/TiV_Homeopatiforskning.aspx

se även denna film om vatten - the great mystery....

http://www.youtube.com/watch?v=BG2b23zBviY&feature=related

Rent vatten är ett mirakel. Låt oss vara rädda om vattnet och behandla det som det förtjänar, och visa respekt för både det yttre och det inre vattnet....

Till sist ett par citat:

"Om vi fyllde våra liv med kärlek och tacksamhet för alla blir detta medvetande en underbar kraft som sprider sig över hela världen. Det är detta iskristallerna försöker förmedla till oss." (Emoto)

"Ingenting är vad det ser ut att vara. Vi består huvudsakligen av vatten. Vatten är huvudsakligen tomrum. Tomrummet är en ton som spelas på  en elementär sträng" (Janna Levin, fysikforskare)


Källor:

Illustrerad Vetenskap 4-2007
Hälsa nr 1 2007
Masaru Emotos böcker om vatten

Källa bilder: 

www.publicdomainpictures.net

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-11 14:20 #1 av: [sökerskan]

Tack Magi-cat för denna jättefina och viktiga  artikel!

Anmäl
2012-04-11 14:32 #2 av: Magi-cat

Tack sökerskan!Glad

Ett viktigt ämne är det....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-11 14:39 #3 av: [mia-38]

Bra artikel och intressant ämne.

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-04-11 19:54 #4 av: Astell

Verkligen intressant!!

Anmäl
2012-04-11 19:59 #5 av: Fjäril

Tack Magi, vad fint skrivet!

Vi behöver verkligen tänka till mer, just för hur viktiga vissa saker är för oss. Kyss

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-29 08:39 #6 av: [truck70]

Speciellt för de som inte har något vatten att dricka. Bara på lägre nivåer som vatten har olika egenskaper. Innan man såg innanför skalet, var bara tomhet inuti.

Buddha ville att man såg kroppens alla delar, föreställde sig det inre och yttre, början, och slut.
Utan att först se, så finns inget. Tanke kommer ur tomhet. Lära av erfarande. Inte innan sjukdom fanns det sjukvård, inte innan vattnet blev smutsigt behövdes rengöring..
Där, här vattnet uppstår, där var börjar mysteriet. Och där alla började, slutar också vattnet.

Anmäl
2012-06-03 18:24 #7 av: Hålväg

Sedan tillkommer en viktig del som vi bara inte får glömma bort i sammanhanget när vi tänker på vattnets enorma möjligheter.

 

Kapillärkraften

En fantastisk kraft som bl.a ger våra gröna växter förmågan till kunna suga upp vatten och på så sätt skapa en näringstillförsel till förmån för allt liv. Vi har en liknande glädje av samma fenomen i våra egna kroppar och finare blodbanor ut mot fingrar & tår och yttre vävnad.

Kanske lite långsökt men ändå ganska närliggande om man tittar på inre organ, salter och renande inre processer. Inte konstigt att njurar är vanligt utsatta för olika former av beskymmer allt medans tiden går. Hört en siffra om cirkus 200liter vätska per dygn som dessa omsätter hos en vuxen. En riktig tankeställare.

Kapillärkraften är ju också ett av våra största gissel under omständigheter med högre luftfuktighet mestadels vid vinterhalvåret och i lägen med byggnadskonstruktioner av olika slag, fönster och dörrar som vattnar sig så ingen kan stänga, golv som skjuter iväg m.m

http://www-vaxten.slu.se/marken/berakning.htm

Anmäl
2012-06-04 21:21 #8 av: Magi-cat

#7, fint skrivet, Hålväg! Det handlar verkligen också om vårt inre vatten...

Kapillärnätet är verkligen viktigt i kroppen, där utbytet av gaser och näringsämnen sker. Så fina kärl att bara en blodkropp i taget kan passera, om den tar det varligt. Ett friskt kapillärnät är säkert en mycket viktig faktor för hälsa.

Och så kapillärkraften för växterna.....tänk så fantastiskt det fungerar! Och att det t.o.m. finns en formel för stighöjden!Cool Antar att det är den som sätter gränsen för hur höga träden kan bli....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-04 21:52 #9 av: Hålväg

Tackar & bockar till mästerkatten Flört

Finns säkert en sanning där, i relation till jordens dragningskraft och andra faktorer så spelar den säkerligen en roll.

Om inte annat ingår ju detta även som en drivande kraft i markerna när det gäller jordens förmåga till "lyfta upp" vatten från dem nedre skikten i marken för att senare kunna användas och komma till nytta för allt som växer på markytan, som träd & växter men också möjligheten de ger oss att få vatten i brunnar, ger ju även uppkomst till avdunstning och på så vis en bidragande orsak till vädrets motorik i ett större perspektiv.

Visst är det förunderligt inrättat allting så man häpnar.

 

Anmäl
2012-06-09 13:17 #10 av: groblad

Liv finns det obegränsat av, man kan skapa nytt precis hela tiden, så liv är ingen bristvara.

Men vatten, mängden vatten är begränsad.

Alltså är ditt liv ganska betydelselöst :-)

 

Kan det vara i "Den gamla och havet" där det diskuterades? Något på en båt var det i alla fall...

Anmäl
2012-06-10 12:55 #11 av: Magi-cat

#9 Visst är det förunderligt inrättat allting så man häpnar

Ja visst är det! Det ena som precis uträknat för det andra! Livet, det kan sina formler....Cool

 

#10 länge sedan nu som jag läste "Den gamle och havet", så jag vet inte heller....

Kul tanke där, låter som om det skulle kunna vara en fundering på en båt med väldigt mycket vatten omkring,

men och som logisk slutledning -

inget vidare...:-)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-11 07:29 #12 av: [sökerskan]

#10 "Men vatten, mängden vatten är begränsad.

Alltså är ditt liv ganska betydelselöst :-)"

snacka för dig själv

 

Anmäl
2012-06-11 20:38 #13 av: yamher

det mesta fyller sin funktion, djur som vatten, blommor som träd...

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-06-11 20:44 #14 av: groblad

#12

"snacka för dig själv"

Jag menade naturligtvis inte att liv är värdelöst, tyckte bara det var en intressant tanke att liv faktiskt är nästan obegränsat, medan det bara finns en viss mängd vatten (om nu inte universum är oändligt).

Anmäl
2012-12-12 16:22 #17 av: Magi-cat

På tal om vatten :-)

(lägger vatten-videon här också)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-03-22 20:34 #18 av: Magi-cat

Idag var det World Water Day - för att uppmärksamma färskvattensituationen i världen och vikten av att vara rädd om vattnet...

Från WWF:

http://worldwildlife.org/stories/ushering-in-a-future-of-cooperation-and-water-security?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=wwf-marketing&utm_content=march2013-22-1030

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-03-23 12:04 #19 av: Gahella

#17 WoW Blomma

Jag har sedan lång tid tillbaka välsignat mitt vatten och tackar för det. Sedan stoppar jag i lite citronsaft för det tar bort kloret som de tillsätter i vårt vatten för att "rengöra" detLedsen

Har även målat utsidan på karaffen där det står kärlek, hälsa, harmoni plus att jag har en enkel variant av kran-virvel som rör om lite i detta döda vatten som transporetas genom våra gamla sunkiga spikraka rör. För i tiden visste ju folk att vatten har en självrenande effekt om de fick virvla i sina fåror, men sånt har de flesta glömt nu då vi vet bättre  än så...Gapskrattar

Och igår var det även internationella vattendagen då massor av länder samlades för att göra en välsignelse-ceremoni, så visst är det ett uppvaknande som pågår..Hjärta


Anmäl
2013-03-23 14:33 #20 av: Magi-cat

#19 Vad fint! VågBlomma 

Schauberger skrev om vikten av att vattnet får virvla, att man inte ska "rensa" vid flodkanterna och vid bäckarnas sidor, vattnet måste gå i de fåror det bryter sig självt, ungefär. Spikrakt = det renas inte och får inte liv......Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-03-24 00:14 #21 av: Gahella

Och jag tror också att Schauberger visste vad han pratade om. Gillar den typen av öppna forskare som kan hantera den typen av verklighet Cool


Anmäl
2013-03-29 13:08 #22 av: [KosmosBill]

Äntligen ska jag idag få hämta min nya "vattenrenare".

Det skiljer ut så gott som alla gifter, bakterier, läkemedelsrester,klor, uran ,fluor,metaller,bekämpningsmedel, virus etc. Och även mineraler.

Mineraler får man också från växtriket. Organiska mineraler.

Jag undrar huruvida kroppen kan tillgodogöra sig oorganiska mineraler? Det finns nog 2 uppfattningar om det. Jag vet inte.

Kvar blir rent vatten.

Man kan struktuera molekylerna i hälsosamma kluster genom att virvla det och kyla det. Ska tillsätta Patrick Flanagans "Crystal Energy" i det också och låta det stå på en magnetplatta för här avsett bruk.

Ska kontakta Mandra här på iFokus för det.

Åhh....va skönt. Har länge retat mig på alla de gifter som jag får i mig via vattnet. Detta vatten lär i sin rena form lättare befria kroppen från orenheter.

Det finns en del myter kring detta sätt att rena vatten. Att det skulle bli odynamiskt(flat) bl.a.

Det är naturens sätt att rena vatten.

Man låter förånga det, för att sedan låta det få sin flytande form igen. På vägen blir man av med allt som kontaminerar det. Man destillerar det.

Äntligen.....Glad

Anmäl
2013-03-31 19:03 #23 av: Illusion

Nån som har nått tips på vad jag kan säga till vattnet? Jag är ingen kreativ människa så jag kommer bara på typ "vatten jag älskar dig" men det känns lite fattigt, jag vill säga nått mer! Men vad? Tack på förhand mvh

Anmäl
2013-04-01 07:57 #24 av: Magi-cat

Illusion, enkelhet är bäst: jag tror man ska använda sin egna ord, ord som kommer ur ens känsla. Det kan aldrig bli fel eller torftigt! Tillsammans med tacksamhet blir det alltid bra.....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-01 09:40 #25 av: Illusion

Hmm okej jag får hoppas det lilla räcker då, tur att jag inte tror på Gud, jag hade aldrig kommit på nån bön till han :-p

Anmäl
2013-04-03 09:10 #26 av: [KosmosBill]

Mer om vattnets natur.....


http://www.youtube.com/watch?v=XtDennZr5fA

Anmäl
2013-04-03 09:25 #27 av: [KosmosBill]

Jag blir mer och mer medveten om hur äckligt kranvatten är efter att ha sett filmer om hur det går till.

Vattnet är fullt av bakterier, virus och annat otrevligt.

Man tillsätter då starka och farliga kemikalier för att neutralisera dessa.Vad blir kvar....jo denna otjänliga sörja vi kallar kranvatten.

Cancerframkallande och osunt. Varför sprids inte mer kunskap om naturens eget sätt att hantera detta?

Kan kroppen tillgodogöra sig oorganiska mineraler eller fastnar de i blodomloppen?

Jag har nu haft min destillator i några dagar och den fungerar alldeles utmärkt. Vattnet är gott och alldeles rent. Ett vatten som i sin renhet mycket lättare transporterar bort kroppens orenheter.

Varför har inte alla en destillator?

Anmäl
2013-04-03 13:31 #30 av: Magi-cat

Kanske lite halvt OT, men ändå inte. Vattnet deltar i livsprocesserna, i DNA...

Det genetiska materialet i DNA omges av ett skydd av vattenmolekyler på ett väldigt specifikt sätt med hjälp av vätebindningar. Inte bara omger, vattnet inverkar på strukturen på det genetiska materialet.

DNA är flexibelt och reagerar på omgivningen via vattnet!

http://www.hzdr.de/db/Cms?pOid=33074&pNid=0

Med denna nära koppling mellan vatten och DNA är det lätt att tänka sig hur viktigt vattnets kvalitet är.....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-05 09:42 #31 av: Magi-cat

Underbart vackra bilder på livets vattendroppar....

http://memolition.com/2013/04/04/magical-water-drops-13-pictures/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-18 16:43 #32 av: Astell

Vackert!!

Anmäl
2013-04-21 12:18 #33 av: [*Maggan*]

Äntligen hittade jag en lämplig tråd att lägga in detta i.

Nestlés VD Peter Brabeck säger att vatten inte är en mänsklig rättighet.

http://keithpp.wordpress.com/2013/04/15/nestle-chairman-says-water-is-not-a-human-right/

Jag är väldigt nöjd med att Nestlé inte får många kronor från min plånbok.

Anmäl
2013-04-21 14:07 #34 av: Magi-cat

#33 Men herregud, säg att det inte är sant!

"In a candid interview for the documentary We Feed the World, Nestlé Chairman Peter Brabeck makes the astonishing claim that water isn’t a human right. He attacks the idea that nature is good, and says it is a great achievement that humans are now able to resist nature’s dominance. He attacks organic agriculture and says genetic modification is better."

Tack för länken, Maggan!

Men *suck* inte blev man muntrare till sinnes.....Ledsen

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-21 15:14 #35 av: [*Maggan*]

#34

ja det som förvånar mig mest är att han erkänner detta helt öppet utan att skämmas. Totalt oblyg girighet! Förskräckt

Anmäl
2013-04-21 15:52 #36 av: Farwuq

Förskräckt

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2013-04-22 01:05 #37 av: [KosmosBill]

Nestlé har sedan många år pumpat ut färskvattentäckten i Lake Michigan och skeppat iväg det till Kina.

Fabriken ligger några mil ifrån sjön så de kan ganska diskret ta vattnet därifrån. 

Vatten är den nya tidens guld.

/VD/ säger också i Maggans länk att genmanipulerad föda under 15 år inte orsakat några hälsoproblem.

Han säger också att den organiska födan inte är den bästa. Han vill  premiera den giftbesprutade gmo-kulturen....åhhh....vilket /..../ !!!

Han sitter säkert med på Bilderbergmötena.

Intressant hur "Chris" från mediarelationer på Nestlé kommenterar artikeln. Genomskådas dock direkt av flertalet vakna aktivister bland kommentarerna.

/redigerat/ Magi-cat

Anmäl
2013-04-22 10:16 #38 av: [*Maggan*]

Illamående

/bild borttagen av upphovsrättsliga skäl/M-c/

Anmäl
2013-04-22 11:35 #39 av: [Olaf]

Nestlé! Dom äger redan så mycket. Deras dröm är väl att lägga all livsmedel under sig, tydligen vattnet också ser jag här. Undrar när man kommer försöka muta in solen och luften också? Om det var tekniskt möjligt skulle dom försöka. Snacka om girighet utan gränser.

Anmäl
2013-04-22 11:44 #40 av: [Olaf]

Oj oj oj Jag googlade på orden "list of owned by Nestlé"

och fann en Wikipediasida som listar och DET var inte dåligt vad dom äger!!! Det verkar vara ungefär 8000 märken som ägs av Nestlé! 

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nestlé_brands

Anmäl
2013-04-22 11:55 #41 av: [*Maggan*]

Ja verkligen!

Fast den goda nyheten är att man klarar sig bra - eller bättre - helt utan deras fabrikstillverkade kemikaliesörja som kallas "livsmedel". Bortsett från flaskvatten och kaffe så är det bara Frankenfood alltihop Kräks

 

Anmäl
2013-04-22 12:00 #42 av: [Olaf]

Precis! Man behöver inte deras smörja. Men det är klart att en å annan godisbit typ Kitcat och Nescafé har man väl köpt hem. Men det ska jag sluta med genast.

Frankenfood? Är det frankenstein mat? Olaf the Jerk Whisperer är inte alltid med på noterna

Anmäl
2013-04-22 13:25 #43 av: Gahella

Vilken cynismen! Stackars empatilösa helt tappade människa. Jag ska be för hans själ....

Nestlé har jag inte tagit i min hand sedan tidigt 80-tal då jag fick höra att de kampanjade för att de afrikanska kvinnorna skulle sluta amma och ta deras mjölkersättning istället, varpå att barnen dog som flugor pga av det skitiga vattnet. Brydde sig nestle om det?!

Samma sak med deras choklad där de har barnarbetare trots förbud, och där sitter dessa små med stora vassa machetes och hugger itu kakao-skalet mitt itu och när som helst kan det slinta och inte finns det skyddsanordningar heller.

De har i alla år speglat sin människosyn så det här kan man nästan tycka är droppen, om man kan använda sig av uttrycket i så allvarliga saker.


Anmäl
2013-04-22 13:31 #44 av: Magi-cat

Usch ja......

Vatten är nog mer värt än guld......

Livet startade i vatten, livet vandrade upp ur vattnet men förde det med sig i kroppen. 

Det vore en cynism av största slag om det skulle sluta i kamp om vatten.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-22 15:41 #45 av: [KosmosBill]

#41 Finns all anledning att undvika deras vatten också.

Lita inte på innehållet i deras flaskvatten.

Bisfenol från plasten, och förmodligen tillsatt fluor i vattnet.

Anmäl
2013-04-22 17:40 #46 av: [*Maggan*]

#42

Frankenfood är ett exempel på människans vilja att leka gud. Frankenstein försökte skapa en levande människa med döda kroppsdelar.

Frankenfood är att försöka skapa livsmedel med konstgjorda ingredienser framtagna i kemiska lab och/eller genmodifierade grejer.

Läs gärna innehållsförteckningen i Kitcaten nästa gång Får idé

Anmäl
2013-04-22 17:50 #47 av: Magi-cat

Vad tror ni om vattenrenare? Använder ni sådana?

Vi har ju inte i allmänhet förmånen att dricka krispigt källvatten utan får hålla till godo med kranvatten.


Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-22 18:10 #48 av: [*Maggan*]

#47

Inte för att jag är någon expert men har de någon funktion på kommunalt kranvatten?

Sedan kan jag tipsa om att ta reda på vart gamla vattenkällor finns. Jag har en inte långt ifrån där jag bor och jag vet att många hämtar sitt vatten där.

Anmäl
2013-04-22 18:35 #49 av: Magi-cat

#47 Jag vet ingenting om dem, men hörde just en diskussion om dem. De dyra skulle vara bäst, sades det. Riktigt dyra....

Klart det är allra bäst med en källa, härligt att ha en sådan i närheten! Fast det är nog alltid bäst att låta analysera vattnet. Kostar bara några hundra.

Vi har egen brunn (också) men det vattnet är för påverkat av jordbruksbygden runt om.

edit: ser att KosmosBill har en kommentar om vattenrenare: #22


Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-22 19:46 #50 av: [*Maggan*]

#49

givetvis bör allt "okänt" vatten analyseras. Jag vet att i min kommun håller man koll på källan eftersom den ligger precis i anslutning till elljusspåret. Men tipset kvarstår - hela vårt land är fullt med gamla vattenkällor - vill man ha källvatten är steg ett att kolla upp vart det finns. Steg två kan sedan givetvis vara att analysera det om man vill vara på den säkra sidan Skämtar

Anmäl
2013-04-24 15:46 #51 av: [KosmosBill]

Kommunalt vatten innehåller klor. Ett av de farligaste gifterna på planeten.

Man borde kunna rena vattnet med kolloidalt silver.

Destillatorn är fantastisk. Så rent och gott vatten nu utan alla dessa gifter som man medicinerar oss med. Lär finns mycket prozac-molekyler i kranvattnet. Och 1000-tals andra "läkemedel"...och bekämpningsmedel.

Hur i Hel***e kan folket finna sig i detta.

Vi borde göra som landet Buthan. Att ha enbart giftfria och gmo-fria produkter.

Såg en reklam igår för cancerfonden eller något liknande: 1 av 3 får cancer, stod det.

När ska folk vakna egentligen....till vad som pågår?

Samma fenomen på 30-talet i Tyskland . Folket misslyckades med att identifiera ondskan.

Anmäl
2013-04-24 23:12 #52 av: groblad

#51

"Kommunalt vatten innehåller klor. Ett av de farligaste gifterna på planeten."

Jepp, det innehåller en förening med klor, nämligen NaClO. Tar du bort syret i ämnet får du något som du faktiskt kan hitta i kebab och köttfärssås, även i många vegetariska rätter (även i köpt barnmat). Man använder det även på landets vägar, i mängder!


"Vi borde göra som landet Buthan. Att ha enbart giftfria och gmo-fria produkter."

Och saltfria.

Anmäl
2013-04-25 07:15 #53 av: Magi-cat

#52 Denna tråd handlar om Livets Vatten, ett vatten som i bästa fall borde vara rent och fritt från tillsatta ämnen, vilket vi säkert helt överens om.

Vad jag hoppas vi även är överens om är att man ska begränsa giftiga och konstiga/konstgjorda produkter så mycket som möjligt och att Bhutans initiativ är mycket bra.

Det är skillnad på salt och salt...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-25 08:47 #54 av: groblad

#53

"Vad jag hoppas vi även är överens om är att man ska begränsa giftiga och konstiga/konstgjorda produkter så mycket som möjligt och att Bhutans initiativ är mycket bra."


Absolut, men tydligen är vi inte ense om definitionen på "giftig".

Anmäl
2013-04-25 08:52 #55 av: Magi-cat

#54 Trådens syfte är inte att komma fram till definitioner på giftighet. Det räcker bra med att konstatera att vatten är ett av livets fundament, livet är beroende av vatten, att alla har rätt till ett friskt vatten, att vatten inte ska vara en handelsvara i händerna på några få och att man självklart måste vara rädd om vattnet, inte förgifta det! 


Särskilt orolig kan man bli över tillståndet i haven. Valar dör av att de är fullproppade med PLAST!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-25 09:15 #56 av: groblad

#55

Självklart ska man inte förgifta vatten, jag anser dock inte att klorering i rätt mängd och där det behövs är att förgifta, utan för att undvika smittsamma sjukdomar.
Anmäl
2013-04-25 11:48 #57 av: [KosmosBill]

Men om man nu kan använda kolloidalt silver i stället så är det ett betydligt bättre sätt att rena vattnet.

groblad, kom på att du skulle kunna testa att ha klor i din köttfärssås....för en syreatom hit eller dit spelar ju tydligen ingen roll.

Anmäl
2013-04-25 13:12 #58 av: Gahella

Jag minns inte om jag redan lagt in denna artikel här, eller inte.

Men i så fall är den värd en repris på ännu ett gott exempel :)

19-åring har utvecklat en farkost som kan plocka upp 7 250 000 ton plast ur haven.

Den farkost som han designat går under namnet ”Ocean Cleanup Array” och kan plocka upp mot 7 250 000 ton plastavfall ur våra hav. Farkosten består av ett nätverk av flytande bommar och plattformar som slukar upp flytande skräp, sorterar skräpet från plankton och sedan placerar skräpet på flytande pontoner som enkelt kan transportera skräpet i land. Väl i land kommer skräpet återvinnas.

http://supermiljobloggen.se/nyheter/2013/03/19-aring-har-utvecklat-en-farkost-som-kan-plocka-upp-7-250-000-ton-plast-ur-haven


 


Anmäl
2013-04-25 13:17 #59 av: Magi-cat

En enda syreatom kan vara liv eller död, skillnaden på CO och CO2 är endast en syreatom.....Allt hänger på hur vi människor fogats in i naturen, vad som är bra för oss, vad vi som organism kan acceptera och vad som även i små mängder är skadligt.

Plast i haven är aldrig bra, skrot i rymden är ett tilltagande hot och miljöförstöring på marken är förödande. Det yttre avspeglar det inre. Vi bör tillföra så liiite främmande substanser som möjligt till våra kroppar, hålla uppmärksamheten förankrad i naturen och vara rädda om den - och oss själva.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-25 22:05 #60 av: groblad

#57

"Men om man nu kan använda kolloidalt silver i stället så är det ett betydligt bättre sätt att rena vattnet."

Absolut, kan man påvisa nyttan och effekten med ditt silver för att bibehålla ett rent vatten, självklart.


"groblad, kom på att du skulle kunna testa att ha klor i din köttfärssås....för en syreatom hit eller dit spelar ju tydligen ingen roll."

Salt innehåller klor, tänkte du att jag skulle ha salt i köttfärssåsen? Det har jag redan. Och inte nog med det, det finns redan naturligt i det mesta vatten vi har på jorden.

Anmäl
2013-04-25 22:10 #61 av: Magi-cat

#58 oj, jag såg inte din länk förut, Gahella, skrev nog samtidigt...

Den farkost som han designat går under namnet ”Ocean Cleanup Array” och kan plocka upp mot 7 250 000 ton plastavfall ur våra hav.

Det vore ju fantastiskt om det projektet kan sjösättas! Det finns hopp!

Hjärta

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-25 22:23 #62 av: groblad

Stämmer det att det finns klor naturligt i allt havsvatten?

Anmäl
2013-04-25 22:23 #63 av: Gahella

Ja visst är det fantastiskt!

Och detta har varit en stor fråga i många år om hur vi ska kunna städa haven från plast. Och så kommer denna fantastiska lösning av en 19-årig kille. Jag är både glad och imponerad


Anmäl
2013-04-26 16:58 #64 av: Magi-cat

# 62 Menar du natriumklorid, eller? Vad menar du med att fråga det i så fall?

Hur ser du förresten själv på nedsmutsningen av haven? På Nestlé-gubben i #33 som inte ser vatten som en mänsklig rättighet? Ser du några risker för grundvattnet och vattenförsörjningen i fortsättningen? För naturen som helhet? Kan den exploateras för mycket? Hur mycket är en frisk natur värd? Blomma osv....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-26 23:07 #65 av: groblad

#64

Salt innehåller en klorförening, att då argumentera för att vi absolut inte ska ha en klorförening i dricksvatten, känns sådär - Jag vill se bättre argument.

När vi använder oss av ytvatten som lagras i vattentorn krävs i dag, vad jag förstår, någon form av bakteriell rening. Och där fungerar klorering bra. När man tar grundvatten så är inte bakterier problemet, utan föroreningar, och där hjälper knappast klorering.

Gällande vatten till försäljning så har jag otroligt dålig koll på det, men jag kan tänka mig en lösning där alla har en viss tilldelning av bra vatten, och sedan betalar om dom vill ha mer.
Att man ska kunna tvätta bilen eller vattna sin trädgård i vattenfattiga områden med billigt vatten känns inte bra, fördelningen kan säkert vara bättre. Jag gillar tanken på riktigt dyrt vatten när man överskrider en viss mängd, det skulle jag kunna tänka mig här i Sverige också. Anmäl
2013-04-26 23:36 #66 av: [KosmosBill]

Så vitt jag förstått är det klor vi har idag i vattnet tämligen giftigt.

Vattnet är kontaminerat med massor av läkemedel och andra kemikalier också. Säkert en av orsakerna till att 1 av 3 får cancer idag.

Anmäl
2013-04-26 23:46 #67 av: groblad

#66

"Så vitt jag förstått är det klor vi har idag i vattnet tämligen giftigt."

De små koncentrationerna vi använder oss av har visat sig ha mer verkan än skador. Däremot är biprodukterna av tillverkningen mycket giftiga, så av den anledningen kan det vara bra att titta på alternativ - Något man redan naturligtvis gör.


"Vattnet är kontaminerat med massor av läkemedel och andra kemikalier också."

Sorgligt när företag släpper ut ämnen som inte är bra.


Säkert en av orsakerna till att 1 av 3 får cancer idag.

Till viss del är det så, vidrigt.

Anmäl
2013-04-26 23:52 #68 av: [KosmosBill]

Inte bara företag som släpper ut.

Befolkningen kissar ut alla läkemedel de stoppar i sig.

Alla kemtekniska varor i affärerna som inte är biologiskt nedbrytbara. Borde absolut inte vara tillåtet. Men det struntar regeringen i.

Anmäl
2013-04-26 23:59 #69 av: groblad

Klart att vad man kissar ut påverkar, det hoppas jag man tar hänsyn till.

Har du något exempel på när vi i västvärlden får in läkemedel i dricksvattnet?

Anmäl
2013-04-27 00:04 #70 av: [KosmosBill]

Man tar inte hänsyn till det.

Reningsverken prioriteras inte för att ta hand om läkemedel.

När....? Det startade väl när man satte igång att konsumera dessa kemiska ohälosamma produkterna från läkemedelsindustrin.

Anmäl
2013-04-27 08:09 #75 av: Magi-cat

#65 groblad: Salt innehåller en klorförening, att då argumentera för att vi absolut inte ska ha en klorförening i dricksvatten, känns sådär

Ingen har ifrågasatt att havsvatten innehåller natriumklorid. Tillsatt klor i dricksvatten är något annat, det är inte saltet natriumklorid. Som jag sade i ett exempel: en enda syreatom hit eller dit kan vara skillnaden mellan liv eller död.

"Man" tittar på alternativ säger du....jag undrar hur det går med det?

Vidare ser jag en stor fara med att betrakta vatten som en handelsvara som vissa kan ta betalt för. Vi ser hur det går med allting annat som är handelsvaror: de som har resurser strävar efter att lägga under sig ännu fler resurser och ta över marknaden. De som behöver det där riktigt dyra vattnet kommer att ha resurser och paragrafer till det, andra inte. Förloraren är alltid den som inte äger resurser, den som inte har pengar eller makt. Och vi vet inte vem som blir denna förlorare om vatten inte ska betraktas som en mänsklig rättighet, förmodligen många....

Däremot kan jag hålla med om att man inte behöver tvätta bilen i dricksvatten, eller spola i toaletten med det. 

Det har framförts seriösa förslag att man ska ha vattenledningar med olika kranar för spolvatten och dricksvatten, men jag vet inte hur det går med förslaget.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-27 08:10 #76 av: Magi-cat

Googlade lite och hittade hänvisningar till att A. Grimwall på Naturvårdsverket varnat för klor i vattnet, men hittar inte originalkällan. Någon som.....?

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-27 08:24 #77 av: Magi-cat

Här bekräftas att dricksvatten innehåller läkemedelsrester som inte är biologiskt nedbrytbara: (ganska mesigt skrivet, men ändock):

"Läkemedel är designade för att ha en biologisk effekt och ofta skall de vara svårnedbrytbara för att ha önskad effekt i människokroppen. Ett stort ansvar ligger på läkemedelsindustrin som behöver utveckla nya mediciner som är bättre biologiskt nedbrytbara. Svenskt Vatten anser att det är viktigt att det vid framtagandet av läkemedel finns med en bedömning av de ingående ämnenas nedbrytbarhet från miljösynpunkt."

http://www.svensktvatten.se/Vattentjanster/Dricksvatten/Takt-till-kran/Kemiska-amnen/Lakemedel/

"Användningen av läkemedel är stor och ökar kontinuerligt. Spridningen av läkemedel till miljön är främst en risk för vattenlevande organismer. Det är av stor vikt att utsläpp av läkemedel minskas och att insatser görs vid källan."

http://vav.griffel.net/filer/C%20AMM2010-1.pdf

Från Gröna Kvinnor kan vi utläsa:

"Hormoner och hormonstörande mediciner utgör ett problem som tidigt observerades bl.a. i USA och England där det visat sig att fiskar som levde nära utsläpp blev tvåkönade eller bytte kön. Liknande påverkan har även påvisats i Mälaren bl.a. på musslor där fortplantningen störts. Hur kvinnor, män och barn påverkas är fortfarande en fråga på forskningsstadiet."

"I undersökningen framkom spår av 12 olika läkemedelssubstanser i dricksvattnet. Mängden för varje substans är på nivån nanogram, vilket innebär en mängd motsvarande två liter vatten om dagen i 4000 år för att få i sig skadliga värden. Å andra sidan sker en ständig ökning."

http://www.gronakvinnor.se/Rapporter/Lakemedelsrester%20i%20Vatten%20slutrapport%20Grona%20kvinnor%20okt-.pdf

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-28 14:27 #78 av: Magi-cat

Översvämningar ger vattenbrist som ger sjukdomar....Ledsen

http://www.expressen.se/nyheter/marcos-7-blev-sjuk-av-vattnet/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-29 08:54 #79 av: Magi-cat

Lämpligt nog kommer att avsnitt av Vetenskapens värld på TV2 ikväll kl 20, som jag rekommenderar alla att se!

"Vi besöker amerikanska FBI - hur står det till med den gamla byrån egentligen? Dessutom: Vad händer med världens alla vatten när mediciner och hormoner förgiftar dem? Vi får följa med på ett unikt experiment. Programledare: Victoria Dyring.

Även i SVT2 30/4, SVT2 1/5 och SVT2 4/5"


Efter vad jag sett på förhand verkar det bli ett intressant program om vatten, svårigheterna att rena det från läkemedelsrester men även en ny uppfinning som skulle kunna klara det mesta av problemet....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-29 09:06 #80 av: Magi-cat

Hade för några dagar sedan turen att träffa en person med kännedom om vatten och miljö. Naturligtvis passade jag på att fråga hur det förhöll sig med läkemedelsrester och vatten. H*n bekräftade att det är ett problem, att rester finns i avloppsvatten och dricksvattentäkter och ger skador på vattenlevande organismer men även att det är svårt att veta var i kedjan det finns, var det har betydelse, vilka ämnen av väldigt många etc. Samt även svårigheten att rena vatten och inte minst slam.

Vilken lycklig slump (eller synk) att programmet enligt ovan kommer nu! Tummen upp Kanske kan vi få svar på våra frågor och förhoppningar att det levande, friska vattnet ska vara en mänsklig rättighet, något att vara rädda om....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-04-29 22:10 #81 av: Magi-cat

Programmet handlade ju inte så mycket vatten. Ledsen

Men om ett intressant om än brutalt experiment med att döda en sjö. Man hällde ut p-piller, lika mycket som från en stad på 200 000 människor. För att fatta sig kort dog all fisk. Poff. Kunde inte fortplanta sig.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-06-09 21:35 #82 av: Magi-cat

Hotande vattenbrist om bara några årtionden....

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5553061

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-06-30 11:13 #83 av: stillness

shit vad intressant, jag måste läsa hela artikeln


Anmäl
2013-07-18 16:04 #84 av: [Kottschejk]

Här kommer en artikel till Blomma

Känner att jag bara måste få dela med mig http://overnaturligt.ifokus.se/discussions/51e5d2a0ce12c456ee00003a-skogen#4

Tänkvärt om man sitter i väntans tider och vill bygga eget hus.

Tänker man efter så är det ju inte klokt hur vi planlägger bostäder och vår infrastruktur utan att beakta vad som finns i marken.

Currylinjer / Hartmanlinjer / Leylinjer Och vattenådrors påverkan på oss människor.

Anmäl
2013-07-18 17:03 #85 av: Klass

#84

"Artikel?"

Finns det verkligen några som helst belägg för alla dessa "linjer" och att de på något sätt bl.a. skulle påverka hur man bör planera infrastruktur? 

Jag menar vetenskapliga sådana.

Anmäl
2013-07-18 17:07 #86 av: Magi-cat


OBS för vidare diskussion om specifikt currylinjer o.dyl, fortsätt helst i tråden för jordstrålning.

Och nej, Klass, det finns så klart inga "som helst belägg" för någonting i den vägen. Jag menar vetenskapliga sådana.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-07-18 22:08 #87 av: [Kottschejk]

#86 Tack för upplysningen! Glad

#85 Det är som många beskriver, inte så mycket som vetenskapligt vill styrka tesen. Ändå finns det dem som kan känna påverkan t.ex ifrån grundvatten och vattenådror. Själv kan jag känna in kraftlinjer med hjälp av pekare, men det är få saker som yttrar sig lika starkt som dem situationerna som togs upp i inlägget (förlåt tråden i länken).

Då behövs liksom inte pekarna på samma sätt för hitta fram till det som  uppfattas av mig mer diffust. Det blir mer av ett konstaterande med hjälp av hela kroppen. Man känner trötthet, kraftlöshet, svårare att koncentrera sig genom man blir alldeles tom & trött.

Inomhus kan man ju samtidigt bli väldigt lurad av den sortens rum som hamnat ovanför källådror och vattenådror. Kanske främst därför den sortens rum ofta upplevs som husets mest rogivande och stillsammaste rum. En perfekt plats där man kan sova och få vila upp sig.

"Infrastrukturen" skulle kanske inte drabbas i första taget, ifall man lärde sig ta mer hänsyn till dem här faktorerna vid byggande av bostäder. Men så småningom kanske i en avlägsen framtid Glad

Mestadels så bör man ju se det som en hjälp inför framtiden när man själv bygger, har skaffat egen tomt & liknande. Kollar man politiskt och ekonomiskt på frågan så har jag ganska svårt att tro att någon kommun eller byggbolag någonsin skulle vilja ta i de här. Njae.

Skulle inte vara försvarbart om man ser till den merkostnaden som något sånt här skulle innebära. Där ligger den andra sidan till detta med vetenskapen. Säkerligen hade bostads och fastighetsmarknaden i tätbebyggda områden förändrats både i efterfrågan som i prisbilden.

Man ska kanske inte va så orolig om man bor i storstäder.

Mycket är ju genomgrävt djupt ner under gator och hus så oddsen för råka ut för detta där måste ju bli något mindre än på andra håll där det saknas tunnelbanor, underjordiska garage, kulvertar med vatten och värmesystem på samma sätt djupt djupt ner.

Det är ju framförallt bostäder och platser där vi uppehåller oss längre stunder som det skulle va värdefullt att titta närmare på detta.

Badrum, förvaringsutrymmen och hallar/entréer är ju ställen vi kanske inte vistas lika länge som vi istället gör i Sovrum, allrum, TV rum, kök och arbetsrum. Det är ju på dem där sista ställena som det börjar betyda en skillnad när man bygger och framställer bostäder.

Arbetsplatser och skolor inte minst.

Bäst & stoppa där Tyst

Anmäl
2013-07-19 06:45 #88 av: Magi-cat

Plastberget i havet är ett ohyggligt problem!

Men kanske finns det hopp:

http://www.minds.com/blog/view/167173/two-young-scientists-break-down-plastics-with-bacteria

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-07-19 07:11 #89 av: Magi-cat

Billigt, gratis och rent vatten är inte en självklarhet:

http://www.corren.se/sverige/erlandsson-tror-vatten-blir-dyrare-6451945-artikel.aspx

Eller?

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-08-13 20:27 #90 av: fatcat

#89 skrivet

...Särskilt inte i min kaffekopp! Cool (Skämt åsido)

Rent vatten borde vara en självklarhet idag men samtidigt så dumpar vi mer avfall i naturen än förut och förmodligen förorenar vi vatten mer än vi lyckas rena. Problemet är i utvecklingsländer där man inte har någon fungerande sophantering och dessutom i USA där man satsar mer på krig än att bevara landets natur.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2013-08-13 20:36 #91 av: Magi-cat

#90 Så sant. Plastavfall är ett mycket stort problem, och det dödar.....

Men vissa tar det på allvar:

Lånar från WSPA (World Society for Protection of Animals.):

"Plastpåsar hotar havets fåglar, sköldpaddor och andra djur. Bangladesh var först 2002 men sedan dess har Rwanda, Mexiko City, Kalifornien och flera australiska städer förbjudit plastpåsar som inte bryts ner."

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-08-13 20:46 #92 av: fatcat

#91

 Fantastiskt att industriavfall kan utvecklas till miljövänligt avfall och plastpåsar som kan brytas ner. Vet ställen i Sverige som också använder miljöplastpåsar (Vanligt inom EU med såna).

Förhoppningsvis är detta med miljövänliga produkter också en trend som kommer fortsätta. Med ny teknik blir det t o m lönsamt Glad

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2013-08-13 23:20 #93 av: Astell

Ang vatten...jag la in en länk inne på SIF om ASEA vattnet... gör det här också...som ska föryngra oss Skrattarhttp://www.asea.net/sv-se/produkt/produktfakta.aspx

/Tack Astell! Diskussionen om ASEA-vattnet fortsätter här:

http://oforklaradefenomen.ifokus.se/discussions/520b2a5d8e0e7434c2001d4b-mirakelvattnet-asea?discussions-1

/Magi-cat

Anmäl
2013-08-18 09:45 #95 av: Magi-cat

Hittade denna länk på en annan sajt och tyckte den skulle passa här. SkrattarVåg

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/08/18/exclusion-zone-water.aspx?e_cid=20130818Z1_SNL_Art_1&utm_source=snl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20130818Z1

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-08-18 10:07 #96 av: Astell

#95

Ja intressant! Bättre än Aseavattnet...funderar på EZ vatten, hur kan man fixa till det själv? Funderar

Anmäl
2013-08-18 12:27 #97 av: Astell

bara genom att ställa ut ett glas vatten i dagsljus?

Anmäl
2013-08-18 12:44 #98 av: Magi-cat

#97 Står det i länken? Har inte läst den själv.....Glad

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-11-22 10:41 #101 av: Magi-cat

Hur många snöflingor finns det i världen? Glad

Svar: Många. Men inte två som är lika.

Fantastiska bilder på underbara iskristaller och hur man fotar själv. Allt som behövs är en lika fantastisk kamera! Cool

http://www.boredpanda.com/snowflake-macro-photography-diy-alexey-kljatov/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-12-10 21:29 #102 av: Magi-cat

Färskvattenreserver under oceanernas golv? Våg

Må de förbli orörda....

http://earthsky.org/earth/vast-freshwater-reserves-discovered-under-the-oceans

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-12-10 21:37 #103 av: Magi-cat

En konsert för världens hav! Våg

http://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/kalender/konsert-om-varldens-hav-med-mattias-klum-och-sweden-aid-orchestra

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2014-02-20 09:41 #104 av: Magi-cat

Råkade se lite av ett program på SvT; om universalgeniet Leonardo da Vinci. Hur han studerade naturen för att avbilda den i konsten och förstå den.
Vatten, livets källa, studerade han noga. Han såg hur det virvlande vattnet bildade spiraler och liknade det vid - hår! Samma energimönster, samma former som bildas, hur det alltid tar kortaste vägen.
Han såg vatten som ett kontinuum, hur det faller, virvlar, droppar, flyter, hur det urholkar stenen och förändrar landskapet. Vatten är skapande och omformande. På så sätt utmanade han den tidens maktcentrum: kyrkan. Jorden kan inte ha sett ut som när den skapades på sju dagar om den förändrats och vattnet på Noas tid kan inte ha sjunkit undan om det inte hade någonstans att ta vägen och var allomfattande.

Idéerna lämnade därför inte dagböckerna. Det är inte lätt att vara pionjär om man är det i en tid som inte lämnar grogrund för idéer som välter de gamla över ända. (Men de kan inte kväsas i oändlighet.) Teknik som man inte förstår sig på kan ses som magi och magi var oönskat.

da Vinci såg också hur vatten beter sig som luft och ger lyftkraft, något han använde i sina försök att skapa flygande maskiner.

Han var ett briljant geni men i otakt med samtiden.

Mer om da Vinci och vatten:

http://witcombe.sbc.edu/water/artleonardo.html

Jag kommer att tänka på Schauberger. Lite samma andas barn.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2014-03-14 10:06 #105 av: Magi-cat

70 % av jorden är täckt av vatten men bara 3 % är sötvatten!

Flera arter är helt beroende av sötvattnet. Egentligen är alla det, eftersom allt bygger på en balans.

Men här är några sötvattensarter:

http://worldwildlife.org/stories/depending-on-clean-water-five-freshwater-animals?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=wwf-marketing&utm_content=140313

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2014-05-02 08:04 #106 av: Magi-cat

Råkat svälja en klunk saltvatten någon gång?

Den kallsupen innehåller dock inte bara salt och vatten, utan en rik värld, ett ekosystem av zooplankton, fiskägg och larver och lite annat smått och gott i den vägen...

Det fina är att vi hör ihop med det systemet, men inte med annat som finns i havsvattnet: plast, olja, hormonstörande ämnen och -medel....

Fin bild på en droppe vatten i 25 ggr förstoring! VågGlad

http://www.thisiscolossal.com/2014/04/a-single-drop-of-seawater-magnified-25-times/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2014-06-17 19:59 #107 av: Magi-cat

Här! Rensa haven från plast!!!

"Vi" producerar 300 milj ton plast per år. Mycket av det förorenar haven. 

"Recently, we heard the results of a survey of the seafloor off the European coast which revealed garbage as deep as 4.5 kilometers below the surface."

http://www.iflscience.com/environment/19-year-old-develops-machine-clean-oceans-plastic

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2014-06-17 21:39 #108 av: ALPHIRA

Nä, men vilken lång tråd det blivit. Läste inte allt.

Men mitt i alltihopa så säger Jesus "Jag är livets vatten".

Anmäl
2014-10-18 08:00 #109 av: Magi-cat

RIP Dr Emoto

Love and gratitude.VågHjärta

http://thespiritscience.net/2014/10/17/dr-emoto-dies-the-passing-of-a-legend/

(bild från wiki commons)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2014-10-20 08:30 #110 av: Magi-cat

Till minnet av Emoto, av en person som minns honom med kärlek och tacksamhet. Hans arbete åstadkom en förändring. Ord är viktiga, ord påverkar.

http://consciouslifenews.com/dr-emoto/1177484/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2014-11-01 08:59 #111 av: Magi-cat

PLAST! Vem vill ha plast i cellerna?

Efter 450 år har en plastflaska brutits ned. Teoretiskt sett, i själva verket sönderdelas plasten i flaskan (och annan plast) till allt mindre bitar med hjälp av UV-strålning och havets rörelser. Snart har vi mikroplast med bitar större än ca 5 mm. De landar i magen på fiskar och valar.

Med det tar inte slut där, sedan blir det mikroplast, fragment på 0,3 - 5 mm. Dessa hamnar i magen på djur som äter djurplankton. Sedan sprider de sig vidare till djur som äter djur som äter djurplankton...

Till slut (?) blir det nanoplast, plastbitar på en bråkdel av en mm. De hamnar inuti cellerna på andra djur.

Om nanoplast tas upp av havslevande djur måste det kunna ske hos oss också, när vi äter dem...

600 år tar det för en fiskelina att brytas ner. 6 veckor för en tidning. 50 år innan en plåtburk rostat sönder. Och samtidigt byggs skräpberget på...och hamnar inuti djuren...

Om detta kan man läsa i Forskning och framsteg, 2014:09.

Forskarna verkar ganska pessimistiska inför möjligheten att ta upp plasten. I alla fall utan att påverka havets näringskedjor. Det man kan göra är att se till att det inte blir mer.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2014-11-01 09:01 #112 av: Farwuq

Usch Ledsen

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-11-03 15:09 #113 av: Magi-cat

Börjar den nu, vattenkrisen? Är vatten en mänsklig rättighet, eller ska det ut på marknaden?

150 000 irländare demonstrerar:

http://consciouslifenews.com/unprecedented-mobilization-hundred-thousand-rise-against-irish-water-tax/1177763/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-01-25 08:58 #114 av: Magi-cat

Lång länk om det mesta om vatten, vatten i kroppen, vatten i samhället, vatten esoteriskt, vatten och Nostradamus, vatten och Schauberger, vatten som yin och yang och så vatten som kommunikation och vattnets minne.

http://truththeory.com/2013/10/14/the-miracle-of-water-the-yin-the-yang/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-03-17 12:07 #115 av: Magi-cat

Fantastisk uppfinning som sparar vatten och energi och ger kranvattnet ett vackert spetsmönster!

Smart!

http://www.iflscience.com/technology/water-saving-tap-makes-pretty-patterns#

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-04-09 20:43 #116 av: Magi-cat

Ett helt ekosystem i vårt dricksvatten! 

" Ett tidigare helt okänt ekosystem har uppenbarat sig för oss. Tidigare gick det knappt att se några bakterier alls och nu kan vi plötsligt se åttiotusen bakterier per milliliter dricksvatten, säger forskarassistent Catherine Paul vid Lunds universitet i ett pressmeddelande."

De flesta är ofarliga eller t.o.m. nyttiga, men det finns säkert de som är mindre bra också. Det återstår att forska mer om...

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/okant-ekosystem-i-varje-vattenglas

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-06-02 07:27 #117 av: Magi-cat

Finns det äntligen hopp för våra hav?

Försurning och PLAST i massor är svåra hot..

300 miljarder TON plast slängs varje år. Denna plast bryts inte ner utan seglar omkring som små, små partiklar i haven. Djuren får det i magen eller trasslar in sig.

Nästa år ska man sjösätta en 20 år gammal idé, en "flotte", för att rensa haven. 

Det lär ta tid. Under tiden får man lösa frågan med plastskräpet så det inte hamnar i havet.

Läs mer här:

http://www.iflscience.com/environment/20-year-old-launch-world-s-first-ocean-cleaning-system-2016

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-09-18 09:05 #118 av: Magi-cat

Miljoner människor lider brist på rent dricksvatten! Torka och klimatförändringar gör situationen akut på många ställen.

Lite paradoxalt syns det då att jorden flödar över av vatten, men havsvatten går inte att dricka...

Det finns metoder att rena havsvatten till dricksvattenkvalitet, men de kostar och/eller är mindre effektiva.

Men det finns hopp. En ny, billig metod renar smutsigt vatten eller saltvatten till dricksvatten på några minuter.

"Developed by a team of researchers at Alexandria University in Egypt, the procedure uses a desalination technique called pervaporation to remove the salt from sea water and make it drinkable. Specially made synthetic membranes are used to filter out large salt particles and impurities so they can be evaporated away, and then the rest is heated up, vapourised, and condensed back into clean water."

Tyvärr verkar det dröja innan det finns en produkt färdig för lansering.

http://www.sciencealert.com/this-new-technology-converts-sea-water-into-drinking-water-in-minutes

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-09-18 09:14 #119 av: Magi-cat

Jordens vatten är gammalt....

http://themindunleashed.org/2014/10/new-study-finds-earths-water-older-sun.html

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-09-30 14:29 #120 av: Magi-cat

Vatten - kan finnas överallt och se väldigt olika ut från ställe till ställe...Fantastiska bilder från jordens vatten!

http://www.bbc.com/earth/story/20150221-the-14-most-amazing-water-bodies?ocid=fbert

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-10-30 12:26 #121 av: Magi-cat

Solkräm versus korallrev...Ledsen

Ämnet oxybenzone som finns i bl.a. solkräm förstör korallrevens DNA och stör hormonproduktionen så korallen sluter sig och dör.

Tonvis med solskyddsmedel, schampo och läppbalsam med oxybensone hamnar i vattnen vid korallreven - varje år....

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/solkram-forstor-korallrev

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-11-22 09:21 #122 av: Magi-cat

En anordning som driver sig själv och samlar upp skräp ur haven...Det skulle behövas många sådana, eller rättare sagt, de borde inte behövas...

http://collectivelyconscious.net/articles/floating-seawer-skyscraper-rids-the-worlds-oceans-of-plastic-while-generating-clean-energy/

Ser nu att det är en 1,5 år gammal artikel, undrar hur det har gått...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-11-22 10:56 #123 av: Farwuq

Jag hoppas att de lyckas rensa möget som de dumpat.
Efter vad jag förstådd, dumpar man osorterat skit från pråmar i USA.
Storgråter

Havet är som vårt gemensamma blod.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2015-11-22 11:09 #124 av: Magi-cat

Det är riktigt illa....Oberörd Särskilt all plast...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-03-06 09:16 #125 av: Magi-cat

Havets mångfald...

Otroligt vackra bevingade fjärilssnäckor som simmar som insekter gör i luft....

https://www.newscientist.com/article/2078092-sea-butterflies-fly-underwater-just-like-insects-do-in-the-air/?utm_source&utm_medium&utm_term=sea+butterflies&utm_campaign&__surl__=IgNpO&__ots__=1455873785032&__step__=1

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-03-06 11:44 #126 av: Farwuq

Fint, ett riktigt underverk.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2016-03-31 18:42 #127 av: Magi-cat

"Hälften av allt liv i haven har försvunnit på 40 år."

.....................................................................................................................................................

Hälften av allt liv i haven har försvunnit på 40 år!

Källa: WWF Eko 2016:01


Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-06-04 07:48 #128 av: Magi-cat

Mikroplast är ett allvarligt hot mot de marina ekosystemen!

Mikroplast är små, små plastbitar som översvämmar våra hav...Plast som hamnar i haven kan inte brytas ned helt. Partiklarna försvinner inte, men de blir mindre och mindre till slut mikrosmå. 

Nu visar en ny svensk studie (publicerad i Science) att fiskarna äter mikroplasten! Abborryngel äter t.o.m. mikroplasten hellre än sin rätta föda vilket så klart gör att de slutar växa. De tappar också sina naturliga beteenden, t.ex. att uppfatta och fly från faror,  och får svårt att överleva. 

(Fortplantningen påverkas naturligtvis också, kan jag tänka mig.)

Ännu opublicerade resultat från samma forskargrupp tyder på att detta gäller även andra fiskarter.

Kan man göra något? Ja:

"– Bara i avloppsvatten spolas det ut mängder med mikroplaster. Vi måste komma på sätt för reningsverken att fasa ut dessa. Det finns ju även alternativa nedbrytbara artiklar som man kan använda. Sen kan man även sätta ett förbud för användning av mikroplastartiklar i hygienartiklar. Det har man redan gjort i vissa länder, säger Oona Lönnstedt"

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/fiskyngel-ratar-foda-for-plast

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-06-08 22:06 #129 av: Magi-cat

GÖR EN INSATS PÅ HAVSMILJÖDAGEN!
>>> http://bit.ly/1VMjiXM

Livet har börjat spira i södra Kattegatt. Koraller och andra djur återvänder till ett område som har skyddats från bottentrålning.

Men den danske miljöministern vill nu öppna området för trålning och förstöra livet på havsbottnen. Gör din röst hörd och sätt stopp för ministerns planer!

Skriv på för att skydda Kattegatt: http://bit.ly/1VMjiXM


Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-07-14 20:07 #130 av: Magi-cat

"Men enligt siffror från Livsmedelsverket blir ungefär 170 000 människor smittade av dricksvattnet varje år."

Det förvånade mig faktiskt och är inte så lite upprörande. 170 000 smittade varje år!

Magsjuka är inte särskilt kul att ha och kan vara direkt farligt för personer med nedsatt hälsa.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/ny-studie-magsjuka-sprids-av-dricksvattnet

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-12-01 20:56 #131 av: Magi-cat

Vattnet i Vättern är en cocktail av kemiska ämnen, säger Åke Bergman, professor i miljökemi.

Dessa ämnena kan med tiden göra att vi får lägre IQ, reproduktionsstörningar och utvecklingsstörningar.

"— Vi lever längre och längre, men vi är också mer sjuka i dag än förr. Vi exponerar oss för olika ämnen där effekterna visar sig långt senare i livet. Det handlar om IQ-förändringar, reproduktionsstörningar och utvecklingsstörningar."

http://www.jp.se/article/en-cocktail-av-kemiska-amnen/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.