Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Off Topic

Vardagens Magi

2012-03-08 07:15 #0 av: walkinbeauti

Har ni tänkt på att det i vår vardag finns många magiska stunder.Ofta väntar vi oss något stort och dramatiskt och glömmer bort dom där små förgyllande stunderna som kan vara så oerhört magisk på alla sätt.Vi söker ofta i stort när det lilla enkla kan vara så stort och magiskt i våra liv.

När vi hör ordet magi tänker vi oftast på en trollkarl eller en Shaman,Wiccan,Häxa mm men faktum är vi behöver inte ha kunskapen om dessa för att skapa magiska stunder i våra liv som fyller oss med glädje och harmoni.

Sen tidigt 90-tal har jag utövat Shamanism och bla gått lärlig hos en Shaman i Navajo en man som berättat mycket om just dom små stunder i livet som är så oerhört viktiga i våra liv.

För mig handlar det inte alltid om ceremonier utan ser man omkring sig finns massor av magi i vår vardag det gäller bara att vara öppen och se dom.Jag får ofta frågan hur gör man,hur skapar man magi och mitt svar blir det finns redan där både omkring och inom dig .

Bara en sån enkel sak som att visstas i naturen att ta sig tid och njuta av ljud,dofter eller se på dom små krypen hur dom lever och bygger sina bon.Tar man sig tid där ute i skog och mark känner på träden,känner på marken och låter naturens energi strömma igenom kroppen redan där har vi magiska stunder.

Att sitta vid en bäck och lyssna på det porlande vattnet,doppa fötterna och bara insupa den atmosfär som vatten och bäcken ger.Låta vattnets energi genomströmma kroppen och själen är både magiskt och helande på många vis.

Har du djur i din närhet bara där finns många magiska stunder som fyller oss med magisk kärlek inombords,djurets villkorslösa kärlek till oss är både vacker, dynamisk och magisk.En av mina fem katter Eliah är en sk skeppskatt och har fem tår,stora maffiga fötter och just Eliah har en speciell grej för sig han kommer och lägger sina stora härliga labbar omkring min hals och kramas nåt oerhört och bara där har jag en magisk stund och fylls av värme och harmoni.

Vi kan hitta magi i allt omrking oss och enligt Shamansk tro så har varje litet grästrå,varje lien sten,all växtlighet och det minsta lilla kryp en ande.Ofta får jag frågan hur får man kontakt med andar både från andra sidan och naturens andeväsen.Faktum är kan du njuta av naturen,uppskatta den där lilla blomman som får liv då har du redan kontakten med Moder jord och hennes alla olika väsen.Det finns naturligt inom oss men ofta är vi blind och tror oss inte kunna men tro mig alla kan för detta är en naturlig del av vår egen ande.

Vi går mot våren och med den finns massor att upptäcka när naturen kommer till liv igen bara det är magi som vi kan ta till oss av och njuta när vi ser hur all växtlighet kommer till nytt liv igen.

Snöflingan som faller eller regndroppen som får solens ljus på sig där alla regnbågens färger uppstår bara det är en magisk stund om vi stannar upp och studerar den.

Många gånger har vi för bråttom och springer förbi dom där små härliga magiska stunderna i ren stress.Vi missar så mycket och magi behöver inte handla om stora dramatiska ting och händelser den finns omkring oss i allt vi gör om vi bara tar oss tid att stanna upp och se den.

Ge dig själv dom där härliga magiska stunderna,stanna upp och njut tillåt dig att få njuta av allt omkring dig då hittar du många magiska stunder och finner både balans och harmoni inom dig.Allt detta och mer därtill är för mig vardagens magi jag behöver inte alltid göra en Shamansk ceremoni för att ha en magisk stund för så mycket finns omkring mig som verkligen är magiska stunder.

Ljus och värrme till er Kyss

Anmäl
2012-03-09 10:01 #1 av: EeWeeM

Väldigt bra skrivet av dig!

"Magiska ögonblick

finns i

varje andetag

överallt

i allt

i nuet

...som de gamla brukar säja...Flört

Anmäl
2012-03-09 10:07 #2 av: [mia-38]

Bra skrivet WB...Skrattande

Jag är en av de som bara springer på och märker inte allt runt omkring.
Jag försöker ibland men känner mej bara stressad.

Det finns ju sååå mycket att upptäcka om man bara tar sej tid.

Kram

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-03-09 10:19 #3 av: JohannaEkroth

Åh vilken härlig text! Foten i munnen

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-03-09 12:05 #4 av: walkinbeauti

Tack hörrni,ibland behövs så lite bara vi stannar upp en liten stund och ser allt det vackra omkring oss.Unnar oss att må bra och njuta Kyss

Anmäl
2012-03-09 13:07 #5 av: [lucke]

Fin och sann text! Jag håller med om att det är magiskt med tex en skogspromenad eller att sitta vid vatten eller att titta opp mot fullmånen eller att möta paddor och grodor en sen vårkväll på väg hem från jobbet. Fast jag känner att det här samhället inte riktigt passar mig- jag är eftertänksam och inte alls stresstålig och effektiv, vilket tycks vara det önskvärda idagObestämd

Anmäl
2012-03-09 16:28 #6 av: Magi-cat

Fin text!

Varje stund är magisk och livet ett mirakel.

En bra bok i vardagens magi heter "Livets magi" av Laura Bushnell

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.