Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Intressant

Olika typer av EVP

2009-04-26 14:26 #0 av: pernillaa

Vid fångst av EVP delas det in i olika klasser beroende på kvalitet.

När man delar in EVP i klasser är det kvaliteten på ljudet i form av volym, störningar m.m. som avgör vilken typ av EVP det är.

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Klass A

Klass A är det när röster och ljud kan höras tydligt och är lättförstått. När det inte är någon tvekan om vad det är som låter eller sägs när man spelar upp det i högtalare. Bara för att det är hög volym på det som sägs innebär inte det att det är av Klass A.

Klass B

De allra flesta inspelningar är av Klass B. Det är det när ljud och röster hörs när det spelas upp i högtalare men olika lyssnare hör olika saker. Man kan alltså inte enas om vad det rör sig om för ljud och/eller ord.

Klass C

Dessa är oftast svåra att höra och måste därför lyssnas på med hörlurar. Oftast är det mycket svårt eller omöjligt att höra vad som sägs eller vad som låter.

Klass B och Klass C kan ändå ha en eller 2 lättförståeliga ord.

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nedan visas ett klipp från Youtube med ett EVP av Klass A. Enjoy.

Kram // Pernilla, sajtvärd

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2010-03-20 10:47 #1 av: [trollduva]

putt=)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.