Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Intressant

Sädescirklar (crop circles)

2012-01-31 18:09 #0 av: Magi-cat

De sädescirklar som ibland uppstår på fälten är oerhört intressanta och har fascinerat många. Ingen har förklaringen till varför de plötsligt en dag finns där. Kanske är förklaringen enkel och finns mitt framför näsan. Eller kanske är den bortanför vår nuvarande fattningsförmåga. Tills dess vi vet mer får vi fortsätta att fascineras och beundra...

Vad är sädescirklar? Och hur uppkommer de?

Cirklarna, formationerna, är ofta mycket vackra och tilltalande, mystiska och transformerande, helande och ibland t.o.m. skrämmande. Teorierna kring och spekulationerna om dem är många fler än svaren. Det enda vi kan säga med någorlunda säkerhet är att vi inte vet allt om dem, om ens någonting……

De flesta observationerna verkar komma från England och främst Wiltshire, det distrikt där även de stora kraftplatserna Stonehenge, Avebury och Silbury Hill finns. Men de finns även på andra håll i världen, inte bara i säd utan även i sand, snö etc….

Hur ser de ut?

Till en början handlade det mest om cirklar, konstfullt utformade. Sedan dess har komplexiteten ökat. Vid Barbury Castle nära Cambridge dök 1991 upp en spektakulär sädesformation, ett ”hjärta med tillägg.” Vid närmare studium visade det sig vara en geometriskt perfekt återgivning av en Mandelbrotmängd. (en komplicerad matematisk konstruktion inom kaosteorin varom jag genast erkänner min begränsade kunskap.)

Sedan dess har mängder med andra komplicerade icke-cirkelformade sädesformationer observerats. Kromosomer, celldelningar, ansikten, binära meddelanden som kunnat tolkas och översättas. Ibland tycks de innebära varningar till mänskligheten, att vara rädd om Jorden och sluta med förstörelsen.

Säden är ofta omsorgsfullt ”kammad” och böjd en bit upp från marken, ofta i virvlar och med perfekt precision.

Vem har gjort dem?

Det finns medeltida tavlor som visar att sädescirklarna förekom redan då. Fast - då ansåg man att det var djävulen som gjorde dem om nätterna…..

Även nu är det många som inte riktigt vill ta till sig att sädescirklarna kommer sig av något hittills oförklarat och något vi inte förstår, ännu mindre har kontroll över och hävdar bestämt att de är gjorda av människor som vill skoja. Visst finns även den varianten, ”hoax”, men det är omöjligt att alla dessa underbara skapelser skulle vara gjorda av skämtare.

Eftersom en favoritplats för cirklarna är England med dess kalkgrund, har föreslagits att det har något med ett elektriskt fenomen att göra, särskilt som många ögonvittnen även märkt av ljusbollar/blixtar och ibland öronbedövande dån när cirklarna uppstår. De uppkommer ofta väldigt snabbt, inom loppet av sekunder eller minuter, enligt ögonvittnen.

En annan teori är att det är Moder Jord själv som kommunicerar med oss genom helig geometri och en tidlös symbolvärld. Många av mönstren liknar urgamla symboler som finns bevarade hos urbefolkningar.

Eller att det är själva Naturen….Något som skulle kunna tyda på det är att de ofta är uppbyggda av små bitar, fraktaler, där varje liten del speglar helheten. Snöflingan är ett exempel och visst har många av cirklarna likheter med snöflingans skönhet…

En del tror att det i stället är ett kosmiskt fenomen, vidarebefordrat genom utomjordiska existenser.

Det skulle också kunna vara så att cirklarna är ett uttryck för en sorts resonans i det kollektiva mänskliga medvetandet. (Jämför Rupert Sheldrake och hans idé om morfogenetiska fält) När medvetandet utvecklas förändras också cirklarna och de skiljer sig något från varandra världen över.

Den kanske tråkigaste teorin, om den skulle vara sann, är att det är ett vetenskapligt rymdteknologiskt experiment inom det s.k. Star Wars-programmet.

Det finns många fler teorier, men ingen VET….

Om man undersöker sädescirklarna upptäcker man förändringar i strålningsnivå, förändringar i tillväxtnodernas cellstruktur och ibland svärtningar och en ovanlig genetisk avvikelse som heter polyembroni.

Folk som vistats i cirklarna känner sig ofta påverkade på olika sätt. En del känner harmoni och en del har rentav blivit helade. medan andra närmast fått panik och skyndat sig därifrån….

Slutar med ett citat:

” Det råder ingen tvekan om att fenomenet sädescirklar påskyndar den redan pågående omvälvningen av vår världsåskådning. Det får man klart för sig om man går ut och talar med folk på sädesfälten………en dramatisk förändring i synen på världen, ett paradigmskifte, redan har börjat. Sädesformationerna är bara en av många omstörtande anomalier som tvingar oss att tänka i nya banor. Det nya tankesystemet överskrider gränserna för det vi nu uppfattar som naturligt, vetenskapligt, andligt och utomjordiskt.”

Citat och huvudsaklig källa: ”Sädesfältens teckenmysterier”, red: Beth Davis

Vad tror ni?

OBS! Alla bilder borttagna av upphovsrättsskäl!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-01-31 18:15 #1 av: [mia-38]

Dessa är så himla vackra att se.
Ett himla jobb för människan om det nu är de som gjort de...vilket jag inte tror att det är.

Skrattande

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-01-31 18:18 #2 av: [Ming]

Fantastiska formationer! Vem vet...kanske det är kodade meddelanden till mänskligheten......

Anmäl
2012-01-31 18:22 #3 av: Ghosthunter

Bra skrivetGlad

Vad jag tror? Jag tror nog att det är meddelanden från vännerna där uppe. Att dom har något att säga oss i olika skeden av tiden, sånt vi bör tänka på och leva efter. Det finns experter som också har komponerat musik av dessa mönster....hur dom gör det vet jag inte, men det var som noter nästan och det blev både nya och gamla låtar!

Det där med kalksten är intressant. Där det förekommer mycket kalksten så är risken stor att det spökar. Kalksten, kvarts och andra mineraler och stenar ger energi åt spöken och spökerier.....speciellt när vi talar om platsminnen eller kvarvarande energi.

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-01-31 18:31 #4 av: Astell

Vet inte...men att dom skulle vara gjorda av människor med en planka tror jag inte!! Så otroligt vackra och som skrivits ovan så förändrar det ens syn på verkligheten..ngt mer finns :)

Anmäl
2012-01-31 21:49 #5 av: Magi-cat

#1 Javisst är de vackra! Man får en speciell känsla, även av bilderna...

#2 Någon sorts meddelanden kanske det är....koder, symboler....

#3 Tack! :-) Ja, musik och matematik hör ihop, fråga mig inte hur....Men helt fascinerande hur man kan få en sfärernas musik ur dessa mänster.....

Kalkstenen ja, som är berggrund för det här området....med Stonehenge också, urgamla kraftplatser.....de ligger väl inte där av en slump....Kanske är det också grund för olika fenomen....

#4 Hej Astell, kul att se dig här också..:-) Nej plankteorin håller inte hela vägen riktigt....Flört

 

Det här lär visa hur en cirkel blir till:

http://www.youtube.com/watch?v=zAmZeKtG1e0&feature=player_embedded#!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-01 09:45 #6 av: [Gesus]

#5 Varför håller inte "plankteorin"?

Dom har ju visat hur många gånger som helst när dom gör det med just plankor...

Anmäl
2012-02-01 10:22 #7 av: Ghosthunter

Här är Crop circles som kallas Julia set...http://cropcircleessences.com/en/cropcircles.php?start=2

No 2, 3, 4 är den första som dök upp i StonehengeGlad

Gesus - Visst finns det.....det finns jättemånga skojare som smyger omkring med plankor på natten. Men alla är inte gjorda av oss människor.

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-02-01 10:32 #8 av: [Gesus]

#7 inte av människor?

Vilka skulle det vara då och varför göra "budskap" som inte går att förstå

Anmäl
2012-02-01 10:38 #9 av: Ghosthunter

#8 Ja du, säg det.....av Lill-Babs kanske??

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-02-01 11:42 #10 av: [Gesus]

Nej jag tror det är intellegenta varelser utifrån som ger oss budskap som vi inte kan tyda

Lite som att göra en bilderbok för blinda... verkar vettigt

Anmäl
2012-02-01 11:50 #11 av: [Mikkiz]

Men om man tittar på hur vi människor skrev för i tiden, alltså via bilder och symboler så skulle det väl inte vara omöjligt att detta är ett slags språk och små meddelanden...?

Bara en tanke från mig :)

Anmäl
2012-02-01 12:09 #12 av: [Gesus]

#11 ja men om dom vill ngt kan dom ju ta kontakt direkt istället, lite enklare mm, eller?

Anmäl
2012-02-01 12:14 #13 av: [Mikkiz]

De kanske inte vågarFlört

Anmäl
2012-02-01 12:24 #14 av: Astell

#10

Iakttagaren förstår budskapen på en djupare nivå...dom är väckarklockor...sen har ju många cirklar ändrat sin struktur...säden är vågig, den knuten, den är flätad...vilken människa skulle bara orka göra det och under en natt..nänä..det skulle ta flera dar...och fortf har ingen sett några göra dem.. under 20 års tid och ingen!!..lite otroligt..

Tack Magi-cat :D

Anmäl
2012-02-01 16:36 #15 av: Ghosthunter

Gesus - jag tror jag missförstod dig. Jag trodde du var skeptiker rakt igenom och bara tror på "plankteorin"....men det verkar ju inte så....jag ber om ursäkt!!Cool

Jag glömde ju det viktigaste i #7....nämligen att den formationen som man ser på bilderna skapades mitt på dagen på mindre än en timme....jag såg programmet igår kväll på TV....men ändå glömde jag det..hahaSkrattande Jag börjar att bli senilSkrattande

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-02-01 19:15 #16 av: [Gesus]

#15 Helt OK (men du hade nog rätt)

Jag är såklart öppen för andra lösningar Men i dagsläget finns det bara bevisat att dom görs med typ "plankgrejjen" och datorprogram absolut inget annat

Vad menar du med "skeptiker rakt igenom" är det när man inte tror på ngt hiitepå som inte går att bevisa Och inte "skeptiker rakt igenom" tror man då på ngt av alla hiitepå som inte kan bevisas? 

Anmäl
2012-02-02 17:53 #17 av: Astell

#16

Jag förstår inte att du/ skeptikerna inte förvånas över att man aldrig har sett några göra dom...det lades även in en film här av en kille som fångat hur det går till..massor av människor har sett dessa små ljusklot i områdena där dom uppstår...säden är nu flätad ibland..vem hinner med sånt snabbt på natten?? sånt får mig att tycka att ni sticker huvudet i sanden...att inte våga titta på fenomenet utan är snabba på att godta plankteorin så slipper ni beröra ngt som kanske utmanar ert synsätt...

Anmäl
2012-02-02 19:28 #18 av: [Gesus]

#17 Skojar du..?

"man aldrig har sett några göra dom"

Jag har sett exakt hur dom görs, tom filmerna med ljusklot och annat trams Undrar vem det är som blundar och inte vill se sanningen

Har du fö ngn fundering över varför cirklarna blivit mer och mer "avancerade" desto bättre utrustning människan fått  GPS dataprogram mm

Anmäl
2012-02-02 19:43 #19 av: [mia-38]

Gesus.
Med tanke på att du inte verkar acceptera att andra tror på det du inte tror, så ber jag dej respektera en regel vi har:

*Respektera även uppfattningar som avviker från dina egna.

Ingen här inne blundar för någon sanning. Din sanning är din och vår sanning är vår.

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-02-02 19:59 #20 av: [Ming]

#18 Har du fö ngn fundering över varför cirklarna blivit mer och mer "avancerade" desto bättre utrustning människan fått  GPS dataprogram mm

Om du har det...delge oss på vilket sätt GPS och dataprogram "får till" de här cirklarna.

Anmäl
2012-02-02 20:15 #21 av: [Gesus]

#19 nu får du väl ge dig Är detta ett diskussionsforum eller

Anmäl
2012-02-02 20:22 #22 av: [mia-38]

Ja det är det Gesus,
Men dina rader som jag fetstilat här in under talar för att du inte respekterar vad andra tror på.
Man kan diskutera utan att kalla saker Trams. Visa respekt för vad andra tror på, så kommer du att bli väl emottagen här inne.

 

"Jag har sett exakt hur dom görs, tom filmerna med ljusklot och annat trams Undrar vem det är som blundar och inte vill se sanningen"

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-02-02 20:22 #23 av: [Gesus]

Ming med flera, allvarligt, är det verkligen så att ni inte tror att detta är gjort av människor som skojar med er?

Anmäl
2012-02-02 20:24 #24 av: [mia-38]

Gesus.
KAN vara människor...men det KAN även vara annat/andra.

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-02-02 20:25 #25 av: Astell

#18

Jo men visa upp dom som gör dom då?

Anmäl
2012-02-02 20:54 #26 av: Magi-cat

Det finns naturligtvis många som är människogjorda. Men det är inte de vi pratar om här.

De som studerat väldigt mycket om sädescirklarna kan ofta känna redan på håll om de är äkta eller inte. Det finns en speciell känsla i de äkta. Samt att energierna gett utslag på mätapparatur.

De som varit åsyna vittnen till tillblivelsen berättar att det går väldigt snabbt, på sekunder eller minuter. Ofta tillsammans med en virvelvind. Ibland som en konmed ljus från ovan.De som varit med om det verkar tycka att det var en ganska skrämmande upplevelse, speciellt som det ofta är starka ljud med.

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-02 21:14 #27 av: Ghosthunter

Jag kan ge båda sidorna credit här. Det finna många som har gjort falska crop circles. Jag såg ett program om detta i veckan på Viasat History och där visade bl.a ett klipp som är väldigt känt och lurade de flesta experterna, men han gick ut själv och visade hur han hade gjort detta med egna tagna bilder + dataprogram.

Men att det finns äkta tvivlar jag inte heller på. För många ger märkliga utslag på mätinstrument och många har kommit till på alldeles för kort tid för att kunna göras av människor.

Tyvärr förstör skojarna för alla seriösa, så är det med allt inom paranormalt, tyvärr!!

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-02-02 21:26 #28 av: Astell

#27

Hur lång tid tog det för killarna att göra den och hur avancerad var den?

Anmäl
2012-02-02 21:31 #29 av: Magi-cat

#28 har sett en film på en som gjordes på 4 timmar. Ganska avancerad.

Men utan flätorGlad

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-02 21:33 #30 av: Ghosthunter

Vet inte hur lång tid. Han hade fotat ett sädesfält och lagt till små ljusbollar och crop circles.

Här är den berömda filmen: http://www.youtube.com/watch?v=v8A6mThYR9Y

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-02-02 22:06 #31 av: Astell

#30

Jaha den...ja det är svårt att veta...men många har ju sett ljusbollar i området...

Jag har också sett en film när dom gjorde en på Nya Zeeland på ca 4 tim...oj vilken stress...den var inte så avancerad...hade en del cirklar endast...inga komplexa mönster...och grejen är att INGEN har överrumplat några som håller på att göra en...det är en av dom stora frågorna???

Anmäl
2012-02-03 17:55 #32 av: Astell

#23

Svarar dig härinne ang det du skrev på skeptiker...vad jag menar att INGEN har ertappat några cirkelmakare och det tycker du inte är konstigt tydligen...

Anmäl
2012-02-05 15:04 #33 av: Magi-cat

Här hittade jag något intressant i boken Anteckningar från kosmos av Gordon-Michael Scallion.

Scallion bröt upp från sin karriär som elektronikingenjör efter en rad omvälvande händelser när han började få visioner . Han har kallats Edgar Cayces’ eferföljare.

I det här kapitlet berättar han om vad han fått till sig om sädescirklar.

1987 började han få till sig specificerad information om sädescirklar.

Ungefär så här:

Inom varje solsystem finns en matris bestående av inre existensplan. Vårt system har åtta plan. Vid den fysiska döden kan man passera igenom eller stanna kvar på dessa plan. På något sätt kan telepatisk kontakt förekomma mellan dessa plan och vårt.

Varje plan kan betraktas som en annan jord, men mindre och mindre tät. Den andra sfären är vad vi kallar andevärlden och kan upplevas av en del människor. På den femte sfären vistas eterväsendena. De kallas ofta guider här. (men inte alla guider kommer från detta plan)

I den femte sfären råder tankens kraft över materien. Vad en kollektiv själsgrupp tänker blir verklighet.

Eterväsendena besöker oss ibland för att öka medvetenheten om liv i andra dimensioner.

Sädesfältcirklarna är delvis från denna dimension. Sändebud från Plejaderna och Sirius kan också inträda här på jorden. Men de är inte fysiska utan måste arbeta tillsammans med eterväsendena.

En del cirklar är falska, skapade av personer som vill uttrycka sina egon.

Men de flesta skapas av högladdade ljussfärer, så komprimerade att de kan avge starka gravitations- och magnetfält. Dessa har förmågan att kröka tiden…..

Sfärerna rör sig som en pickupnål när de skapar budskapen.

Deras budskap vill säga ”Ni är inte ensamma”, ”Vi har alltid varit här”, ”Tidsporten är öppen nu” och liknande.

Varför plejadianerna är involverade är för att denna världs frön härstammar från den världen.

För att skapa symbolerna upprättar de en matris mellan världarna – en tidsport. De skapar en sfär av röd plasma, en pickupnål som projiceras på ett lämpligt magnetiskt rutnätsområde på jorden. Den fysiska orsaken till formationerna är magnetism. ”Nålen” skriver ungefär som en graveringsmaskin.

Cirklarna är toner eller ljud som inte kan uppfattas av det mänskliga örat men är hörbart för människans subtilare kroppar. Alla förstår budskapen på de inre medvetandeplanen.

Så långt sammandraget från boken....

Det intressantaste tycker jag var hur cirklarna, formationerna blir till. Det stämmer rätt väl med ögonvittnesskildringar. Samt att de påverkar oss på något sätt utan att vi alltid kan peka ut hur....Kanske kommunicerar de då med våra subtilare kroppar, som det sägs i boken....

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-06 23:28 #35 av: Astell

Tack Magi-cat! Intressant läsning :)

Anmäl
2012-02-07 06:54 #36 av: powerofthebass

ska nog börja läsa i De nio dimensionernas alkemi

 

en tolkning av vertikala axlen, sädescirklar och maya kalendern

 

skriven av barbara handclow

med gery clow

 

hoppas man kan få lite svar på funderingar man hafft

Anmäl
2012-02-07 14:55 #37 av: Magi-cat

#35 Tack själv Astell!Glad

#36 Barbara Handclow är helt underbar! Har läst den förut, ska bestämt titta i den igen...tack för att du påminde om den!

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-07 15:46 #38 av: powerofthebass

#37 ska se när jag ska  läsa den har en bok just nu som jag ska berätta om i plugget,  nionde insikten .    tror det kommer gå ok  hoppas på en bra diskution

Anmäl
2012-02-10 08:42 #39 av: Magi-cat

infogar en bild från det inre av en vacker cirkel......

vilken precision!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-10 16:02 #40 av: [mia-38]

Tack Magi-cat för bilden.
Väldigt fin.Skrattande
Hur 17 får de till det?

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-02-10 16:23 #41 av: Ghosthunter

Påminner lite om kexchokladTungan ute

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-02-10 16:25 #42 av: [mia-38]

Hahahha..ja precis Ghost...du har rätt. Jag satt och funderade på detta att det liknar nåt. Men jag kom inte på vad...Tungan ute

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-02-10 18:28 #43 av: Magi-cat

reklam för Cloetta? SkrattandeTungan uteOskyldig

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-10 18:36 #44 av: Ghosthunter

SkrattandeFlört....dom gillar kexchoklad där uppe...hehe!

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-02-10 19:07 #45 av: [Mikkiz]

Ni är för goa här inne Flört

Man blir alltid så glad av att komma in här på oförklarade fenomen och läsa era knasiga inlägg Skrattande

Kram på er!Kyss

Anmäl
2012-02-10 19:08 #46 av: Ghosthunter

Tack mikkiz och kram på dig också!!Kyss

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-02-11 12:49 #47 av: Magi-cat

en fin från 2011 vid Barbury Castle....ett "wormhole"

http://www.cropcircleconnector.com/2011/barburycastle/barburycastle2011b.html

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-11 15:24 #48 av: [mia-38]

Tack Magi-cat för länken. Skrattande
De är så himla vackra.
OM det är människor som verkligen gjort detta....HUR?
Och det borde tagit de en evighet. Och hade det verkligen blivit så runt och jämt då?

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-02-11 16:28 #49 av: Magi-cat

om det är människor som gör de allra finaste så har de förmodligen en akademisk titel i plank-och-rep-hantering....fördjupning: GPS.....Oskyldig

samt en snabb översiktskurs i psykologi-och-konflikt-hantering för att hantera den ilskne bonden som får sin åker nertrampad, gång efter gång....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-11 17:02 #50 av: [mia-38]

SkrattandeKyssPrecis Magi-cat.....hihihih

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-02-11 17:45 #51 av: Ghosthunter

Magi-cat - hahahahaSkrattande

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2012-02-11 19:02 #52 av: Andina

Vilken härlig tråd! Tack för den!

Dessa "cirklar" har jag alltid fascinerats av (sedan jag hört talas om/sett dem första gången). Hela mitt jag blir helt "hänförd"! Konstverk är många av dem i alla fall, utan tvivel! !

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-02-12 15:45 #53 av: JanGBG

Glad

Har läst er inlägg med stort nöje.

Har respekt för båda sidor.

Finns det inte en formatrion i marken på en bergsplatå i Mexico där de här resonomangen i vissa fall kan tillämpas. Alltså gjorda av människor eller några andra?

Är jag ute och fantiserar.

När jag var barn såg jag en cirkel i ett sädes fält i Skåne, "De är kulblixtar som har gjort dom", sa en äldre bonde

Anmäl
2012-02-12 17:57 #54 av: Magi-cat

intressant!

Kulblixtar stämmer ju med många andra, liknande iakttagelser....den här bonden kände alltså till det.....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-21 22:10 #55 av: Fridaybrew

Människor gjorde detta mönster i snön, inget oförklarigt men det förklarar att kapaciteten ändå finns att göra väldigt komplicerade mönster oavsett underlag.:

http://imgur.com/gallery/cqZVWAnmäl
2012-02-22 03:34 #56 av: Fridaybrew

Länk till killen som gjorde den det brukar dessutom ta honom ungefär 5-10 effektiv tid att göra dessa designs som då är i storleksordningen av 2-4 fotbollsplaner.:
http://www.facebook.com/snowart8848

Han har gjort en del riktigt coola designs, definitivt värt en titt.

Anmäl
2012-02-22 08:55 #57 av: Magi-cat

snyggt!

5-10 vadå? Du tappade något där.

Jag pren också på dylika klipp, så det är inget nyttFlört

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-02-22 11:13 #58 av: [Starman]

#19

Du  menar att sanningen är relativ... Då är det alltså sant att Gud finns och inte finns på samma gång. Något som självklart inte är sant. :p

#0

Hur kan du veta att inte alla CCs är skapade av människor? O_o

Vi vet (ja, så länge vi inte helt blundar för verkligheten) att människor kan göra och de facto gör dessa CCs. Vi vet inte om några CCs är gjorda av något annat än en människa.

Här är en sida som visar hur komplicerade geometriska mönster kan göras av människor med väldigt enkla verktyg och på inte allt för lång tid. Låt stå.

Anmäl
2012-02-22 11:21 #59 av: [Starman]

Samt att ni har som argument att "Vissa cirklar är bara för fina för att kunna ha gjorts av människor", det håller ju inte riktigt eftersom det enbart ligger i ert subjektiva tycke var gränsen mellan "medelmåttigt" och "omöjligt för människan att skapa" går.

edit: Nu gjorde jag ju lite av en svepande generalisering där, menade mer "vissa av er" snarare än "ni". Ursäktar mig för det.

Anmäl
2012-02-22 11:54 #60 av: Fridaybrew

#57 5-10 fotbollsplaner till ytan, och tydligen endast en person som gör det som det verkar.

Anmäl
2012-02-22 12:32 #61 av: [Starman]

#26

De som studerat väldigt mycket om sädescirklarna kan ofta känna redan på håll om de är äkta eller inte.

Du menar som kvinnan i det bifogade klippet? Och hur ska vi kunna kontrollera att det de säger faktiskt stämmer?

Jag tror det snarare rör sig om att människor vill så gärna tro att det är utomjordingar/änglar/spaghettimonstret som gör CCs att de väljer den mindre sannolika förklaringen redan i förhand och därför får "känslor", i likhet med kvinnan i klippet.

Det finns en speciell känsla i de äkta. Samt att en ergierna gett utslag på mätapparatur.

Så det enda som avgör om en CC är "äkta" eller bara gjord av "en skojare" är känslan som vissa personer får i närheten av dem, menar du? Jag tycker inte det resonemanget håller över huvud taget.

Vilken energi är det ifråga som uppmätts? Och hur kan man vara säker på att det är CCs som är upphoven till dessa mätresultat?

Anmäl
2012-02-22 17:30 #62 av: Astell

#26

Man får gå motsatt väg i detta...var finns människorna som gör dom??? ingen är ertappad?! det är praktiskt taget omöjligt att kunna hålla detta hemligt...det finns alltid någon som springer på och ser... de görs i samma område hela tiden...det är inte endast plankor längre...säden är flätad bl a...stråna är böjda 90 grader..har själv hållt ett i min hand.. hur är det möjligt att göra detta på en natt?? svara mig på detta Starman och jag är nöjd...Killen som gör snökonst har trätt fram..han undrar likadant var är de som gör dem...

Anmäl
2012-03-17 09:32 #63 av: Magi-cat

lägger in en bild här på en fantastisk cirkel, där säden är vackert och regelbundet kammad.....

/tog bort bilden mht upphovsrättslagen 2013-08-08/Magi-cat

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-17 15:29 #64 av: [sökerskan]

#33 tack för intressant läsning... Scallion han borde man läsa

gillar kexchokladbilden också

Anmäl
2012-03-18 20:39 #65 av: Morris.

Mycket intressant! ^^

Anmäl
2012-03-20 14:50 #66 av: JonasDuregard

#62 "var finns människorna som gör dom??? ingen är ertappad?!"

Vad menar du? Det finns ju flera människor som påstår sig gjort ciklarna, Doug Bower och Dave Chorley är ju berömda för att ha startat hela historien och gjort de första cirklarna. Här: http://www.circlemakers.org/ finns någon slags konstnärskollektiv som ägnar sig åt att göra cirklar, med bilder och beskrivningar av cirklar som de gjort. De verkar ochså gett ut en bok om hur man gör cirklar och de verkar ibland göra cirklar på beställning.

Så nu undrar jag, vad menar du med att ingen är ertappad?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-20 15:04 #67 av: Fridaybrew

http://illusion.scene360.com/art/19471/his-canvas-is-a-crop-field/

Anmäl
2012-03-20 15:18 #68 av: JonasDuregard

#67 Det krävs nog en speciell sorts person för att lägga så mycket energi på ett konstverk som oundvikligen kommer försvinna när säsongen är slut.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-20 15:42 #69 av: Magi-cat

nej ingen är "ertappad" med att göra dem. Det finns säkert många både lustigkurrar och konstnärer som hakat på och tillverkar dessa fantastiska skapelser.

Men det är viss skillnad. de som är experter kan avgöra vilka som är äkta och, om vi kallar det så, falska.

Några skillnader:

De äkta till kommer mycket snabbt. Ögonvittnesskildringar stämmer väl med Scallions beskrivning. Det handlar om sekunder eller minuter - tiden varierar och förvrängs kanske också. De är ofta förknippade med ljus- och ljudfenomen.

Piloter har flugit över fält där det inte varit någon sädesformation för att upptäcka att där är en, en halvtimme senare.

I de äkta har säden inte brutits utan vikts, ibland konstfullt flätats, på speciella sätt.

Effekter på mätinstrument och elektronisk apparatur har uppvisats i de äkta cirklarna.

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-20 15:57 #70 av: Magi-cat

alltså - vi snackar om fält med säd. Dessa odlas av bönder. Bönder är synnerligen rädda om sina fält och odlingar och vill inte ha en massa, om än hängivna, stollar som jagar omkring med rep och planka för att sedan beundras av stor publik som trampar ner säden ännu mer!

under många år fanns det ett avtal mellan odlarna i England att de omedelbart skulle meja ner uppkomna formationer så att de inte skulle uppmuntra folk att komma dit. Eller göra fler, vilket man nu trodde på.

(Nu kommer vissa av er att sätta in en bild med bönder som tar betalt (någon pence eller nåt) för att visa upp sina crop circles.)

men ingen kan hävda att det är en så lyckad födkrok att det skulle innebära någon skillnad för turismen i ett landskap innehållande bl.a. Englands största turistattraktion Stonehenge med en miljon besökare per år. (Jag tar Wiltshire som exempel eftersom det är där de allra vackraste formationerna uppkommer.)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-26 15:04 #73 av: Astell

#66

För det första skulle de ha TRÖTTNAT på att hålla på FÖR LÄNGESEN, du vet det går mode i allt ;)...har du inte tittat på de mest komplicerade och undrat hur i helsicke kan några människor göra dessa över en natt...några studenter fick i uppdrag att göra en ganska stor...det tog 11 dar...Tycker du inte det är konstigt att de flesta sker i Wiltshire där det rör sig mkt folk...man vakar på nätterna för att se något men dessa personer syns aldrig...men har man ett skeptiskt synsätt kan jag förstå att detta kan bara inte kan få finnas men jag tycker det är en av de mest märkliga oförklarliga fenomen som pågår just nu som alla kan se...:)

Anmäl
2012-03-26 15:11 #74 av: Magi-cat

#73 instämmer...

Sädescirkel-skådning är väldigt populärt i Wiltshire. Folk, turister och andra nyfikna åker ut till någon kulle och vakar.....

Märkligt om ingen skulle upptäcka ett flera timmar långt vimsande med ficklampor och plankor.....plus att bönderna inte är vidare förtjusta utan håller ett öga de också....ändå finns de bara där plötsligt, cirklarna.....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-26 17:06 #75 av: yvonnel

Meddelar härmed att jag tror på citatet: (Kopierat från trådskaparen), jag tycker att det är viktigt att vi försöker tyda/tolka vad jag tror är meddelanden. Hoppas att det finns någon matematiker eller liknande som kan klara den uppgiften.

---------------------------

” Det råder ingen tvekan om att fenomenet sädescirklar påskyndar den redan pågående omvälvningen av vår världsåskådning. Det får man klart för sig om man går ut och talar med folk på sädesfälten………en dramatisk förändring i synen på världen, ett paradigmskifte, redan har börjat. Sädesformationerna är bara en av många omstörtande anomalier som tvingar oss att tänka i nya banor. Det nya tankesystemet överskrider gränserna för det vi nu uppfattar som naturligt, vetenskapligt, andligt och utomjordiskt.”

----------------------------

Men det är klart att det kanske inte blir så mycket diskussion om man inte har någon motkraft som bemöter med skepsis............. ändå tycker jag att vi som vill tro på något bra inte ska låta oss hindras av motståndare som är angelägna både att synas och att djävlas. Man bara måste få bli förbannad.

Anmäl
2012-03-26 18:55 #76 av: JonasDuregard

#73 "För det första skulle de ha TRÖTTNAT på att hålla på FÖR LÄNGESEN,"

Man skulle kunna säga precis samma sak om det är utomjordingar som gör busstrecken. Jag tror inte det är samma personer som gör alla cirklar.

"har du inte tittat på de mest komplicerade och undrat hur i helsicke kan några människor göra dessa över en natt..."

Jag kan titta på många saker människan tillverkat och undra hur i helsike det gått till. Det jag märkt är att i takt med att jag utbildar mig så blir det färre och färre saker som får mig att undra. Sädescirklarna är idag inget som får mig att lyfta på ögonbrynen, kanske när jag var yngre. Sedan tror jag många beskrivningar av hur snabbt och oväntat cirklarna dyker upp är rena skrönor.

"Tycker du inte det är konstigt att de flesta sker i Wiltshire där det rör sig mkt folk"

Wiltshire har en yta på 3485 kvadratkilometer och en befolkning på ett par hundra tusen. Det man kan säga om Wiltshire är att det med en befolkningstäthet på bara 141 personer per kvadratkilometer är ett av englands mest glesbefolkade områden (plats 278 av 303), så vad menar du egentligen med att det rör sig mycket folk? Är de bara på genomresa? Skrattande

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-26 18:57 #77 av: JonasDuregard

#73 "men har man ett skeptiskt synsätt kan jag förstå att detta kan bara inte kan få finnas men jag tycker det är en av de mest märkliga oförklarliga fenomen som pågår just nu som alla kan se...:)"

Pajkastning, kul! Får jag försöka: om man har ett övernaturligt synsätt förstår jag att sådana här saker absolut inte får ifrågasättas men jag anser att det är lätt att hitta naturliga förklaringar. Flört

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-26 20:10 #78 av: Astell

#77

Jo absolut får de ifrågasättas bara att de svar som kommer från nonbelievers inte är tillfredsställande...varför förändras lederna på strået t ex de är uttorkade och brända?...tror inte en bräda kan åstadkomma det..och dessa små ljusprickar som ofta ses i smb med att en cirkel blir till...vad är dessa?

 

Anmäl
2012-03-26 20:40 #79 av: JonasDuregard

#78 Inlägget var menat som ett skämt och skall inte betraktas som en riktig anklagelse mot dig eller andra troende.

Angående frågorna du ställer: anta för diskussionen skull att det inte finns någon som vet svaret på dina frågor (och att de antaganden du gör är sanna), vad drar du för slutsats från det? Jag får intrycket av att du förkastar de flesta förklaringar som osannolika samtidigt som du accepterar andra förklaringar som är minst lika osannolika...

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-26 20:46 #80 av: Astell

Okej...noterade inte smajlyn sist :)

Tycker du...jag bara undrar hur det kan komma sig att t ex strån är brända i en led 10-15 cm upp på strået inne i en cirkel...jag har inte fått någon förklaring på det...sånt får mig att undra iaf..

Anmäl
2012-03-26 21:18 #81 av: [sökerskan]

#79 troende hmmm vi är alla "troende" du tror tex på plank och rep teorin

citerar Magi -cat

"nej ingen är "ertappad" med att göra dem. Det finns säkert många både lustigkurrar och konstnärer som hakat på och tillverkar dessa fantastiska skapelser.

Men det är viss skillnad. de som är experter kan avgöra vilka som är äkta och, om vi kallar det så, falska.

Några skillnader:

De äkta till kommer mycket snabbt. Ögonvittnesskildringar stämmer väl med Scallions beskrivning. Det handlar om sekunder eller minuter - tiden varierar och förvrängs kanske också. De är ofta förknippade med ljus- och ljudfenomen.

Piloter har flugit över fält där det inte varit någon sädesformation för att upptäcka att där är en, en halvtimme senare.

I de äkta har säden inte brutits utan vikts, ibland konstfullt flätats, på speciella sätt."

så nu kan vi tro tillsamman..ingen av oss VET hur de skapats

och det är det som är så roligt!

 

Anmäl
2012-03-26 22:17 #82 av: JonasDuregard

#80 "jag bara undrar hur det kan komma sig att t ex strån är brända i en led 10-15 cm upp på strået inne i en cirkel...jag har inte fått någon förklaring på det..."

En möjlighet är ju att det inte är sant, som med det du sa om Wiltshire. En annan möjlighet är att någon bränt av dem. Det kanske är en effektiv metod för att göra cirklar (jag tänker lasersvärd Glad). Har du läst boken från circlemakers (eller vad de hette), metoden kanske nämns där? Det finns så klart hundratals eller miljontals andra möjlighter beroende på hur brett man definierar "möjligt"...

Du säger att du inte fått någon förklaring, men nu har du fått två av mig (osanning eller lasersvärd). Det betyder alltså att vi fortfarande inte vet vad det beror på men vår ovisshet  beror inte på en brist på förklaringar, utan tvärt om på att det finns för många tänkbara möjligheter! Eftersom vi inte vet vilken av möljigheterna som är den riktiga så kan du inte få något svar på din fråga.

#81 "troende hmmm vi är alla "troende" du tror tex på plank och rep teorin"

Jag har inte sagt något om plankor eller rep. Man skulle kunna säga att jag tror på artefakt-teorin. Jag visste inte vilket ord man skulle använda men eftersom Astell använt begreppet nonbelievers och jag ville prata om alla som inte är nonbelievers så förenklade jag och försvenskade helt enkelt till troende. Om du har förslag på mer lämpliga begrepp så föreslå gärna något.

 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-26 22:25 #83 av: Astell

#82

Nja dom tänkbara möjligheterna håller inte...om det hade varit enbart människor som gjort dem skulle saken varit avklarad för längesen....

Anmäl
2012-03-26 22:48 #84 av: JonasDuregard

"Nja dom tänkbara möjligheterna håller inte...om det hade varit enbart människor som gjort dem skulle saken varit avklarad för längesen...."

Lätt att säga... Jag tror ett problem är att de flesta anser att det är avklarat. Ett annat är att människor inte är intresserade av det och inga omfattande ansträngningar har gjorts för att ta reda på svaret.

Om du tar frågan "vem mördade Palme?" så har dej ju satsat betydligt mer arbete och resurser på att finna svaret, men vi vet ändå inte! Om vi använder samma resonemang som du gör, så borde det ju vara skrattretande att tro att en människa dödade Palme (då skulle det ju vara avklarat för länge sedan).

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-26 23:12 #85 av: Astell

Ja det kanske var en alien el en fallen angel, hehe...lite magiskt det där med Palmemordet ;)

För mig är det självklart att någon ertappar de som gör dem...och som jag skrev har folk ertappat ljuskloten som far över fälten varför inte då männsikor som var igång med att göra dem??

Anmäl
2012-03-26 23:43 #86 av: JonasDuregard

"För mig är det självklart att någon ertappar de som gör dem..."

Varför tror du att ingen har ertappats? Vad jag kan läsa mig till så händer det då och då men det blir inga stora rubriker av det...

Ett annat problem: vi vet att det finns en stor grupp människor som sysslar med att göra cirklar (eftersom de själva erkänner det, visar hur de gör och till och med gör beställningsjobb ibland). Om det är som du säger, att ingen någonsin ertappats, hur bär sig dessa människor då åt? Eller menar du säga att inga sädescirklar någonsin gjorts av människor?!

"och som jag skrev har folk ertappat ljuskloten som far över fälten varför inte då männsikor som var igång med att göra dem??"

Männsikor ertappar Elvis Presley i Härnösand och Jesus på sin rostmacka. Man väljer så klart själv vad man tror på och inte.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-26 23:50 #87 av: Astell

Jaja...vi lägger ner denna diskussion..vi ser det på olika sätt...

Anmäl
2012-03-27 01:05 #88 av: yvonnel

#87

OskyldigGladKyssFörvånad

Anmäl
2012-03-27 17:46 #89 av: Magi-cat

om cirkelmakeriet plötsligt uppstått för sådär en tjugo år sedan och endast förekommit i Wiltshire (eller på annan begränsad plats) skulle det kanske vara lättare att bortförklara. Men nu är det inte så. Fenomenet har förekommit på en mängd platser jorden runt i århundraden men inte dragit till sig någon större publik förrän de senaste decennierna.

På medeltiden var det djävulen som trampade ner säden i cirklar (berättelser och målningar finns), numera är det, enligt vissa, gubbar med rep och plankor. Eller lasersvärd - den var ny för mig.Tungan ute

Men VAD det är, hur och av vem, det vet vi inte - det kan vi åtminstone vara överens om...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-27 18:31 #90 av: JonasDuregard

"Fenomenet har förekommit på en mängd platser jorden runt i århundraden"

Den understrukna delen var ny för mig. Är det verkligen så?

Att det spridits runt om i världen kan ju enkelt förklaras. Elvis har ju också setts till i alla världsdelar men det ger ju inte ökad trovärdighet (anser jag) till hypotesen att han lever.

"Men VAD det är, hur och av vem, det vet vi inte - det kan vi åtminstone vara överens om..."

Ja, för en enskild cirkel kan vi ju inte veta vem som gjort den om ingen ertappas eller erkänner. En del anser sig ju veta, exempelvis Astell är säker på att det inte är människor.

Sen kan man ju säga samma sak om nästan vad som helts. Om jag hittar en cykel i min trädgård så skulle det så klart kunna vara männsikor som gjort den och lagt den där. Men vi vet ju ingenting med säkerhet, och man kan ju alltid spekulera om det finns någon mer exotisk förklaring?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-27 19:23 #91 av: Maikailoa

Historiska indikationer på att sädescirklar inte är ett nytt fenomen.

http://www.bltresearch.com/otherfacts.php

Anmäl
2012-03-27 20:58 #92 av: Astell

#90

Får inflika här...klart att männskor har gjort några... men jag tycker att det som inte "tror" vill få det undanstökat med att nöja sig med dessa människor som gjort en del och så är problemet ur världen...

 

 

Anmäl
2012-03-27 22:01 #93 av: Magi-cat

#91 tack för länken Maikailoa!

#90 Ang "århundraden" - ja det stämmer. (ska leta rätt på ett annat exempel som jag skrivit om förut...)

Jämförelsen med cykeln i din trädgård känns inte riktigt....relevant....

 

Det är lätt att snöa in på ett allt trängre resonemang om vem, vad, hur och varför. Det intressanta med de här cirklarna, formationerna är egentligen inte bara ATT de finns och alla spekulationer om dem.

Det som är intressant är att de berör. Känslan i dem, även om man bara ser på bild. Dvs de äkta.....

Vidare de urgamla symbolerna man kan känna igen i dem, kopplingarna till musik, till harmonik....de kommunicerar, även om vi inte kan översätta till vårt språk....

vad man än tror - se, upplev och njut....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-28 23:00 #94 av: Joppo

Av en slump så hittade jag en rätt kul bild relaterar till ämnet Skrattande Det är tydligen såhär det går till.

PS. Jag försöker inte göra narr av ämnet. Jag vill bara dela med mig av en skön bild Skrattande

Anmäl
2012-03-28 23:19 #95 av: [sökerskan]

fin bild joppo här kommer en till

A Gigantic Human Butterfly Crop Circle formation (530 Meters x 450 Meters), the Biggest Crop Circle Ever … 

Anmäl
2012-03-28 23:22 #97 av: Joppo

#95 Wow!

Anmäl
2012-03-28 23:23 #98 av: [sökerskan]

eller hur :-)

Anmäl
2012-03-29 00:22 #99 av: JonasDuregard

#95 Den var imponerande! "Atlas" kallas den och den är tydligen den största som gjorts. Tänk att en grupp människor kunde göra hela den under en enda natt trots nästan totalt mörker! Man skall sannerligen inte underskatta mänskligheten.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-29 02:00 #100 av: yvonnel

#99

Fniss, fniss!

Anmäl
2012-03-29 07:49 #101 av: JonasDuregard

#100 fniss? Glad

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-29 10:05 #102 av: Magi-cat

#94 tack Joppo för bilden! Skrattande

Skulle vilja låna den där kreativa traktorn!

#95 sökerskan: fantastiskt vackra!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-30 14:04 #103 av: JonasDuregard

#100 Jag var kanske otydlig i #99. Cirkeln i #95, som är världens största, har gjorts av anställda på ett företag med det passande namnet XL D-Sign. Det finns en kort dokumentär (på holländska) om hur de gjorde den, de påstår själva att de gjorde den på en enda natt och att cirka 60 personer var involverade.

Vore intressant att höra vad Astell och övriga som avfärdar möjligheten att människor har gjort de de mer avancerade cirklarna säger, nu framkommer det att den största som finns har gjorts av människor...

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 14:18 #104 av: [sökerskan]

#103  har hänt förr att folk påstått att dom är konstnärerna som ligger bakom de mest fantastika sädescirklar...men utan bevis...vi har bara deras ord att lita på så och vid nåt tillfälle så erkände dom flera år senare att de ljugit

har de där teamet filmat och fotat av sig själva när dom gjorde den finns det bevis? jag skulle så gärna vilja se hur de gör...och i synnerhet en sån vacker inte nån crappy liten cirkel utan en stor snygg

Anmäl
2012-03-30 15:30 #105 av: JonasDuregard

#104 Vem är det nu som är skeptisk Skrattande

De gjorde den som sagt på natten så det finns inga flygfoton på den när den tillverkas eller så. Det finns lite film från den påstådda tillverkningen men det går så klart inte och avgöra vad som faktiskt händer.

Här är projektets hemsida. De har gjort lite andra cirklar med: http://www.xld-sign.com/

Om du verkligen, verkligen vill utreda det hela så bör du väl kontakta markägaren och höra om denne hade övernskommelse med tillverkarna. Kan behöva gå en snabbkurs i holländska dock. Det är över huvud taget svårt att hitta information på engelska.

"och i synnerhet en sån vacker inte nån crappy liten cirkel utan en stor snygg"

Om det stämmer att de var 50+ personer som jobbade med det så räcker det ju med att göra en crappy liten cirkel eller ett streck var, sedan är den klar.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 15:41 #106 av: [sökerskan]

#105

ja har jag inte sagt det jag är också en skeptiker

"De gjorde den som sagt på natten så det finns inga flygfoton på den när den tillverkas eller så. Det finns lite film från den påstådda tillverkningen men det går så klart inte och avgöra vad som faktiskt händer"

jamen varför är jag inte förvånad!

Anmäl
2012-03-30 16:47 #107 av: JonasDuregard

"ja har jag inte sagt det jag är också en skeptiker"

Hehe, jovisst. När det passar in åtminstone Flört

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 16:55 #108 av: [sökerskan]

hihi dito!

när det passar dig är du skeptiker Flört

Anmäl
2012-03-30 17:08 #109 av: Joppo

Nu finns det väl en viss risk att sökerskan blir arg igen, men jag tycker det finns rätt tydliga bevis för att sädescirkeln Atlas är tillverkad av människor. Det finns en i mina ögon seriös video på Tuben som beskriver projektet. Den är lite lång och på holländska (?), men den visar ändå tydligt hur de går tillväga. Den kan såklart vara en bluffvideo, men isf är den väldigt påkostad.

Del 1
http://www.youtube.com/watch?v=A8GQsBv8tVE

Del 2
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=GzQ3DNQts9Y

Jag tycker det är mycket fascinerande att de lyckas med bedriften, dock tycker jag det är lite fusk att de använder sån där lantmäteriutrustning Glad Dock misstänker jag att det är väldigt svårt att göra en assymetrisk form så som kroppen utan såna hjälpmedel.

Anmäl
2012-03-30 17:11 #110 av: Joppo

För är som inte orkar kolla igenom joxet så rekommenderar jag video #2, 7,47... Där får man en bra bild av hur jäkla stort konstverket är. Rätt häftigt :)

Anmäl
2012-03-30 17:17 #111 av: JonasDuregard

#109 Oj, ja den var mer detaljerad än videon jag hittade! Att blanda in alla dem som medverkar i filmen i någon slags konspiration verkar mer omständligt än att bara göra själva cirkeln Skrattande.

Jag tror sökerskan blir glad för nu får hon veta hur de gjort den.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 17:18 #112 av: [sökerskan]

om massor av seriösa människor vittnar om att de sett ljusfenomen och att cirklarna tillverkats mycket snabbt så avfärdar ni ögonvittnesskildringarna men här sväljer ni allt med hull och hår

och trots att vi vet att folk som hävdat att de gjort cirklar senare erkänt att dom ljugit

och VARFÖR, undrar jag, har ännu inget gäng visat upp sina färdigheter i dagsljus inför kameror..(annat en nåt crappy exemplar)

upp till bevis gör i DAGSLJUS inför kameror dom har haft typ ett halvt sekel på sig att göra det...snacka går ju...

tills dess

jag är skeptisk

Anmäl
2012-03-30 17:23 #113 av: JonasDuregard

Aha, det är några männsikor från XL som som bildar den lilla pricken på bröstkogen som syns på kortet i #95! Tre personer står där (om det är samma flygning som i 8:30 av del 2 av filmen). Säger en del om storleken!

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 17:27 #114 av: JonasDuregard

#112, Det skulle ju vara lätt att ta reda på om de ljög. I så fall skulle ju filmen behöva vara inspelad efter att cirkeln kom till. Skall vi göra en gemensam ansträngning för att försöka åstadkomma detta definitiva motbevis?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 17:34 #115 av: JonasDuregard

Det finns flera företag du/vi kan kontakta om du vill ta reda på sanningen:

Prince helikopter hyrde ut helikoptern. De bör ha kontaktats innan konstverket färdigställdes.

graaf van buren och het grand cafe stod för catering. Även de bör ha kontaktats i förhand och det bör röra sig om datumet 7-8-9 för själva cateringen.

3d construct hyrde ut mätinstrumenten, samma sak här.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 18:06 #116 av: JonasDuregard

#112 Det är lite förvirrande att du först skriver "har de där teamet filmat och fotat av sig själva när dom gjorde den finns det bevis?" och när du får filmen säger du att det måste vara i dagsljus. Hade det varit dagsljus hade du nog sagt "lycka till att göra det där i mörker"...

"om massor av seriösa människor vittnar om att de sett ljusfenomen och att cirklarna tillverkats mycket snabbt så avfärdar ni ögonvittnesskildringarna men här sväljer ni allt med hull och hår"

Jag kan inte minnas att jag avfärdat något sådant men du får gärna visa var jag gör det (eller sluta säga saker om mig som inte är sanna). Dessutom tycker jag inte att jag köper något med hull och hår. Filmen verkar trovärdig men är på intet sätt ställd över kritik. Så kritisera på.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 19:02 #117 av: [sökerskan]

att vissa cirklar är gjorda av människor det råder det ingen tvekan om

men som sagt man snackar en massa och tar åt sig äran utan att bevisa något alls

under alla dessa år har ingen av de som snackar visat upp sina färdigheter...

som jag sa den dag man inför kamera i fullt dagsljus visar upp en stor detaljerad crop cirkel bli till av ett team...(fattar inte varför det ska sitta så otroligt långt inne;)

till dess är det bara hörsägen av folk som söm söker fame och företag som skaffar sig reklam och kanske vilket det också,,, som det finns vittnesmål om,, att man av någon anledning medvetet betalt folk för att "debunka" och bortförklara fenomenet

 

 

Anmäl
2012-03-30 19:05 #118 av: [sökerskan]

några till vackra att förundras över och njuta av

 /bilder borttagna mht upphovsrättslagen/Magi-cat

Anmäl
2012-03-30 20:33 #119 av: Joppo

@Sökerskan: Kan vi iaf enas om att "Atlas" sannolikt är gjord av människor mitt i natten? Eller är du av en annan åsikt?

Anmäl
2012-03-30 21:04 #120 av: [sökerskan]

jag tycker inte det är sannolikt alls.. så fort Duregard kom upp med att den var gjord av ett gäng människor så visste jag att det i vanlig ordning inte skulle vara filmat,,,.det är inte första gången några påstår sig gjort en sädescirkel...men det är samma visa inga bevis bara hörsägen

varför filmar dom aldrig så att vi får bevis? allt man fick se här var lite fötter som trampade lite säd..

här är några som diskuterar just denna på liknade vis som vi

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread533596/pg1

och här kan man se klippet från holländsk Tv med text som poängterar lite omständigheter;)

http://www.youtube.com/watch?v=_XsBKQpydHU&feature=player_embedded

 

Anmäl
2012-03-30 21:13 #121 av: Magi-cat

man förundras....är det väldigt viktigt för en del ATT HA RÄTT?? Så viktigt att man bortser från fakta som inte passar.

Och varför är det så viktigt?

Vi är överens om att en del cirklar är gjorda av människor.

Men de har förekommit i hundratals år!!

Många tecken (behöve inte upprepa igen) går inte att förklara.

Det enda vettiga, den enda sant undersökande, vetgiriga inställningen i ett sådant fall är att man är öppen för att det kan finnas förklaringar som man (ännu) inte hittat eller förstått!

 

De cirklar man ser är alltid perfekta.Man ser aldrig halvfärdiga eller där någon är nybörjare och har tappat perspektivet. Om det bara var människogjort - föds man till perfekt cirkelmakare som kan göra perfekta formationer på några minuter i totalt mörker utan att någon tar en på bar gärning?

 

Jämför graffitti: de första trevande försöken är uppenbar. man blir inte konstnär på en gång...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-30 21:18 #122 av: Magi-cat

vad man än tycker och tror: titta, beundra och njut!Glad

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-30 21:40 #123 av: JonasDuregard

#120 "men det är samma visa inga bevis bara hörsägen"

Vad skulle vara ett bevis för dig? Om jag lyckas bevisa att planeringen är inspelad innan cirkeln kom till? Sen använder du ordet hörsägen fel här. Skryt kanske passar bättre?

#121 "De cirklar man ser är alltid perfekta. Man ser aldrig halvfärdiga eller där någon är nybörjare och har tappat perspektivet."

Har du sett några cirklar eller har du bara sett kort på dem? Varför skulle någon posta ett kort på en ful eller ofärdig cirkel på en sida som den här?

Kul för övrigt att du börjar med "är det väldigt viktigt för en del ATT HA RÄTT??" och sedan fortsätter med (obs. min tolkning av det du skriver) "jag har rätt" Flört.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 21:40 #124 av: Joppo

#120: Tittade du på filmerna som jag postade i inlägg #109? Tror du inte det skulle vara väldigt svårt att få alla dessa människor att hålla tyst om denna påstådda konspiration som du är inne på?

Varför är det så svårt att tänka sig att det skulle vara möjligt för människor att skapa ett sådant här konstverk? Det är väl såklart ingen enkel sak och kräver säkert sin planering, men om man använder mätustrustning innan man börjar stampa(vilket visas i filmen) så förefaller det helt klart rimligt att skapa i stort sett vilket mönster som helst. Många andra symmetriska mönster lär ju dessutom funka utmärkt att göra med hjälp av rep som man i förväg mätt upp

Anmäl
2012-03-30 21:42 #125 av: [sökerskan]

#123 är du så ivrig nu att du blandar ihop inläggen? läs igen

Anmäl
2012-03-30 21:49 #126 av: [sökerskan]

#124

så här skrev Duregard om fjärilen

"Det finns lite film från den påstådda tillverkningen men det går så klart inte och avgöra vad som faktiskt händer"

precis vi måste fortsätta leva i ovisshet hittills har INGEN visat upp hur man tillverkar en stor perfekt formad sädescirkel på några timmar...

ack du ljuva ovisshet

tack och lov för att allt inte kan förklaras

jag tänker inte diskutera mer jag tror inte på det men om ni vill göra det så gör det. 

som jag sa förut man har haft massor av år på sig  att visa hur man kan fixa en sån här på några timmer...i fullt dagsljus t o m med INGEN har gjort det man bara säger att man gjort det. Varför?;)Tungan ute

 

Anmäl
2012-03-30 21:55 #127 av: Magi-cat

#123 nej, jag vet inte om jag har inte "rätt", det är inte ens viktigt för mig att ha rätt, det är inte det gäller! Jag säger att jag inte vet men att man bör vara:  öppen för att det kan finnas förklaringar som man (ännu) inte hittat eller förstått!

samt: vad man än tycker och tror: titta, beundra och njut!

Att tillbakavisa alla fakta man inte förstår eller som inte stämmer med ens vanliga koncept är knappast ett vetenskapligt synsätt.....

#124 men för er är det visst väldigt viktigt att det bara är människor som gjort dessa cirklar.... (några är det, men inte alla.....)

Jag skulle vilja se er göra dessa konstverk med rep och plank, på några minuter i kolmörker......ja ni kan få ha lasersvärd också.

Glöm inte fläta säden vackert, och så var det noderna......

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-30 21:57 #128 av: Joppo

#121 Jag antar att du syftar på sökerskan? Flört

Egentligen spelar det mig ingen större roll vad ni tror på, men jag blev lite irriterad när sökerskan i vanlig ordning gled iväg från ämnet vi diskuterade(#112) när hon fick svårigheter att bortförklara vad som presenterades för henne.


Anmäl
2012-03-30 22:03 #129 av: Joppo

#127 men för er är det visst väldigt viktigt att det bara är människor som gjort dessa cirklar.... (några är det, men inte alla.....)

Var har jag skrivit det? Nu verkar det som om du blandar ihop mig med någon annan. Jag har bara diskuterat Atlas i denna tråden.

Jag skulle vilja se er göra dessa konstverk med rep och plank, på några minuter i kolmörker......ja ni kan få ha lasersvärd också.

Jag vill ha ett lasersvärd!

Anmäl
2012-03-30 22:11 #130 av: Magi-cat

#128 du vet vem jag syftar på.Blinkar

sökerskan har presenterat ytterligare fakta

igen: vad vi "tror" på har framkommit i många inlägg ovan. Eller kanske rättare sagt håller oss öppna för andra förklaringar än vi till fullo förstått eller sett.

Vill ni tro stenhårt på plank, rep och (numera) lasersvärd, så är dt helt ok. (Fast lite tråkigt låter det. Och oseriöst)

fast nu får det räcka för ikvälll...........gäsp

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-30 22:29 #131 av: JonasDuregard

#130 "Vill ni tro stenhårt på plank, rep och (numera) lasersvärd, så är dt helt ok. (Fast lite tråkigt låter det. Och oseriöst)"

Jag föstår inte riktigt din kritik. Det känns lite som att när jag säger vad jag tror så är det i bästa fall fundamentalistisk vetenskapstro och i värsta fall ett försök att köra över alla andra, men när sökerskan eller Astell säger vad de tror så är det öppensinnigt och nästan hjältemodigt.

För övrigt så nämnde jag ju lasersvärd som en av miljoner tänkbara förklaringar (jag trodde du skulle gilla den, jag använder ju min fantasi Glad), på vilken sätt är det inskränkt att säga att det finns en miljon tänkbara förklaringar?! Jag förstår verkligen inte.

I slutändan så finns det en sida som säger att det verkar osannolikt (eller omöjligt) att männsikor gjort cirklarna och en annan sida som säger att det verkar osannolikt eller omöjligt att andra intelligenser gjort dem. Sen finns det så klart en tredje part som kan tänka sig alla förklaringar. Men att bara en av dessa tre grupper skulle vara inskränkt förstår jag inte. Endera noll eller två måste det väl vara?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 22:30 #132 av: [sökerskan]

#128

ni har inte presenterat annat en ett obskyrt TV inslag..inga intervjuer det finns inte mycket att hitta om det här inslaget...

om ni tror å det där inslaget som faktiskt inte visar något alls (annat än ett gäng människor in action)

varför kan ni inte lika gärna tro på alla  de vittnesmål som berättar om att cirklarna tillkommit mycket snabb om ljusen etc det finns saker här som inte fått "naturlig förklaring"

jag har ju sagt att vissa är gjorda av människor ..men jag tror inte på det här TV inslaget och jag är inte ensam om det det finns flera konstigheter med det

den här länkade jag till ovan

http://www.youtube.com/watch?v=_XsBKQpydHU&feature=player_embedded

lite text till klippet

 

Non-revealing video footage has emerged, January 2010,
intended as if to show the "making of" the Human Butterfly Crop Circle. (reported august 7th 2009)

Fact is that this short video is merely, and very poorly, 
suggestive of the making of 'something'.

The footage was broadcast on Dutch national TV by 
the "BNN" channel on January 10th 2010 during a 
trivial entertainment show: "try before you die". 

In the video you get to see the complete footage
as broadcast during the show, total length 6 minutes.

There exists NO dedicated Butterfly CC "reality show",
no other than these 6 minutes were broadcast on Dutch TV.

No information was given before nor after the broadcast.

The BNN program schedule only briefly mentioned
that one of the presenters; "Geraldine",
"is going to make some crop circles".

No recording date gets mentioned during the broadcast.

They aren't specific about any location.

According to the show BNN was NOT involved
with the alleged "initiative".

xl d-sign is not mentioned during the show.

This footage is not available on the xl d-sign website.  • "  

Anmäl
2012-03-30 22:51 #133 av: Joppo

#132 Bara för att klargöra, så är det inte samma tv-inslag i din film som jag presenterade i #109. Det är alltså två(inte en) ca. 10 minuter långa filmer som väldigt detaljerat beskriver hur ett gäng holländare skapat Atlas. Har du kollat på dessa filmer?

Om du har det och fortfarande anser att Atlas är gjord av något annat än människor, så tror jag inte att det är någon poäng med att vi fortsätter denna diskussion Flört Puss puss och godnatt

Anmäl
2012-03-30 22:52 #134 av: Joppo

Del 1

Anmäl
2012-03-30 22:53 #135 av: Joppo

Del 2

Anmäl
2012-03-30 22:55 #136 av: JonasDuregard

#132 Den verkar hänvisa till en annan kortare video, gissningsvis den här: http://www.youtube.com/watch?v=LU3KY2GW-WU
Jag var redan före dig med att kritisera den redan i #105,  du må vara en på väg att bli en skeptiker men jag är fortfarande snabbast med revolvern Flört.

Du kan vara säker på att jag varken avfärdar eller godtar något som presenterad i en YT-film utan anledning. I det här fallet är det förvisso ett iögonfallande stort antal människor involverade och de har lagt en hel del resurser på det (hyrt en helikopter och annan dyr utrustning). Som du säger så betyder det i sig inte att den är äkta, och om vi verkligen vill ta reda på hur det ligger till så bör vi följa upp de förslag jag gör i #115 (och som du helt ignorerade).

MEN om du är beredd på att vara konsekvent med det du skriver (att allt som inte bevisats bör betraktas som påhitt och att YT-filmer aldrig är bevis för något) så är jag beredd att bara kalla det en fantastisk vinstlott för det kritiska tänkandet och helt släppa alla anspråk om vem som gjort Atlas. Som du själv säger så betyder det att alla uppgifter om att sädescirklar tillkommer ögonblickligen och liknande ochså bör betraktas som påhitt.

Skämt åsido, jag vet inte om den här diskussionen kommer så mycket längre. Kanske dags att sammanfatta det hela?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-03-30 23:30 #137 av: [sökerskan]

ja jag kollade den kortare videon

jag får vika mig här det ser trovärdigt ut det är så många inblandade,, att man hade en helikopter är mindre viktigt men att det är många som syns vara engagerade är svårare att bortse ifrån det skulle vara för många som kan berätta

så det är nog så att fjärilen hör till de som gjorts av människor...

jag ger er rätt

Anmäl
2012-03-30 23:51 #138 av: [sökerskan]

återkommerTungan ute


Anmäl
2012-03-31 00:08 #139 av: Joppo

#137 Flört Mission accomplished!

Anmäl
2012-03-31 00:28 #140 av: [sökerskan]

#139

haha ja du...jag fick nog vika mig vad gäller fjärilen...men bli inte allt för styva i korken nu för ni kan bli tvugna att släppa till själva nästa gång när vittnena haglar med utsagor som inte passar in i vad som enligt er är fysikt möjligt;)

Anmäl
2012-03-31 00:56 #141 av: Joppo

#140 Jag ska försöka att inte låta denna lilla "seger" stiga mig åt huvudet Flört

Anmäl
2012-03-31 10:28 #142 av: [sökerskan]

#141 nej du får försöka...och jag ska försöka att inte låta min "ärofyllda" prestigelösa vikning  göra mig högfärdigFlört

Anmäl
2012-03-31 11:24 #143 av: [sökerskan]

på begäran av Astell lägger jag in ett klipp (det var nåt strul så hen kunde inte lägga in klippet)

Undeniable evidence - The Message (Colin Andrews) [1998]

Anmäl
2012-03-31 14:58 #144 av: Astell

Titta och begrunda, en intressant timme iaf :)

Anmäl
2012-03-31 16:13 #145 av: Magi-cat

#131 eller vad det nu var, Jonas, lite utagerat kanske vid det här laget...

(Trevlig diskussion sedan f.ö., ömsesidig. Men onödigt att prata om "seger" kanske? Då är det ju en fråga om ställningskrig, igen. Bäst att lägga dit en smajly: Tungan ute)

"Jag föstår inte riktigt din kritik"

Det var ingen kritik! Jag menade exakt vad jag skrev, varken mer eller mindre! Det ÄR ok att tycka på ett eller annat sätt!! Inte sjutton vet jag om jag "har rätt", varken jag eller någon annan har all vetskap om det här. Det är något större än oss, tror jag...

Om det är viktigt för dig kan jag avslöja att jag gillade visst lasersvärden. Ser för mig hur det dalar ner några gubbar i fallskärm, tysta i natten, och börjar vifta omkring sig med sina lasersvärd à la Darth Vader, tyst försvinnande samma väg de kom för att lämna efter sig ett fullödigt konstverk.Tungan ute

Om man endast ser en möjlig förklaring, att alla är människogjorda och vägrar se faktorer som tyder på annat, av princip, för att man satt gränserna innan man sett alla fakta (eller så många fakta som möjligt) och vägrar undersöka vad som kommer fram som talar för en annan teori -  då är det ganska inskränkt.

Men det är inte det viktiga för mig att kategorisera eller kritisera andra. Eller övertyga.

Jag tycker bara de är så otroligt fascinerande, sädescirklarna, och är glad att så många varit intresserade av diskussionen. Var jag själv står i frågan kanske framgått. Kommer ni till Wiltshire kan ni passa på att spana....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-31 16:14 #146 av: Magi-cat

#143, 144 Tack för videon!

Ska titta senare!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-31 16:20 #147 av: Astell

#135

Hm...jag följde kl och den var 05.37 och det var kolmörkt...om den nu gjordes 090807 så var solen redan upp då, ngt jag missat?

Anmäl
2012-03-31 16:22 #148 av: Magi-cat

#147 går att kolla i någon kalender för solens upp- och nedgång...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-03-31 16:29 #149 av: Joppo

#147 Kollade du vilken tid solen gick upp i Nederländerna? Det skiljer sig väl åt vilken breddgrad man befinner sig på? Var hittade du infon?

Anmäl
2012-03-31 16:32 #150 av: Joppo

http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=16&month=8&year=2009&obj=sun&afl=-11&day=1

Enligt denna länk så gick den upp 06.10, vilket verkar stämma med filmen.

Anmäl
2012-03-31 16:36 #151 av: Astell

Jag kollade Trelleborg och jag tänkte att Nederländerna är inte så långt söderut att det gör en markant skillnad...det skulle iaf ha varit gryning...men man kan naturligtvis kolla upp det noggrannare...

Anmäl
2012-03-31 16:42 #152 av: Astell

#150 Ja då går solen upp men det är ljuset ett bra tag innan...nja ställer mig tveksam till det hela...dom skulle ju behövt stora strålkastare och inte en futtig lampa...inget gryningsljus heller...

Ett reportage gjordes i Nya Zeeland när et gäng gjorde en där...där var stora strålkastare...

 

Anmäl
2012-03-31 16:50 #153 av: Joppo

#152 Nu förstår jag inte riktigt vad du menar? Vad är det för lampa du skriver om?

De sista tidsangivelserna som finns i filmen är en vid 05.37 och sedan en vid 05.54. Vid både dessa tidspunkter är det mörkt vilket jag tycker verkar stämma med att solen går upp 06.10.

Anmäl
2012-03-31 17:51 #154 av: Astell

#153

Ser nu på den första filmen att de gjorde förberedelser på dan så visst klart att de kan ha gjort den men inte på några tim en natt i helmörker...Jag vet inte om säden analyserades, vet ni?

Tänker på gryningen i detta fallet, det börjar ljusna långt innan solen går upp och jag såg bara kolmörker kl 05.37...

På den filmen jag la in togs det upp flera vittnen som hade sett när dessa gjordes av annat än människor...

Anmäl
2012-03-31 18:30 #155 av: Joppo

#154 Några sädesanalyser känner jag inte till. Jag önskar filmerna fanns att kolla på med engelska undertexter, så man kunde förstå vad de sägerGlad Jag har för mig att jag läst att det var mer än 60 personer inblandade i skapandet av just Atlas. Källan har jag dock glömt bort. Personligen tycker jag det låter rimligt att så många ska kunna göra denna bedrift på en natt, men det ju inte bli mer än en gissning.

Som tidigare nämnts så tror jag också det vore mycket svårt att få alla som medverkar i filmen att hålla tyst om det nu skulle vara en fejkdokumentär.

Anmäl
2012-03-31 18:43 #156 av: Astell

#155

Jo man kan tycka det men är det 60 personer och som vi såg så stakade de ut mönstret på dagen...vad vet man hur mkt som gjordes på natten...ja precis dåligt att det inte är textat Glad

Anmäl
2012-04-01 09:36 #157 av: [sökerskan]

#156 hmmm ska jag behöva vika upp mig igen..riskerar träningsvärk..

Jag har en vän från Holland som jag tror jag ska be kolla på filmen

det är ju fler som menar på att saker inte stämmer här...

Anmäl
2012-04-01 09:41 #158 av: Magi-cat

#157 flexibilitet är befrämjande för anpassning och hälsa samt motverkar att man blir stelbent och fyrkantig.

Holländska är inte det lättaste. Ser fram emot ev tolkning....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-01 14:02 #159 av: Joppo

#157 Tungan ute

Anmäl
2012-04-02 12:05 #160 av: Maikailoa

Främlingar kontaktar oss?

http://www.youtube.com/watch?v=tpDkBHPpJRg

Anmäl
2012-04-02 12:29 #161 av: Magi-cat

fin den där, och mycket speciell minst sagt......Tack för länken Maikailoa!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-06 13:04 #162 av: Magi-cat

en mycket vacker, som en spetsduk, från Oxfordshire 12 aug 2009.

Mycket tolvor i formationen, om man räknar, och så regelbunden....

/tar bort bilden, upphovsrättslagen/ Magi-cat

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-09 19:04 #163 av: Astell

Hittade även denna förklaring av sädescirkelfenomenet inne på Lightworker.com Glad


Do you know what a crop circle is? A crop circle is a multidimensional time imprint. That is all it is. It is someone in another dimension of time and space sending a thought pattern to be able to imprint your reality with a signal that says, “Hey! We are here! Do not forget me.” Are they codes? Of course, there are many different codes. There are mathematical codes, as well as energy imprints that only ignite your heart. Many of them hit your DNA and say, “Okay. It is time to move forward. Now that I have seen that, it is time to move forward.” They are gifts from whom? Are they gifts from the angels? Yes. Are they gifts from God? Yes. Are they gifts from you in another dimension of time and space? Yes to all of those questions. You encompass all of these, because your multidimensional self carries the full impact and the full power of God within you. But you wear a veil that keeps you from seeing it, and you think you are affected by everything else outside of yourself.

Efter denna text kunde man göra en test att vi jordbor gör en "sädescirkel" på deras planet genom att många fokuserar på en symbol..men denna text är från 2006 så det är inte aktuellt...:)

Tänker på den stora människofjärilen som gjordes av holländarna, den har kanske uppstått som en hälsning från oss på en annan planet där vi berättar att vi är på g att omvandlas nu :P ;)

Anmäl
2012-04-10 08:08 #164 av: Magi-cat

Inte nog med att formationerna syns när de är aktuella....de syns också året därpå, som "ghosts"....

Crop Circles-UFO's-Ancient Mysteries-Scientific Speculations

A friend of mine, Paul Jacobs, was up on Milk Hill yesterday (Monday)checking out the fields around the Pewsey Vale and the weather as youcan see was pretty grim. He did take a photo of the ghost of last yearscrop circle that had appeared in 2 phases below the hill. (Milk Hill, NearAlton Barnes, Wiltshire, UK Reported 6th July, 2011.) It is in the distancebut you can just see it. This latest photo gives you a feel of what it islike out in the Wiltshire fields right now.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-21 16:12 #165 av: Magi-cat

spanskspråkigt klipp (med översättning) med tolkning av två vackra formationer med koppling till vår flerdimensionalla värld och Unified Field Theory.....(ca 3 min)

http://www.youtube.com/watch?v=uiwuN2Ehw7c

5-6 juni kommer att vara viktiga datum, antagligen för att det sker en Venus-passage framför Solen.

(det var visst något med 20 maj också)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-21 16:38 #166 av: Magi-cat

årets vackra cirklar börjar komma:

Crop Circles-UFO's-Ancient Mysteries-Scientific Speculations:

Nice video, by SignsTV2012, of the recent crop circle at Hill Barn, near East Kennett, Wiltshire, UK on the 15th April 2012. http://www.youtube.com/watch?v=l1yKXQmmP5A

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-21 18:25 #168 av: [sökerskan]

oj oj häftig sädescirklar såg videon du rekommenderade  #165

Anmäl
2012-04-21 20:10 #169 av: [Ingo.*.Ted]

Det är sånt här som håller mig vaken om nätterna. Vad betyder dom? Hur görs dom? Jag tror på teorin om att det är typ aliens och sådant som sänder ut meddelande till oss som vi inte fattar, eller varför inte till exempel små aliens ungar som gör sånt här för nöjes skull? Och sen skrattar när dom ser att vi inte fattar ett smack? Det är så underligt allt sammans, eller så är det så enkelt att vi inte fattar det? Hmmm...

Anmäl
2012-04-21 20:33 #170 av: Klass

Om man inte gillar tanken på den ologiska förklaringen att utomjordingar skulle ha skapat tecken (som även människor kan skapa) i sädesfält så kan man lugna sig med att det är väldigt osannolikt.

Anmäl
2012-04-22 09:08 #171 av: Magi-cat

#169 ja visst är det fantastiskt! I #33 finns en typ av förklaring. Det finns helt säkert fler.

Aliens ungar som ritar konstverk på sitt dagis? Glad Kul tanke!!Cool

Vem vet?

Så enkelt att vi inte fattar det - ja mycket möjligt, om vi har ställt frågan på fel sätt och letar orsaker på fel ställe så hittar vi aldrig vare sig hönan eller ägget.....

För tillfället lutar jag åt att det inte är meddelandet direkt riktade till oss, som någon sorts TV-utsändningar från rymden, utan att det är en manifestation av ett jordiskt medvetande i samklang med universum, ett universum där vi samverkar med våra medvetanden.....

Men jag vet inte.....tills dess vi vet får vi fortsätta fascineras och ligga sömnlösa på nätterna i funderingar.....Cool

 

#170 kanske det. Kanske är själva nyckeln till gåtan inte att finna i logiken....

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-22 09:22 #172 av: JonasDuregard

#!71 "Men jag vet inte.....tills dess vi vet får vi fortsätta fascineras och ligga sömnlösa på nätterna i funderingar.....Cool"

Tills när? Om man inte gör något för att lära sig sanningen så kommer man aldrig att lära sig den.

Jag ser den här attityden ofta här (inte nödvändigtvis från just dig), "vi vet inte så vi får helt enkelt vänta och se". Att vänta är en inte en bra väg till kunskap.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-04-22 09:28 #173 av: [mia-38]

Det är nog inte så att man sitter och rullar tummarna och bara väntar och väntar.
Tror nog att är man intresserad av detta så försöker man hitta förklaringar till det hela.
Skrattande
Men hittar man inga så får man fortsätta och vänta och vänta och leta. Cool

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-04-22 09:54 #174 av: Maikailoa

Lite kanaliserad information om detta:

Vad är sädescirklar? -Bashar

http://www.youtube.com/watch?v=cI-P3qVJ2c0

Anmäl
2012-04-22 10:18 #175 av: [Ingo.*.Ted]

#171 Nej, det är nog inte många som vet... Men jag har kommit på en sak. Att om man vill ta reda på saker om sånt här ska man inte bara googla runt, för alla personer som har varit med om sånt här berätter ju inte precis det. Så man borde nog istället fråga runt lite bland bönder och annat, För jag tycker att man får reda på mer då. Men det är kanske också för att googla inte är min starkaste sida xD Skrattande

Anmäl
2012-04-22 10:24 #176 av: Magi-cat

#175 tror jag också.....Kul att det finns fler som inte har googling som sin starkaste gren, samma här!Skrattande

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-22 10:33 #177 av: Magi-cat

#172 Jonas: Att vänta är en inte en bra väg till kunskap.

Hmmm....bra tanke där, som förtjänar uppmärksamhet (lite filosofisk rentav?Cool)

Medan man s a s väntar så är det som Mia säger, att man inte sitter och rullar tummarna, utan man inhämtar och utvärderar kunskap, söker och....söker....

Kunskapsprocessen är inte linjär (den heller) utan dynamisk. Kunskap ansamlas och ackumuleras, den har platåstadier och språng. När ett kunskapssprång inträffar har inhämtad lärdom "kokat ihop" sig så den får en ny kvalité - vips har man fattat något nytt som man undrar varför man inte "såg" tidigare. (som med de ryska u-båtarna och sillarna)

Och så fortsätter det, eftersom ingen gåta blir helt löst, allting förstås utifrån någonting annat....

Om man ser väntan som tålamod är det en bra egenskap för att få verklig kunskap.

Att dra förhastade slutsatser utifrån för litet kunskapsunderlag är däremot inte fruktbärande.

De som studerar sädescirklarna inhämtar säkert kunskap och fakta hela tiden, utvärderar och lär sig mer..(Lucy Pringle t.ex.)

Själv har jag ingen förstahandskännedom, men älskar att se på bilderna, fascineras och förundras.....Och vill gärna sprida dem till fler, jag tror de är viktiga på något sätt, mer som en känsla.....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-22 10:34 #178 av: Magi-cat

#174 Tack för länken Maikailoa! Ska titta senare!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-22 10:39 #179 av: [sökerskan]

#175

bra tänkt! gammal hederlig undersökande journalistik...man snackar direkt med dom närmast berörda, vittnena etc

Anmäl
2012-04-22 10:42 #180 av: [Ingo.*.Ted]

#176 Nej det brukar inte funka så bra för mig xD Jag gillar mer att prata face to face så att säga Flört

Men vad är allt det här? Spöken är väl något av det med mest fakta omkring sig tror jag, för andar det vet jag att finns, jag har själv vittnat till det. Men UFO's, crop circles och aliens? Alltså jag vågar inte lita på alla UFO bilder, för jag vet att många är photoshopade(stavning?) Många spök bilder är också fejk, men jag vet att inte alla är det, det kanske är samma sak med UFO's.

Och crop circles. Det vet man ju typ ingenting om. Jag är väldigt säker på att inte alla är gjorda av människor, vissa är det men inte alla. Så hur gjordes dom? Jag tror aliens har ett (eller flera) finger med i detta mysterium...

Och sen så har vi ju aliens. Jag har aldrig riktigt förstått mig på detta, men jag tror att dom lever i en annan galax, och vi har inte kommit tillräckligt långt för att förstå oss på det. Men det kanske är bra att vi inte vet, man säger ju att det man inte vet mår man inte dåligt av. Men jag blir sur ändå just för det, att jag inte vet... Skrattande

Anmäl
2012-04-22 10:58 #181 av: Magi-cat

#180 du uttrycker det hela väldigt bra tycker jag.....Man ska inte "lita på" allt man ser, men undersöka och värdera själv....

Och visst kan man bli frustrerad ibland för att man inte VET! Cool

Det positiva är att det gör att man vill ta reda på mer och mer...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-22 16:22 #182 av: Astell

#174

Intressant, har ju hört något liknande innan...det är alltså bl a vi själva som gör dem fast inte på fysisk nivå Tungan ute

Anmäl
2012-04-22 16:34 #183 av: Magi-cat

#182 nä just det, vi gör dem själva, men inte med rep och plank (eller lasersvärd) SkrattandeFlört

 

har också tittat på #174 nu. Intressant. Enastående vackra bilder också.

Stämmer bra (delvis) med Scallion och en del andra. Även med vad jag själv tror, just nu.Glad

Att man skapar med medvetandet....Lucy Pringle (tror jag det var) berättar hur hon i en dröm såg en crop circle, ett speciellt mönster. Några dagar senare fanns den där på ett fält, i fysisk form...

Det skulle också kunna vara en delförklaring till att cirklarna tycks i viss mån spegla kulturen i det område de uppkommer. De är inte exakt lika jorden över. I Japan ser de lite mer....japanska ut osv.

Men det kan finns andra "skapare" också. Tror han nämnde i klippet att det är "aliens" till vissa.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-30 09:00 #184 av: Magi-cat

ännu ett exempel på att sädescirklar lämnar "ghosts"...det uppstår ett "avtryck" av dem även året därpå...

http://www.margheritacampaniolo.it/crop_circles_2011/ghost_poirino.htm

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-30 15:03 #185 av: Astell

Ja och inte tror jag en planka kan lämna sådana spår el?

Anmäl
2012-04-30 15:28 #186 av: Joppo

Hrm.........?

Man skulle ju liksom vilja en kontrollåker att jämföra med, där man tagit den gamla hederliga plankan och trampat upp ett sånt däringa mönster.

En grej(nu kanske jag är överdrivet skeptiskTungan ute), men jag tycker att mönstret skiljer sig åt lite mellan de olika bilderna. Kan det vara så att någon bättrat på bilderna lite Photoshop för att förstärka effekten? Det vore ganska enkelt att utföra ett sånt jobb utan att det syns.

Anmäl
2012-04-30 18:22 #187 av: Magi-cat

#186 ok, ska kolla lite närmare, men detta fenomen förekommer visst på fler ställen. #164 också, Milk Hill.

Det vore givetvis intressant med en kontrollåker. (med bondens tillåtelse).

Vilka spår återkommer nästa år? Inte är "vanliga" spår repetitiva på det sättet......

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-04-30 19:37 #188 av: JonasDuregard

Det första man borde göra är väl att avgöra exakt vad skillnaden är mellan spökcirkeln och omgivande säd (jag kollade snabbt i länkarna men hittade inte ens någon bild på en spökcirkel tillsammans med den ursprungliga cirkeln). Sedan kan man börja spekulera i vad som orsakar skillnaden.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-04-30 19:46 #189 av: [sökerskan]

spökcirkelFörvånad

 

Silbury Hill 2010: crop spectre of 2009 'Beetle' ghost

/tar bort bild, upphovsrättslagen/Magi-cat

 

Anmäl
2012-05-08 09:33 #190 av: Maikailoa

En intressant teori om hur sädescirklar bildas är att det kan vara influerat ifrån framtiden.

Man kan påverka händelser i förfluten tid ifrån nutid, och om någon eller några utvecklar den förmågan i framtiden så skulle dom lätt kunna skapa sädescirklar nu.

Anmäl
2012-05-08 10:01 #191 av: [sökerskan]

time jumping snackas det ju om oxå...som du säger ...det kan vara vi själva i framtiden som reser till baktiden och är konstnärliga!

Anmäl
2012-05-08 10:12 #192 av: Magi-cat

fast så där konstnärlig blir nog aldrig jag!Cool

Intressant tanke.....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-05-08 11:07 #193 av: [sökerskan]

Säg inte det;)))

Anmäl
2012-05-08 11:23 #194 av: Maikailoa

#193

Bra tanke. Passa på vid nästa nymåne att önska er att ni är duktiga på att skapa cirklar med tankekraft så kommer ni att bli det.

Anmäl
2012-05-08 11:41 #195 av: Magi-cat

när jag tänker efter har jag drömt sädescirklar. En av dem, nästan precis likadan har dykt upp, i år....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-05-08 13:45 #196 av: [sökerskan]

#195 OJ! du ser!;)

Anmäl
2012-05-08 14:34 #197 av: Astell

Vi skulle kunna skapa en tillsammans här i Sverige Tungan ute

Anmäl
2012-05-09 09:55 #198 av: [kajmal-0]

har frågat min guide kamjal om sädescirklar. hon svarade att de alien inte hade något med dessa att göra.

Anmäl
2012-05-14 09:18 #199 av: Magi-cat

Sädescirklar har tydligen blivit hett även i Italien i år...

Här är en trevlig video:

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-05-14 09:58 #200 av: Maikailoa

Rätt tufft om det börjar komma fram grödcirklar som liknar vanlig liggsäd, då blir dom svåra att genomskåda.

Anmäl
2012-05-14 10:45 #201 av: Astell

#199#200

Ja och inga av dessa har varit i England, har sett en tidigare från Ryssland (tror jag) där mönstret varit ungefär detsamma..videon är ju inte textad så man fattar inte vad dom pratar om...

Anmäl
2012-05-22 10:32 #202 av: lizaohman

Jag blir lite förbryllad när det då och då dyker upp påståenden som att "ingen har kunnat förklara" och liknande. Det är ju om och om igen under många års tid bevisat att människor gör dessa. De jag sett har alltid en väg in i figuren - det är svagheten med teorier som att utomjordingar i sina farkoster eller övernaturliga varelser gjort dem. Varför skulle förresten en högre intelligens lämna meddelanden som vi inte förstår eller som är en redan känd formel?

Med detta förnumstiga sagt, så erkänner jag att jag läser alla berättelser med tungan hängandes ur munnen och med hoppet kvar att det är något mystiskt, fantastiskt och revolutionerande som pågår. Bara synd att ingen fattar vad.

Det är intressant att höra detta om kalkrik jord och kopplingen till "spökerier", för att uttrycka det enkelt, men i slutändan så är det nog frågan om mänskliga spektakel liknande filmer på big foot och andra svårdödade myter. Tyvärr.

Anmäl
2012-05-22 10:47 #203 av: Magi-cat

Välkommen Liza! Tack för dina synpunkter! Kul att du tar upp dem, det är alltid intressant med lite olika åsikter på forumet!

 

Visst är de fascinerande, formationerna!

Fast jag håller nog inte med dig om att det är bevisat att människor alltid gör dessa formationer.Flört

Kort: Det stämmer inte att det alltid finns en väg in i figuren. Om det ändå vore så enkelt så vore saken utagerad för länge sedan! Det finns mätningar inifrån cirklar, mätningar som visat på anomalier, det finns ögonvittnesskildringar, det finns påvisat att säden i cirklarna uppvisar andra växtmönster än annan omgivande säd osv. Många tecken som skiljer de människofabricerade mot de äkta...

Det är den ena sidan, den enkla......

Förklaringen, ja den är svårare....Personligen har jag varit lite kallsinnig till utomjordingteorin - även om den bör tas i beaktande lika väl som allt annat - utan jag tror mer att det är själva Jordens piktogramskrivande.....med allt vad det skulle kunna innebära.....eller snarare en samklang med allt som en del av kosmos, en klang som ger dessa underbara mönster....

Även om vi inte fattar, så gör det saken inte mindre intressant....

Men vi får väl se! Glad

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-05-23 05:11 #204 av: [jerry09]

Rakt ut sagt är det befängt att haka upp sig på just att ailiens skulle göra cirklarna.
Men absolut är chansen stor att vissa är från utomjordliskt ursprung...

Anmäl
2012-05-23 08:45 #206 av: Maikailoa

#204 och #205

Det där var inte så rakt ut sagt ändå.

Du anser att absolut är chansen stor att det är utomjordingar men det är befängt att haka upp sig på?

 

#205 borttaget, dubbelpost/Magi-cat

Anmäl
2012-05-23 20:28 #207 av: [jerry09]

#206 Är inte så insatt men kanske 92% är utomjordliskt.

Anmäl
2012-05-23 20:36 #208 av: Magi-cat

#207 : 92 % låter som en väldigt precis siffra......

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-05-23 22:54 #209 av: [jerry09]

#208 Haha visst är den rätt preciis... :D

Anmäl
2012-05-24 08:43 #210 av: Skurtrasan

så häftigt :D

Anmäl
2012-05-24 10:13 #211 av: [jerry09]

hehe

Anmäl
2012-05-25 10:15 #212 av: Magi-cat

Här en färsk länk om de senaste sädescirkalrna i Italien:

http://www.cropcircleconnector.com/inter2012/italy/Bracciano2012e.html

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-05-25 16:16 #214 av: Michael C

Min holistiska sida fick plötsligt lite fnatt här: Graffiti. Är det samma sak manifesterad men lite tölpaktigare?

Om åkercirklar och graffiti är samma sak i grunden som handling betraktat (bortsett från individens skäl att utföra handlingen kanske), och om både åkercirklar och graffiti alltid görs av människor, kan man anse det mer eller mindre troligt att de medverkande kunde undertrycka sina egon i sådan omfattning att fenomenet fortfarande var omgärdat av sådan tveksamhet om ursprunget? Klarar tillräckligt många utövare av att undertrycka lusten att plocka poäng på sitt verk till förmån för att odla myten?

Och hur vet man att graffiti alltid görs av människor? En del bilder är ju faktiskt riktigt bra! Flört

Anmäl
2012-05-25 17:31 #215 av: [jerry09]

undra vem som kom först...hönan eller ägget...

Anmäl
2012-05-25 19:31 #216 av: Magi-cat

en grej från Italien:

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-05-30 10:20 #219 av: Michael C

http://www.hedgedruid.com/2010/08/the-end-of-crop-circles/

Anmäl
2012-05-30 21:49 #220 av: Astell

#219

Tack Michael C..Intressant :)

Anmäl
2012-05-30 22:12 #221 av: Magi-cat

hmmm...riktigt intressant...skulle de upphöra?

Och närbilderna på snurrorna är riktigt fina!

"What the message of the crop formations is, is simply that they represent a mathematical and geometrical expression of the complexity and strength of the energy forces that are reaching our planet from outer space"

bara footprints, liksom....

kanske det....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-05-30 22:48 #222 av: Michael C

Mja, men det betyder ju inte att det inte ligger intelligens bakom.

Jag letade lite bilder till en teori men det gick inge vidare så det får gå ändå. Komplexiteten i cirklarnas bilder verkar öka i takt med tiden och det ökade antalet.

De tidiga cirklarna är just cirklar, i olika konstellationer och med små detaljer. Jag kom att associera till domarringar och annan "kraftstyrning" av Stonehenge-typ, om man får kalla det så. Mer avancerade cirklar påminner om frontlinje-teorier om magnetismen som fenomen. I en vanlig stavmagnet kan man beskriva magnetismens energi längs axeln som 4 spiralrörelser, 2 mot- och 2 medsols. Dessa rörelser skapar repellerande eller tilldragande krafter beroende på hur de möts. Mer avancerade åkercirklar efter det gör mig ställd, har inga referensramar alls till vissa mönster. Fast den bilden i #0 liknar frekvensbandet ett oscilloskop visar när en viss sorts "free energy"-apparat testas för resonanser. Eller en apparat som kokar vatten med hjälp av ljud uppfunnen av en gammal stridspilot i Australien. Fast hans har bara två klockor (svalorna vridna 90 grader blir klockor).

Borde de kallas "studiecirklar" istället? Var det så bronsålderns folk snappade upp ett och annat?

Anmäl
2012-05-31 08:19 #223 av: Magi-cat

#222 jag gillar ditt nyskapande!

Låt gå för "studiecirklar"! Glad

Intelligens eller inte....det beror på vad man menar med intelligens....Om man menar en yttre intelligens så behöver det ju inte vara det. om man menar att Jorden, Gaia har en egen intelligens och hela kosmos är i sig självt en intelligens, och cirklarna en produkt av det så är det en produkt av intelligens.

Komplexiteten i cirklarnas bilder verkar öka i takt med tiden och det ökade antalet. Sant. De tidiga cirklarna (även medeltiden när "djävulen" gick och lade ner säden på nätterna) var mer enkla. Fr.o.m. Mandelbrot-formationen har komplexiteten formligen exploderat. Om det är så att dessa formationer på något sätt samverkar med det mänskliga medvetandet, så finns det isf en möjlighet att  medvetandet också expanderar. (vad man nu än menar med det.)

De här formationerna med svalor liknar precis bilder jag sett på föremål i rymden, med den våg de bildar framför sig, och svallet efteråt. Så även de är "bilder" av något som finns och sker, inte "bara" konstnärliga skapelser.....free energy-kopplingen är intressant...

De formationer som inte alls liknar dessa, utan har fotoliknande bilder på aliensliknande figuerar...tja...annat ursprung, eller? Jag är lite mer tveksam till dem...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-02 18:57 #224 av: Magi-cat

årets första crops circles i korn, Marlborough i Wiltshire....

http://www.cropcircleconnector.com/2012/mantondrove/mantondrove2012a.html

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-02 19:39 #225 av: Michael C

Snygg!

Jag associerar till:

http://www.prahlad.org/gallery/enneagram_3_1.gif

http://i1206.photobucket.com/albums/bb444/MonsieurM/Fasorxva.gif

Anmäl
2012-06-02 19:41 #226 av: Magi-cat

absolut! Snygg koppling!

den där med uppåtgående spiralerna var fin.....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-02 21:52 #227 av: Magi-cat

någon har tydligen räknat ut ett datum maa den senaste cirkeln:

http://s13.postimage.org/47ghwugvr/vlcsnap_2012_08_04_20h52m32s235.jpg

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-02 22:05 #228 av: Magi-cat

ännu mer från den senaste:

http://www.cropcircleconnector.com/2012/mantondrove/mantondrove2012a.htm

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-02 22:25 #229 av: Michael C

#227: Det var ett intressant tolkningssätt! Inte alls dumt.

Linda Goodman om 2012-08-04:

The Number 17
________________________________________________________________________

The Star of the Magi
________________________________________________________________________

This is a highly spiritual number, and was expressed in symbolism by the
ancient Chaldeans as the 8-pointed Star of Venus. The Star of the Magi
is the image of Love and Peace, and promises that the person or entity
it represents will rise superior in spirit to the trials and
difficulties of earlier life, with the ability to conquer former failure
in personal relationships and the career. 17 is "the number of
Immortality," and indicates that the person's (or entity's) name will
live after them. This is an extremely fortunate compound number with one
warning: it reduces to the Single number 8.

There is a chapter in "Star Signs" by Linda Goodman that is dedicated
to the numbers 4 and 8 as these are the Numbers of Fate and Destiny.
These pages are not included in this program as they are quite lengthy
and involved. Any number that reduces to these are explained further
in Linda's book.

Anmäl
2012-06-03 08:05 #230 av: Magi-cat

Tack för påminnelsen om Linda Goodman! Jag gillar henne!

17 är också Stjärnan i tarotleken...(händelsevis "mitt" kortSkrattande)

"the number of Immortality," passar bra i samband med sädescirklar...och att datumet blir en stjärna....

den här, som tydligen är den första i korn i år, tilldrar sig stor uppmärksamhet, återkommer nog med mer....

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-03 09:18 #231 av: Magi-cat

här en YT: the Polar clock

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-03 21:39 #232 av: Hålväg

Trevligt & ta del av alla dessa djupa funderingar & artiklar som ni skriver här. Tänk så mycket erfarenheter och goda råd alla sitter med, helt otroligt & läsa.

Å så många fina mönster sen, kan rekommendera google med bildsök Glad Häpnadsväckande konstverk!

Kan stämma dem här "budskapen" uppkommer i samband med ljud & ljus. I annat fall kommer man som bonde lätt & tänka på "liggsäd", framförallt som ett resultat ifrån häftiga regn & hagelskurar och normala väderfenomen som är en av spelreglerna i vad handlar om att odla grödor på åkrar & fält. Gödsling tillsammans med val av sädesslag, sorter och tidpunkt för sådd är ju också sånt som spelar in vad gäller kunna motverka effekterna så långt det är möjligt.

Blev själv vittne till något liknande men i betydligt mindre skala bara så sent som i våras nu i år. Även detta en nattlig upplevelse om man så beskriver den vid elvatiden. Spik nykter och inträffade helt spontant utmed en liten åkerkant där en mindre byväg går helt utan någon som helst påverkan ifrån människor eller andra tekniska saker. Började med någon typ av närkontakt där min aura starkt påverkades och ljud kunde höras likvärdigt som marken kokade. Till en början något som ivrigt drogs emot mig utmed marken. Uppfattade ljudet som jag tog emot detta via auran och inte genom hörslen på normal väg, såg däremot inget pga var relativt mörkt den kvällen dock lite stjärnklart halvt om halvt mulet på himmlen.

Anmäl
2012-06-04 18:34 #233 av: Magi-cat

#232 Tack hålväg, ja visst är det väldigt intressant! Roligt att du hittat hit!

Tack för din berättelse också!

Undrar hur många som varit med om något liknande, men som glömt det eller bara avfärdat det? Det är bra med forum! Cool

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-04 22:42 #234 av: Hålväg

Tack detsamma Glad

Alltid ger de någon liten insikt om livet i stort och har man tur kanske de kan hjälpa någon med liknande funderingar.

Nu ska väl tilläggas också att min upplevelse inte handlade om några formationer av något slag, utan mer en kontakt som uppenbarade sig utan några synliga bevis efteråt som lämnats kvar.

Hade aldrig gått & väntat på något skulle hända eller förväntat den här reaktionen på förhand. Tror inte heller någon skulle missa den här sorten av upplevelser, inte säkert heller att de skulle visa sig på samma sätt eller överhuvudtaget om fler personer hade deltagit vid samma tidpunkt.

Anmäl
2012-06-10 11:58 #235 av: Magi-cat

ny sädescirkelformation från Woodborough:

(OBS copyright Lucy Pringle)

http://www.cropcircleconnector.com/2012/WoodboroughHill/WoodboroughHill2012a.html

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-10 21:34 #236 av: Magi-cat

här, den nya i Woodborough:

http://www.cropcircleconnector.com/2012/WoodboroughHill/groundshots.h

tml

en fin animation av den:

http://postimage.org/image/bhhggqpgr/

den associeras till Venus som är "borta" några dagar innan den återigen blir synlig, då som Morgonstjärna

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-06-12 11:55 #237 av: Magi-cat

en fin film från formationerna i Woodborough. De liknar "sunfishies" och beskriver Venus' bana....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-19 09:09 #238 av: Magi-cat

ang Butterfly-formationen som diskuterades från någonstans #95 och framåt säger Bruce Lipton så här:

"Largest crop circle ever reported, found the day after Spontaneous Evolution was sent in to be published."

Antingen den var man-made eller inte, ett sammanträffande var det, eller synkronicitet.Flört

Så här ser boken ut:

http://www.brucelipton.com/spontaneous-evolution-overview

och här är bilden:

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-19 11:13 #239 av: JonasDuregard

#238 Till och med sökerskan erkände ju att den var man-made efter att ha sett dokumentären om hur den gjordes (se #137). Det här visar bara ännu en gång hur slarviga vissa individer är med att köra "vi kan inte veta säkert"-kortet. Givetvis kan man inte veta säkert så länge man helt undviker kritisk granskning.

Det tar typ 15 sekunder att hitta exakt vilka som gjorde Atlas (namnet på fjärilsformationen), varför tror du att till exempel denna Bruce Lipton misslyckats så totalt med det? Är allt annat han säger också skjutit från höften?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-19 13:34 #240 av: Magi-cat

Suck......det var inte riktigt det som var poängen.......

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-19 18:51 #241 av: Astell

#239 Ärligt Jonas..tycker du inte det är lite märkligt med sädescirklarna?

Anmäl
2012-09-19 19:14 #242 av: JonasDuregard

#241 Det beror på vad man jämför med. Jag tycker det är mer märkligt vad människor får för sig om dem. Jag tycker det är mer märkligt att till exempel Magi-cat kan fortsätta ta människor som denne Bruce Lipton på allvar trots att han helt uppenbart kastar ur sig saker utan att ägna ens en minut åt research för att ta reda på om det han säger är sant.

Just den sädescirkeln som Magi-cat syftar på är "märklig" på så sätt att det är den största i världen och ett imponerande konstverk - men det är inget märkligt med hur den gjordes (se #134, #135).

En del andra (mindre) sädescirklar har inga kända upphovsmän, och jag antar att det är det som skall vara märkligt. Men om världens största sädescirkel gjorts av människor - vad är då det märkliga i att andra också skulle vara det? Om de som förepsråkar "alternativa förklaringar" visat sig ha fel i flera fall, är det då särskilt märkligt att de skulle ha fel om allihop?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-19 19:22 #243 av: Joppo

"Jag tycker det är mer märkligt vad människor får för sig om dem."

Word Skrattande

Anmäl
2012-09-19 19:42 #244 av: Astell

#242

Tänkte bara om en tanke/känsla har infunnit sig som säger det här är skumt...du vet magkänslan ;)

Anmäl
2012-09-19 20:10 #245 av: Magi-cat

SJÄLVA POÄNGEN VAR SYNKRONICITETEN, DET ÄR DEN BRUCE LIPTON ANSPELAR PÅ!

JAG VET ATT DEN HETER ATLAS! JAG VET ATT DEN HÄR ÄR MÄNNISKOGJORD!

DRAR DU FÖRHASTADE OCH ALLT ANNAT ÄN VETENSKAPLIGA SLUTSATSER OM ALLT ANNAT BRUCE LIPTON GJORT UTIFRÅN ETT KORT UTTALANDE OM EN SÄDESCIRKEL?

"Jag tycker det är mer märkligt vad människor får för sig om dem."

Det allra märkligaste i sammanhanget är vissa människors snabba reaktion när det gäller att slänga ur sig.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-19 22:09 #246 av: Klass

Oavsett är det ju knappast något oförklarat fenomen.

Anmäl
2012-09-19 22:29 #247 av: Magi-cat

#246 exakt vad är oavsett vad? Förklara dig närmare.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-19 22:32 #248 av: Astell

#246

Hur menar du Klass?

Anmäl
2012-09-19 22:52 #249 av: Klass

#247 #248

Sädescirklar.

Anmäl
2012-09-19 23:10 #250 av: JonasDuregard

#245 "JAG VET ATT DEN HÄR ÄR MÄNNISKOGJORD!"

Men ändå skrev du "Antingen den var man-made eller inte".

"DRAR DU FÖRHASTADE OCH ALLT ANNAT ÄN VETENSKAPLIGA SLUTSATSER OM ALLT ANNAT BRUCE LIPTON GJORT UTIFRÅN ETT KORT UTTALANDE OM EN SÄDESCIRKEL"

Det tycker jag inte att jag skrev. Jag anklagade honom för bristande research. En möjlighet som jag kanske bortsåg ifrån är att Lipton kände till omständigheterna men var medvetet vag. Jag vet inte om det är bättre.

#238 "Antingen den var man-made eller inte, ett sammanträffande var det, eller synkronicitet.Flört"

Det hade varit ett större sammanträffande om det inte hade hänt något nämnvärt i hela världen den dagen (eller någon annan dag som skulle fungerat lika bra i reklamsyfte, till exempel dagen boken släpptes officiellt eller när han skickade in ett första utkast etc). Eller?


Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-19 23:17 #251 av: Astell

#249

Klass jag skrev inte vad...hur menar du att det inte är ett oförklarat fenomen för att vara mer tydlig då...

Anmäl
2012-09-19 23:28 #252 av: Klass

#251

Jag menar att eftersom man vet hur man kan göra sädescirklar så är det inte ett oförklarat fenomen.

Anmäl
2012-09-19 23:55 #253 av: JonasDuregard

#252 I min uppfattning används "Oförklarade" här i en ganska bred bemärkelse. Det räcker inte med att det finns en eller flera bra förklaringar för att något skall sluta vara oförklarat. Så länge inte alla är överens om en enda förklaring är ett fenomen oförklarat - så andelen fenomen som inte räknas som oförklarade är ganska liten.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-20 00:09 #254 av: Klass

#253

OK, då backar jag.
Jag trodde att oförklarat innebar något som det inte finns någon, hittills, rimlig förklaring till.

Sorry för OT - carry on.

Anmäl
2012-09-20 00:09 #255 av: Maikailoa

#252, 253

Om ni vet hur man gör, hur åstadkommer man då nodförändringar på strån och kristallisering i marken?

#71 skrivetav Maikailoa

Anmäl
2012-09-20 09:54 #256 av: Astell

Dessutom att sädescirklarna görs i samma område i England gång på gång utan att någon har upptäckt dem...helt otroligt måste jag säga..säden flätas även..jojo..vad jag vet har ingen männsika gått fram och förklarat hur de flätar säden på några tim i mörkret...vad jag tycker så har ingen människa den kapaciteten..ännu :)

Anmäl
2012-09-20 10:07 #257 av: JonasDuregard

#256 "Dessutom att sädescirklarna görs i samma område i England gång på gång [...]"

Det talar ju för att människor gör dem?

"[...] utan att någon har upptäckt dem... helt otroligt måste jag säga.."

Menar du utan att någon har upptäckt ALLA (för en del har ju absolut upptäckts eller själva medgivit). I så fall ser jag inte alls vad som är otroligt?

"säden flätas även..jojo..vad jag vet har ingen männsika gått fram och förklarat hur de flätar säden på några tim i mörkret..."

Jag kan inte kommentera det utan att veta i vilken utsträckning det har förekommit (om det har förekommit alls), samt vilka belägg som pekar på att det skulle vara särskilt svårt för människor att åstadkomma det.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-20 10:30 #258 av: JonasDuregard

#255 "Om ni vet hur man gör, hur åstadkommer man då nodförändringar på strån och kristallisering i marken?"

Min gissning är att några sådana förändringar inte skulle observeras i en blindad studie, alternativt att sådana förändringar orsakas av helt alldagliga processer (jag vet inte så mycket om "Kubler Index" och det gör kanske inte du heller?).

Kanske kan det kvala in som ett verkligt oförklarat fenomen, men jag skulle nog vilja tillägga att det även är obekräftat i så fall...

OT: obekraftadefenomen.ifokus.se kanske vore något Tungan ute

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-20 10:43 #259 av: Magi-cat

#250 Antingen den var man-made eller inte

I betydelsen att det var inte poängen just där, just då! Det torde framgå av vad jag skriver, om man läser det utan förutfattade meningar.

Jag skulle lika gärna kunna säga att din trovärdighet minskar pga dina svepande, icke-faktabaserade formuleringar där du tydligt drar slutsatser om en forskares alla resultat på grundval av i stort sett - ingenting. Ett uttalande av mig i ett allmänt forum, därtill citerat från FB - icke förtroendeingivande alls med de långtgående slutsatser du drar av det!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-20 10:49 #260 av: Magi-cat

#253  så andelen fenomen som inte räknas som oförklarade är ganska liten

nåja, tack för att du förklarade, så slapp jag.Glad

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-20 11:05 #261 av: Magi-cat

#258 obekräftad KAN innebära i princip samma sak. Jag vet inte vilken din poäng är. Om det är ett försök att göra dig lustig över sajten eller mig så be my guest.

Det ligger i människans natur att alltid försöka förstå och förklara allting. Jag tycker det är intressant och fascinerande, och helt underbart, och studerar det gärna närmare.  Både företeelserna som sådana och försöken att förstå. Ju mer man lär sig desto mer ser man djupen av det man inte förstår. I skenet av holographic universe (eller för den delen någon uråldrig österländsk mystik) är alltsammans något vi drömmer fram och försöker få våra pusselbitar att stämma ihop till en samlad bild vi för tillfället kan godta. För inte så länge sedan var det magi, gudar eller väsen som stod för orsaker och förändringar. Nutida förklaringar utesluter allt detta men har ersatt det med en annan fascinerande insikt, den man kallar vetenskap. Trots pompösa och föga ödmjuka utsagor ger den inte sanningen eller "förklaringen", den ger det spår de flesta av oss väljer att följa, just nu, i försöken att "få ihop det".

Nej, sista ordet är inte sagt om sädescirklarna.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-20 11:08 #262 av: JonasDuregard

#259 "I betydelsen att det var inte poängen just där, just då! Det torde framgå av vad jag skriver, om man läser det utan förutfattade meningar"

Du menade alltså snarare "trots att den är man-made", eller? Det var lätt att missupfatta (även utan förutfattade meningar Glad).

"Jag skulle lika gärna kunna säga att din trovärdighet minskar pga dina svepande, icke-faktabaserade formuleringar där du tydligt drar slutsatser om en forskares alla resultat på grundval av i stort sett - ingenting"

Jag kan inte minnas att jag sagt någonting om dennes resultat. Du menar kanske att det var underförstått att jag tyckte så - och jag kan förstå att du gör den tolkningen. Du får lita på mig när jag säger att det inte var min poäng så litar jag på dig när du säger att det inte var din avsikt att antyda att Atlas ursprung var okänt.

Att vederlägga alla Liptons resultat (som jag knappt alls känner till) skulle säkert kräva en lite större arbetsinsats Tungan ute.

"Ett uttalande av mig i ett allmänt forum, därtill citerat från FB - icke förtroendeingivande alls med de långtgående slutsatser du drar av det!"

Min allmäna (eller som du kallar den, svepande) kritik av bristen på kritisk analys mot personer som Lipton var inte en slutsats jag drog utifrån något enskilt uttalande. Det är en "märklighet" som jag tycker mig observerat rent allmänt. Det är givetvis inte något jag förväntar mig att du skall hålla med om.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-20 11:48 #263 av: Magi-cat

#262 Du menade alltså snarare "trots att den är man-made", eller

Försöker du förkovra dig i konsten att märka ord? Jag menade exakt det jag skrev och inget annat. Manmade eller inte var inte själva poängen.

Att vederlägga alla Liptons resultat (som jag knappt alls känner till) skulle säkert kräva en lite större arbetsinsats Tungan ute.

Nå då så. Snygg reträtt.

Din utsaga om Liptons allmänna trovärdighet är fortfarande svepande, men jag accepterar att det är din uppfattning och att du står för den. Det är helt ok. Min uppfattning är inte densamma. Det är där vi står och så får det vara för nu.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-21 07:59 #264 av: Magi-cat

Minns inte om den här videon varit med förut, tar med den ändå.

Ljusboll visar sig vid formationen i Ashbury 2005. Kan ju vara ett fotografiskt fenomen. Snyggt klipp i vilket fall som helst.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-21 09:04 #265 av: Astell

Vem orkar hålla på natt efter natt i samma område en hel sommar och dessutom undgås att upptäckas...fantastasktiska formationer dessutom...märkligt att inte undersöka saken närmare utan direkt köpa att alla är man made...det har visats och skrivits om hur folk har testat göra sådana och det tar flera dagar. Sen att inte titta nogrannare på bilderna för att se att nu förändras mönstren till att vara flätade etc...plankan.. history ;)

Anmäl
2012-09-21 09:25 #266 av: JonasDuregard

"Vem orkar hålla på natt efter natt i samma område en hel sommar och dessutom undgås att upptäckas..."

Jag antar att det är en retorisk fråga, men några exempel (alla har inte undgått att upptäckas): föreningen circlemakers, Doug Bower och Dave Chorley är numera välkända sädescirkelmakare. Vidare: Rod Dickinson, John Lundberg, Wil Russell, Rob Irving, Gábor Takács, Róbert Dallos, Matthew Williams, Matt Ridley och alla som ställde upp i 1992 års "crop-circle making competition". Räcker det?

"märkligt att inte undersöka saken närmare utan direkt köpa att alla är man made..."

Jag har undersökt det mer än vad du har skulle jag vilja påstå. Attityden jag ser här är mest "vi kan inte veta säkert så vi tar oss inte ens tid att göra några efterforskningar".

"det har visats och skrivits om hur folk har testat göra sådana och det tar flera dagar"

Nej, det har visat sig gå väldigt fort. Till exempel gjordes ju världens största sädescirkel på en natt. Missade du det när du gjorde din "närmare undersökning" av saken? Eller innebär "närmare undersökning" bara att man upprepar rykten från okända källor?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-21 09:26 #267 av: JonasDuregard

Sädescirklar: vår tids största mysterium?

Vem kan ha gjort den här till exempel:

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-21 10:24 #268 av: Joppo

#267 Jag tror såhär: Reklambyrån kontaktade någon organisation med en stor radiosändare(Typ NASA). Denna radiosändare användes sedan för att sända ut en förfrågan till alla sädesfältklottrande utomjordingar i vår galax.

Efter att ha gjort detta blev de kontaktade av ett antal olika utomjordiska klottrare som enligt gällande praxis inom reklambranschen fick lägga fram olika pitchar och prisförslag. Det blev antagligen en hård kamp där det konkurerades med olika flätningar, strösslande med hemligt radioaktivt pulver, ljusfenomen mm. Efter att ha fått ta del av dessa pitchar funderade byrån och kunden länge och väl och enades sedan om det förslag som de gillade bäst och var mest prisvärt.

Typ så.


Anmäl
2012-09-21 11:36 #270 av: Magi-cat

#268 Typ så. Eller inte.

Utan att dra om precis allt igen och igen, läs tråden från början.

Kort sammanfattning:

Cirklarna har funnits med länge. Det finns en medeltida målning där "djävulen" formar säden till en crop circle.

Cirklarna görs inte bara i säd, utan även i sand, snö, etc. Men de är antagligen lättast att upptäcka i säd och mest spektakulära eftersom bonden blir rätt tjurig om man tramsar med maten hans.

Ursprunget (till de icke människogjorda) är okänt. Vissa föreslår utomjordingar. Andra ett naturfenomen.

Cirklarna finns över hela världen. Men de blir snyggast i Wiltshire. Glad

De tillkommer enligt ögonvittnen på plats mycket snabbt i samband med ljud- och ljusfenomen.

Kännetecknande för de mer avancerade cirklarna är att säden inte bara plattas till. Den viks konstfullt, ofta i en slags intrikat flätning.

Ibland har säden visat sig växa snabbare, eller uppvisar annorlunda drag, där en crop circle visat sig.

Man har uppmätt anomalier inuti en crop circle.

Ingen har "kommit på" någon cirkelmakare medan gärningen pågår.

(Fyll på det jag glömt)

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-21 11:42 #271 av: Magi-cat

Tack till "annan sajt" för denna fina bild på en undervattensformation som på sätt och vis påminner om en sädescirkel.

Denna har en av Naturens egna konstnärer skapat: en fisk! Till på köpet en fisk i en love story.

Hannen av den här fiskarten försöker imponera på honan genom att skapa ett så tjusigt konstverk som möjligt. Ju fler åsar, desto förnämligare hane. Resultatet blir ett snyggt hantverk (om man får säga så om en fisk) och en nöjd hona. Naturen har sin gång.

http://www.spoon-tamago.com/2012/09/18/deep-sea-mystery-circle-love-story/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-21 12:17 #272 av: Joppo

#271 Vad gör du inne hos oss Katten? Din lilla snokis ;)


Ursprunget (till de icke människogjorda) är okänt. Vissa föreslår utomjordingar. Andra ett naturfenomen.


Jag tycker det är fel att skriva icke människogjorde, eftersom de mycket väl kan vara det.

De tillkommer enligt ögonvittnen på plats mycket snabbt i samband med ljud- och ljusfenomen.

Finns det överhuvudtaget någon dokumentation i form av en video där man iakttagit när en sädescirkel skapas av något annat sätt än genom mänsklig inblandning?

Ibland har säden visat sig växa snabbare, eller uppvisar annorlunda drag, där en crop circle visat sig.

Har man gjort några kontrolltest där man gjort samma sak med säden, fast då med mänskliga metoder?

Man har uppmätt anomalier inuti en crop circle.

Även här undrar jag om man gjort kontrollmätningar på andra platser för att utesluta naturliga orsaker av dessa "anomalier". Elektromagnetiska fält kan ju till exempel bero på en massa olika saker. Utan en kontrollgrupp blir därför såna där mätningar rätt poänglösa.

Ingen har "kommit på" någon cirkelmakare medan gärningen pågår.

Ehh? Det finns ju hur mycket dokumentation som helst där människor gör sädescirklar. Som jag ser det så är det helt bevisat att människor kan göra de mest avancerade sädescirklar(Atlas är ett utmärkt exempel.

Jag skulle vilja vända på steken och säga såhär: Ingen har någon kommit på en utomjording när denna klottrat i ett sädesfält. Vad detta beror på kan du fundera på Flört

Anmäl
2012-09-21 14:19 #273 av: Astell

Var kan jag se dessa män skapa en extraordinär under några timmar en natt...de cirklar som är filmade är de gjorda i Wiltshire? Vill gärna se en video där de gjort en med flätade mönster...någon som vet var dessa filmer finns. Jag vet att en gjordes Nya Zeeland med endast runda ringar.. man kan undra varför Nya Zeeland valdes att utföra dessa på..Varför gör inte dessa killar aldrig några cirklar någon annanstans än i Wiltshire området...eftersom det inte ska vara något spec med lokaliseringen av dem enl er..jag menar att det är lätt att bli upptäckt om man gör det på samma plats ideligen...och som jag sagt tidigare..en varje natt hela sommaren...ähum vem pallar med det utan betalning dessutom..ganska krävande eller hur? och om nu dessa killar har stigit fram och sagt att det är de som gör dem varför slutar de inte då..nu när alla vet..studenter har gjort cirklar och det har tagit flera dagar...Det det är ju klart att människor kan göra dem men inte på så kort tid och utan att bli upptäckta..

Joppo...

Det sker på nätterna då vi sover..kan det var så att det är vi själva som fixar till dem när vi agerar under natten i andra dimensioner...det sägs ju att vi är multidemensionella varelser...bara en tanke..

Anmäl
2012-09-21 14:27 #274 av: Magi-cat

#273 Det finns massor med människor ute och spanar på kullarna i Wiltshire nattetid. Särskilt holländarna verkar vara väldigt intresserade. Mig veterligt har ingen kommit på någon lustigkurre som är ute och konstverkar. Inte heller några risiga av dålig kvalitet som det blir när någon håller på och lär sig graffiti. Eller halvfärdiga om den ilskna bonden kommit och jagat bort tramsgubbarna. (Under ett antal år fanns det en överenskommelse bland lantbrukarna att genast saxa ner alla formationer som kom fram, för att förhindra oönskat spring i åkrarna och att intresset växte sig större...)

I år tror jag det varit extra många fina formationer i Wiltshire, varje dag ett tag. (egen tråd om årets aktuella)

Nu verkar de ha avtagit. Kanske skörden är klar.

Astell: kan det var så att det är vi själva som fixar till dem när vi agerar under natten i andra dimensioner.

Lucy Pringle är lite inne  på det. Hon drömde i förväg om formationer hon skulle få se kort därpå.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-21 14:32 #275 av: Astell

Ja precis Magi-cat....de skulle blivit upptäckta för längesen..

 

Kolla gärna www.lucypringle.co.uk

Anmäl
2012-09-21 15:20 #276 av: JonasDuregard

#273 Det känns som att du bara upprepar samma sak nu. Jag tycker jag visat tydligt att du har fel i det mesta av det du säger. En del av det du skriver förstår jag inte alls vad du menar med. Det verkar som du försöker antyda något om den geografiska spridninegn till exempel men jag förstår inte vad. Kan du förtydliga?

#274 "Det finns massor med människor ute och spanar på kullarna i Wiltshire nattetid. "

Hur många då? Wiltshire är 3485 kvadratkilometer stort.

"Mig veterligt har ingen kommit på någon lustigkurre som är ute och konstverkar."

Har du letat efter några sådana? Annars är det självklart att du inte känner till någon.

Det verkar till exempel osannolikt att de påstådda hollandska nattvandrarna spontant skulle skicka ett PM till just dig och berätta att de kommit på en cirkelmakare? Med andra ord kanske de har hittat flera stycken men inte berättat det för just dig. Det är osannolikt att det skulle bli några tidningsrubriker eftersom det idag redan är välkänt att cirklarna görs just av lustigkurrar.

Om jag visar några exempel på lustigkurrar som har kommits på så kommer du bara flytta målet och säga att det är ett enskilt undantag, eller hur? Vad är då ditt argument värt?

"Inte heller några risiga av dålig kvalitet som det blir när någon håller på och lär sig graffiti."

Har du letat efter några sådana? Annars är det ju ochså självklart.

Jag har sett ett par halvfärdiga cirklar och en del ganska kassa. Det känns ganska uppenbart att dessa inte får lika mycket uppmärksamhet?

"Eller halvfärdiga om den ilskna bonden kommit och jagat bort tramsgubbarna."

Vid ett tillfälle har den ilskna bonden i alla fall fått en cirkelmakare dömd till böter. 100£. Matthew Williams hette han.

"Under ett antal år fanns det en överenskommelse bland lantbrukarna att genast saxa ner alla formationer som kom fram, för att förhindra oönskat spring i åkrarna och att intresset växte sig större..."

Det låter som en myt. Var har du hört det?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-21 15:26 #277 av: Magi-cat

#272 Joppo: Vad gör du inne hos oss Katten? Din lilla snokis ;)

en ren slump, baraOskyldig

Jag tycker det är fel att skriva icke människogjorde, eftersom de mycket väl kan vara det.

Jag tycker det är riktigt att skriva som jag gjorde. Vi VET att vissa är människogjorda och då beskrivs de som det. De som vi inte vet ursprunget till kan mycket väl beskrivas som de icke (bevisat) människogjorda. Dvs man utpekar inte ursprunget.

Finns det överhuvudtaget någon dokumentation i form av en video där man iakttagit när en sädescirkel skapas av något annat sätt än genom mänsklig inblandning?

Inte vad jag vet. De skildringar jag läst som verkar mycket trovärdiga f.ö. uttalar att förloppet varit mycket hastigt och oväntat och inte så lite skrämmande. Inte läge för att börja undra om man möjligen har videokameran till hands någonstans......

Jag har inte tillgång till uppgifterna just nu om anomalier och mätresultat.

Det finns säkert mer att forska på. Och det krävs att någon faktiskt gör det. Inte bara lutar sig tillbaka och undrar vilken ovanligt lyckosam reklambyrå som varit framme.Tungan ute

Ingen har någon kommit på en utomjording när denna klottrat i ett sädesfält. Vad detta beror på kan du fundera på Flört

Hummhummm........

Nej det behövs inget större funderande. Utomjordingar tenderar att inte synas särskilt öppet. Människor som gör cirklar, nej de videos som finns är de som öppet visat sig vara människogjorda och är inget som helst bevis för resten.

Framför allt kan du inte hitta något enda ställe där jag hävdar ATT det är utomjordingar. Det är en hypotes av många. Själv lutar jag nog mest åt att de flesta är naturfenomen, någonting liknande jordstrålningsfenomen, Moder Jords konstverk, i samspel med det kollektiva medvetandet. Det känns bra, tycker jag.

 

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-21 15:37 #278 av: JonasDuregard

#277 "Människor som gör cirklar, nej de videos som finns är de som öppet visat sig vara människogjorda och är inget som helst bevis för resten."

Jag har visserligen sett en del filmer och andra bevis på att människor kan bygga tågräls, men jag har inte sett någon video från när sträckan mellan Göteborg och Alingsås byggdes. Vi vet alltså inte någonting om vem som byggde järnvägen mellan Göteborg och Alingsås.

Jag har inte heller hört talas om att någon ertappats med att bygga räls i Alingsåsområdet, det verkar lite underligt för det bor ganska många människor där.

 

(Vänligen radera inte, det är skämtsamt skrivet men frågan är allvarlig: hur kan man resonera sig fram till att ovanstående är fel men att resonemanget om cirklarna är rätt?)

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-21 15:58 #279 av: Magi-cat

#276 Det känns som att du bara upprepar samma sak nu

I det avseendet ger jag dig rätt, JonasDuregard, men det är också det enda.

Den här tråden är lång och sammantagen med flera andra liknande trådar på andra ställen, ja då blir det omtuggning. Jag försökte göra en kort sammanfattning. Det räckte tydligen inte.

Snart kommer den här tråden att låsas och så småningom gör jag (eller någon annan) en ny tråd, med en längre genomgång.

Attityden jag ser här är mest "vi kan inte veta säkert så vi tar oss inte ens tid att göra några efterforskningar". Ser du inte att det är precis tvärtom! Den som är bergfast övertygad om att det är coola reklambyråer som gjort cirklarna lägger inte två halmstrån i kors för att ta reda på och rätt utvärdera fakta. Den som vill, verkligen vill, ha reda på mer om upphovet till cirklarna är mer än gärna med på forskning.

Om jag visar några exempel på lustigkurrar som har kommits på så kommer du bara flytta målet och säga att det är ett enskilt undantag, eller hur? Vad är då ditt argument värt?

Är det mig det gäller nu? Ska jag personligen kolla igenom hela Wiltshire? Och stå i online-kontakt med varenda människa där?

Och flytta målet- argumentet, JonasDuregard, det är inte bara prov på tråkig attityd utan ganska intetsägande. Du förstår, för mig är det inget som helst självändamål att fastställa att sädescirklarna är det ena eller det andra. Ok, jag är tämligen övertygad om att det finns ett ursprung som inte är det du säger, till många/de flesta av dem. Kanske är det känslor, kanske intuition, kanske någon feeling/upplevelse av samhörighet med dem. Jag vet inte säkert. Men jag vet att jag gärna vill veta och att det ska forskas om dem och jag retar mig ohyggligt på besser-wisserattityden som utan egentligt oklanderligt underlag bara avfärdar allting.

Gör inte det här till billig retorik nu, fundera istället och var åtminstone öppen för att vi inte vet allt, någon av oss.

Jag har inte heller hört talas om att någon ertappats med att bygga räls i Alingsåsområdet, det verkar lite underligt för det bor ganska många människor där.

Om det uppstår frågetecken kring intrikata formationer av räls i Alingsås-området, hastigt uppkomna nattetid under samtidiga ljud- och ljusfenomen, hoppas jag att alla seriösa krafter gör sitt yttersta för att titta närmare på mönstren i stället för att bekvämt tillbakalutad yttra något om skojares eller reklambyråers verk.

 

 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-21 16:03 #280 av: Magi-cat

#276 Det låter som en myt. Var har du hört det?

Har sett det i tryck, med årtal och allt. Vet inte säkert men det kan vara i Beth Davis, Sädesfältens teckenmysterier. Kan försöka hitta det igen, när jag får tid.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-21 16:08 #281 av: Astell

#276

Jonas..men det säger sig självt att detta är omöjligt att kunna förbli oupptäckt...människan har ett ego och egot vill synas och höras...det skulle inte funka i längden för sådana människor att hålla käften...även om det skulle klara att hålla tyst om det så finns det alltid någon ser och hör..så e det bara...och det vet du också bara att i denna frågan verkar det godtas de mest korkade anledningar för att det får ju bara inte vara möjligt att det finns ngt oförklarligt...

Anmäl
2012-09-22 21:22 #282 av: Magi-cat

edit

Tråden kommer snart att låsas. Gör gärna era avslutande kommentarer nu.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-22 22:38 #283 av: JonasDuregard

Slutanförande då.

 

Jag lutar som ni kanske märkt åt att det är människor som gör sädescirklarna. Det som styrker mig i den övertygelsen är att vi vet att flera cirklar (inklusive den största i världen) har gjorts av människor, och om jag inte ser några övertygande bevis för att någon cirkel inte gjorts av människor så kommer jag anta att alla är det även om jag inte sett just dem tillverkas. Men är det rätt att göra ett sådant antagande?

Jämföelsen med tågräls var delvis på skämt, men den illustrerar mitt argument: jag har sett tågräls tillverkas av människor, om jag hittar en bit tågräls någon stans så kommer jag anta att den också är gjord av människor, även om jag inte sett någon tillverka just den biten.

Om någon skulle försöka övertala mig att en specifik bit tågräls uppstått naturligt eller konstruerats av en främmande intelligens så skulle jag motta det uttalanden med mycket stor skepsis av ungefär samma anledning som med cirklarna: det verkar mer troligt att den rälsen tillverkats av människor eftersom vi vet att människor kan göra tågräls och det finns inga bevis för att något annat skapat rälsen förutom en okänd persons vittnesmål. Det vittnessmålet i sig kräver att en massa ytterligare saker förklaras (hur? varför? etc) och om det inte finns några trovärdiga bevis för den komplicerade förklaringen så lutar jag alltid åt den enkla förklaringen: människor har gjort den rälsen precis som alla annan räls där jag bevittnat tillverkningsprocessen.

 

Det för mig in på det som jag uppfattar som det enda giltiga argumentet som mina "motståndare" framfört här, det jag skulle kalla för det agnostiska argumentet: eftersom att vi inte vet hur just den här enskilda sädescirkeln/tågrälsen tillverkades så är det fel att anta att den tillverkats på samma sätt som i de fall där vi känner till tillverkningsprocessen.

Detta argument har vissa meriter men jag har en huvudsaklig invändning mot hur det används här: om man skall tillämpa det agnostiska argumentet i en fråga så måste man tillämpa det universellt. Hela argumentet bygger ju på en slags neutralitet, att man inte tar ställning för endera sidan eftersom vi inte vet säkert. Men om man är agnostisk i vissa frågor men inte i andra så tar man de facto ställning i de frågor man är "sken-agnosisk" i.

Ett (helt fiktivt Oskyldig) exempel: om jag säger att jag inte vet ifall Magi-cat är en tjuv så låter det som en anklagelse, men jag kan frikänna mig från kritik genom att tillämpa det agnostiska argumentet: jag har aldrig träffat Magi-cat, så jag kan inte veta. Men om jag i nästa andetag säger att Joppo givetvis inte är någon tjuv, så faller mitt försvar - jag har inte träffat joppo heller så det framstår åter igen som att jag gör falska antaganden om just Magi-cat som jag inte gör om andra.

Motsvarande med cirklarna: om man säger "vi kan inte veta vem som har gjort just den här cirkeln" och menar att man skall vara sant agnostikst inställd för att hålla ett öppet sinne så måste man också förklara varför man är cirkel-agnostisk men inte till exempel järnvägs-agnostisk. Anledningen till att ingen vill hålla en universellt agnostisk inställning är att man också måste medge möjligheten till mer vedervärdiga saker - till exempel om någon skulle påstå att judar ligger bakom alla världens problem så skulle mycket få människor rycka på axlarna och säga "ja vi kan ju inte veta". I det fallet gömmer vi oss inte bakom någon agnostisk ridå utan tar ställning mot sådana uttalanden enbart för att det inte finns några argument för dem.

 

Det var mitt slutanförande! Tänk på att det är fusk att bemöta detaljer i slutanförandet Tungan ute, då måste jag hoppa in i diskussionen igen och så fortsätter den för all framtid. Skriv ett eget anförande om hur just du tänker i stället Glad.

Slutligen skulle jag vilja ha med en bild på en svensk sädescirkel som jag hoppas väcker funderingar Flört. (Med tillstånd från Malcolm Hanes. Bilden var med i ett tidigare inlägg som raderades men jag tror inte det var bilden som var problemet)

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-23 12:20 #292 av: JonasDuregard

Jag har fått tillåtelse att återpublicera bilden som tidigare bedömdes som för förlöjligande. Så här skulle mitt slutanförande egentligen avslutas (kul historia bakom: reklamen placerades på fält nära flygplatser så att den syntes för flygresenärer):

(PS: finns ju fortfarande plats för ett par slutanföranden till om någon känner sig manad Glad)

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-30 15:13 #293 av: Magi-cat

sticker emellan med en länk:

Mike Reed, astrofysikern som tolkade den kanske mest komplicerade sädescirkeln hittills, den vid Barbury Castle i Wiltshire, har avlidit. Han hade en föredömligt open-minded inställning till fenomenet.

"Mr Reed said: 'I noticed a photo of the Barbury Castle pattern. It shows a coded image representing the first ten digits of Pi  -  the ratio of the circumference of a circle to the diameter."

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1027178/Easy-pi-Astrophysicist-solves-riddle-Britains-complex-crop-circle.html

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-30 21:29 #294 av: JonasDuregard

#293 Om den verkligen innehåller de första 10 siffrorna av pis decimaler så är det ju ett tecken på att den är människogjord: det verkar osannolikt att utomjordingarna skulle använda det decimala talsystemet. De kan så klart ha anpassat sig till jordens vanligaste talsystem men ärligt talat, i så fall kunde de väl lika gärna ha använt siffror?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-30 21:49 #295 av: Magi-cat

#294 utomjordingar är väl osannolika över huvud taget?Tungan ute

Vi kanske tänker fel i denna fråga, också. Pi-talet kanske följer av lagbundenheter som även sädescirklarna följer.

Men äh, du har ju sagt ditt sista ord här i tråden Flört ( iom SJ-reklamen.)

Men intressant är det ju.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-09-30 23:34 #296 av: Astell

Okej om det är Pi-talet men vad kan vara meningen med det, vad vill förmedlas genom det? Någon som har en teori?

Anmäl
2012-10-01 12:21 #297 av: Magi-cat

http://www.colinandrews.net/David_Chorley-Family-Statement-Colin_Andrews-Crop_Circles.html

edit: Beklagar att jag lade in länken utan kommentar. Vill själv att man ska skriva några rader när man lägger in klipp eller länk, av respekt för läsaren och förhoppningsvis stimulera till läsning. Jag borde väntat med länken tills jag hade mer tid.

Det tycks röra sig om en kontrovers mellan en avliden berömd cirkelartists familj och någon nuvarande sädescirkelundersökare. Familjen tycker att den avlidnes minne svärtas och utnyttjas.  Det hela är mycket tragiskt.

Intressant så till vida att den avlidne är en av de kända artisterna (som familjen vill kalla honom) inom sädescirkelskapandet. Mer artist än hoaxer, alltså.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2012-10-01 13:47 #298 av: JonasDuregard

#297 Ingen kommentar om vad som står där? Det är ganska mycket text och verkar lite taget ur sitt sammanhang.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2012-10-01 13:49 #299 av: JonasDuregard

#297 Lite svårt att greppa utan sammanhang som sagt, men det verkar som "BLT research" genom någon som kallas Robbert van den Broeke lyckats göra David Chorleys efterlevande mycket upprörda genom att påstå att de har medial kontakt med David och i familjens mening förtalat densamme.

BLT Research verkar allt annat än seriösa. Det är nog det här det handlar om:
http://www.bltresearch.com/robbert/delgadochorley.php
Jag håller med familjen Chorley om att det verkar både extremt taffligt och ganska respektlöst.

[Ett stycke med nedlåtande och omotiverat kritisk karaktär raderad, en varning utdelas till JonasDuregård, moderatorn Maikailoa]

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.