Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Off Topic

Nattsudd

2009-05-25 16:51 #0 av: Ritva

På den här sajten sover vi inte! Istället roar vi oss med att skriva heeelt galna berättelser...tillsammans! =)

Humor är ett viktigt redskap och något som jag önskar ska prägla den här sajten och det gör det uppenbarligen. Nattugglorna av medlemmarna här på Spökbilder har börjat att skriva historier tillsammans på nätterna.

18 Maj -09

Författare: Mysan59, powderpuff, evaste60, Choklad, Veero och Pernillaa

 

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

Just den här kvällen var det väldigt mörkt och dystert, kusligt och mörkt ute. Men när så Pelle väl tittade upp ur toaletten så undrade han var han var, eftersom mjölkpaketet verkade ha ramlat ur kylskåpet och, torkade näsan ren från allt konstig han såg i fönstret. För nu såg han plötsligt att det gick något utanför som haltade fram på tre ben och som försökte gömma sig under en buske, men där var det en nyckelpiga med enormt stor aptit, och den var på väg in mot kylskåpet för att ta lite saltgurka och grädde. Sen skulle den vidare mot nya mål och utforska den där knut i Oskarshamn vars fru var en riktig häxa. Ibland brukade hon trolla bort sina män när hon tröttnat på dem och letade man så låg de längst ner i byrålådan bland en massa andra saltgurkor.

Dagen efter så gick hon till marknaden för att köpa en fälla för nyckelpigor så hon kunde fånga de och måla de svarta och gula. Nöjd med sig själv gick hon leende hem och överraskades av en jättesnygg karl som leende stod där och såg på henne, men som förvandlade henne till en nyckelpiga som flög iväg till Lisseberg och terroriserade alla de besökande. Sen sov den gott i alla sina dagar!

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--] 

 20 Maj -09

Författare: Zadeira, Merlin-pappa, Mysan59, 123diddi, powderpuff, Popcornett, HextremO och pernillaa

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

Vareviga natt i ca femhundra år så deltog jag i VM i "Komma Bort", men istället för att "Komma Bort" kom jag fram till att livet är inte var det har varit.

Då bestämde jag att jag skulle fråga min morbror om han blir grå när han badar i nudelsoppa. Och då svarade han: nej men det är gott, så vi tar en skål till med lite mera nudelsoppa. Vad ska vi äta sen då? Kanske inte äta alls, utan tända ljus och spela. Kan ju gå och leta lite mossa i skogen, så vi kan spela mossa-spelet och kanske äta lite mer nudelsoppa senare med kottar som tilltugg.

Sedan kom jag på att jag måste springa på toa. Springa iväg och fixa sin frisyr till något snyggt tufsigt, som ser ut som barr, för den stora åkersorken Ture, som ska hänga med till ett partaj där råttorna dansar på borden speciellt när det började skymma ute, man minst anar det. Jättemätt.

Så tråkiga gråa råttor stod uppradade. Tog vi en promenad till efter den blå vattenlinjen i horisonten, skymtade en neongul kanin med en stor, stor, stor som hoppade upp och ner med en känguru som hade en batong i högsta hugg, som vi inte kan beskriva här, för det kan finnas känsliga barn här... men å andra sidan - hehe, så visade det sig vara en klubba för gotländska cricketspelare. De spelade med trollen som var licensierade IFK Göteborgspelare. Men tyvärr förlorade aporna mot ryssarna.

 [--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

22 Maj -09

Författare: Pernillaa, Popcornett, Powderpuff, Werner, Merlin-Pappa, Troll-Duva, Mysan59 och Choklad

 

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

Tänk dig att du har en bulle framför dig, och så flyttar sig bullen igenom luften i högsta tänkbara hastighet ut genom dörren. - Vilken dörr sen, sa trädet utanför, som nästan träffades av bullen mitt i pannan. Bullen for sedan vidare på bilen som stod parkerad därifrån studsade bullen rätt ut i rymden och till slut landade han på Pluto. I ansiktet på en dam som gapade stort och tänkte äta upp bullen. Men just då kom det en stor och elak "plutoian", som tog den istället och åt upp den. Då blev damen rasande och sprang iväg för att fånga "plutoianen" men hon snubblade ner i ett hål istället. Där fanns det en massa ärtor som hon stoppade i handväskan. I gropen fanns det en trång gång som damen började krypa i. Men så fastnade kjolen i ett stort öra som satt fast i gången, som ledde till en trappa med en massa bullesmulor och havreflarn. Nu fick äntligen damen sitt bullsug tillfredställt. Men då kom en konstig varelse med bara ett öra och tre ögon och en enorm näsa. Plötsligt ser han vad som hänger kvar i damens kjol, och blir vild av glädje för det var ju ett öra, som han kunde sy fast så han fick bättre hörsel. De går sedan tillsammans upp på trappen upp mot den stora hängmattan, som sålde sybehör och kajman krokodiler för tre löv styck, vidare äventyr till honom som alltid skulle ha bullar i öronen och morötter i näsan. Plötsligt låg det en bulle i hängmattan som väntade på att bli uppäten av en liten uthungrad fågel med bruten vinge. En liten alv hittade fågeln och bar hem den till skogen där den fick mirakelmedicin och vingen blev bra igen. Men den tog lite för mycket, mycket av den goda medicinen, så den blev alldeles snurrig och rätt som det var den blev stupfull och deckade. Då kom det ett troll som tänkte att min moster Tilda är en ananas med en blommig hatt och henne ska vi hänga upp i julgranen för att ta och äta upp senare.

 

Efter det blandade sig Reinfeldt in i bilden, vad ska han göra tänkte trollet? Men då sa tant grön till honom att nu höll han tyvärr inte för trycket och fick punktering. Inte en susning, sa Nalle Puh till krokodilen som körde bil och kastade kottar omkring sig på vattnet som skummade vilt av kottarna.

Skottarna som hoppade som grodor fram och tillbaka mellan näckrosbladen tillsammans med ekorren tog de sig en tur under vattnet. Men det gillade inte ekorren, för han tyckte inte om att månen är grå-blå och börjar bli full .... och vem är inte det? Då sa Ekorren till Reinfeldt. Kvack, kvack. Är det du Larson? Nä, det är Bildt och Buldt! Så nu fattas bara Palme och hans anteckningsblock som tycks ha ramlat i vattnet och alla anteckningarna var som bortblåsta. Hur ska vi göra då, utan anteckningar går det inte att göra de kommande utredningarna om ekorren och grodan? Vad gjorde de egentligen i vattnet? Palme samlade ihop alla vittnena och förhörde dem om vad de gjort i vattnet. Förhören blev långa och omständliga. Men till sist kom Palme fram till sanningen, som var att det var varken en ekorre eller en groda, utan det var Reinfeldt och Bildt som hade klätt ut sig och de hade varit på maskerad och i fyllan och villan förvirrat sig till en damm i skogen. Vart tog bullen vägen? Ja, var bullen tog vägen var att den åkte iväg på en utlandsresa och vem som var den sega grodan och vem som var den flitiga ekorren förblir osagt. Om man tittar vad som står skrivet på himmelen, skulle kanske ugglorna och politikerna få sig en tankeställare om vad som komma skall, nästa gång som man går på maskerad. Så ramlar alla ner i en enda hög. De såg såå vackra ut där de låg. 

 [--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

23 Maj -09

 Författare: Merlin-pappa, Powderpuff, Choklad, Trollduva, Popcornett

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

En gång för länge, länge sen, ungefär i förra veckan så började det hända lite mystiska saker, som t ex flygande kor med en propeller på mulen. De var kossornas Karlsson på taket! De bar sig inte bättre åt än han. Kossan Karlsson blev rädd för en valnöt, som kom som en raket igenom luften, liknandes en virkad kanin! Fylld av popcorn, som var opoppade jordgubbar och valnötter. Men med lite kärlek poppade jordnötter ut. Kossorna började flyga mot nya mål med siktet mot Kanarieöarna. Och när de väl var framme så hittade de närmare bestämt Åmål!. 

Ååååhhhhhmmm(uuuu)åålllll, råmade kossorna och försökte få i sig lite mat, vilket inte var lätt, med tanke på att de inte kunde landa på de sluttande hustaken. Så därför fick försöka få tag på en taxi så de kunde fortsätta att flyga till Åmål, men där var ingen hemma, så Sluggo siktade in sig mycket noga på att flyga vidare. Men då helt plötsligt tog det tvärstopp och det mycket beroende på att piloten fick syn på rödljuset från nattklubben. Där de tycktes sig skymta något bakom draperierna in till de inre rummen, där man kunde se de röda lamporna lysa i resten av källaren på lokalen, gula. Sedan beslutade kossorna att de skulle rösta i valet, nästa år för då hade de äntligen fått rösträtt i valen om, de bara röstade på Centerpartiet! ... "don´t worry, be happy" sjöng en av de galna kossorna som hette Oscar! Och därefter så small det till rejält hos de högljudda ekorrarna så alla kossorna flög för livet iväg till andra girafferna! Men ekorrarna var i tät följd på de skräckslagna och illa utklädda politikerna, som höll på att skrika halsen av sig, för att de missade julafton nu i år. Allt vad det innebar som de inte förstod ett smack om. När det självlysande korna kom flygande blev de påminda om julen, vilket inte var lätt, då snön som dalade ner var blå och frös till is så fort den landade på marken därför att korna redan stod där. Sjutton vet hur det gick till, men svaret kommer lite längre fram ungefär nästa år, tror jag, om inte ekorrarna kommer och stjäl julen, som de alltid gör. Ekorrar har ju en viss förmåga att de alltid skrämmer barn och gamla, men de gula är alltid värst för de ändrar ständigt färg till något fluorescerande så de alltid är självlysande, punktligt varje jul. Kossorna i år är blå, och ekorrarna är gula och girafferna är röda så de ser ut som dj*vulen själva, men girafferna har blinkande horn som syns och det är ju allmänt känt att de ser de ut som stekjärn ur ett fågelperspektiv med kattögon på hatten. Men nu kommer Tystnaden att brytas av ett tydligt "Vaaaa"? Som lyste i mörkret, som två eldklot eller var det tre eldklot. Vem är det som iakttar dem från skuggorna, de skuggor som ännu fanns kvar efter gårdagens snickerier och snickarglädjen är mycket stor hos Igelkotten Ivar. Merlin fortsatte sin vandring med trollspöt redo för nya hyss med Tomten. Då sa han till tomten som bodde bland kossorna. Han ville ha mer risgrynsöl och en låda cigarrer. De skulle tillsammans festa till soluppgången. Men sen var det stopp för när solen kommer upp så somnade alla och sov jättelänge för de var så trötta.

 

Snipp, snapp, slut så var sagan slut!

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

29-31 Maj -09

 

Helgen den 29- 31 maj har vi återigen roat oss och här är resultatet...

Författare denna gång: Zadeira, powderpuff, Mysan59, pernillaa, snurro89, chik, Merlin-pappa, Veero, trollduva, Choklad och Popcornett

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

Regndroppar glittrade som diamanter när morgonen grydde till en ny underbar dag i skogen. Då kom den lilla, lilla myran hoppande och skuttande och såg inte att han skuttade på en hal liten snigel. Det var snigeln Melker som var ute på sin morgonrunda och ville ha en god och närande frukost. Tillsammans bestämde de sig för att aldrig någonsin mer ta på sig den gamla fästingen, men man kan ju lugnt säga: "Nä, men vänta nu!!"...och uuuut kom Olle och klia sig på huvudet för där fanns ingenting att äta förutom en rutten planka Det var också en nagelbitare men.. - Filen!! Var är den? sa den ludna Lilla Varulven, som hade blivit vegetarian, eftersom det var slut på tegelsten.

Men i regnet så kom det snöflingor ur mungipan, som sen flög runt nästippen och in i örat och som sen fortsatte ut genom andra örat. Lilla Varulven Nisse hade visst andra planer, för snöflingan men han flög åter in i örat igen, för att sedan flyga ut genom det andra på lilla varulven som blev rädd och kissade i mössan. Men från ingenstans kom en varg som gick mot den mörka skogen i Pelleplutt-landet där man inte fick gå. Men han trotsade alla regler och sprang till de stora solglasögonen med krossade glas, men glasen flög ändå upp i Alpernas toppar. Men i värsta fall kan man ju åtminstone bli insnöad och ta sig en semester tänkte myran, som hängde kvar i ett hårstrå på varulvens nos "Det var ett sjuhelsikes len en" sa Varulven och slicka sig om nosen. Snöflingan som nyss landat på en fluga i gräset, som var en riktig argbigga. Hon ville inte dela med sig av brödbiten som inte fanns i denna värld! En hackspett av tredje graden slukade dem båda med hull och snus, men ångrade sig och tog en stor cigarr istället och blev helsnurrig, för det är ju lätt gjort, när pincetterna slutat snurra. Men missar alla taggarna som fastnat i öronen på en stor mugg, med hett kaffe och choklad. Men den chokladen var icke ätbart så, med vispgrädde och en inbjudan till en Halloween fest på det kungliga dasset, där flugorna surrade omkring en underlig figur med stora fötter och händer. Han tordes inte gå ut från dasset därför att ovanpå taket stod det en stor grön marsianvarulv som undrade om han fick vara med och dela på snöflingorna som dalade ner i alla dess olika färger.

Solen gick sin gilla gång över himmelen och började sakta sjunka, så alla bestämde sig för att gå hem och sova.

Snipp snapp slut!

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

5-7 Juni -09

Tänk att så lite från var och en kan bli sååå knasigt!

Jag började denna gång med en rad ur en barnbok: Karlsson på taket, slumpmässigt taget och detta blev resultatet. Den här gången fick vi hålla på hela helgen då jag har varit borta och inte kunnat sammanställa förrän nu. Tänk att så lite från var och en kan bli sååå knasigt!

Författare denna gång var: pernillaa, powderpuff, choklad, Absinthe, Palomino, LeS-, botakt, trollduva och Popcornett

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

- Ja det är konstigt, men jag tycker att det luktar så jättegott av min sambos smutsiga kalsonger, som har blomstermönster. Jag böjde mig ner för att för att se om det fanns fler kalsonger, att skura golvet i källaren med. När golvet var skurat, så blänkte det som en gödselhögs diamant. Därefter fortsatte jag att krossa en massa rutor, för jag kände begäret efter smaskiga chokladpraliner.

Plötsligt kom jag att tänka på hur vinden vände och blev orkanartad med inslag av hagelbössor, och det lät som kanonskott när blixten slog ner i underjorden, där en läskig harpalt sprang upp i vild panik och for rätt in i ett träd. Trädet föll pladask på en myra som ligger där och mumsar på en sockerbit. Dagen efter så togs det fram en massa tidningar för att kräkas på, för att det var lättare att städa undan än att kräkas i blomkrukan.

- Vem är det nu som ringer?

- Hallo, är Herr Piggsvin hemma?

- Nej, tyvärr han är ute och letar dadlar i Sahara.

Men plötsligt blir han sugen på ett dopp och hoppar i karet som är fullt med brännblåsor och då börjar han skratta för fullt. För de sitter på taggarna som har tårta mellan blåsorna, så han började slicka i sig det för att han var så fruktansvärt sugen på jordgubbarna i tårtan. Men insåg inte att han var allergisk mot blåbären som han fann under jordgubbarna. :/

När han sprang till spegeln såg han framför sig en Herr Piggsvin som såg helt annorlunda ut, han såg ut som John Travolta med en extragrop i hakan. Han sprang i full fart till giraffen som stod och tuggade på hans gamla stövelskaft som började gå i väg mot solnedgången och där väntade kungen av det försvunna landet. Helt förbryllad över att se honom sa han.

- Men vad fanken gör drottningen med kanoten? Ska hon verkligen äta den där snorkusen? Eller ta cappuccino med blåbärssmak. Det blev till slut pannkaka av alltihop,

- Men skam den som ger sig, sa Drottningen till herr Piggsvin.

Då kommer giraffen rusandes och meddelar att snorkusen runnit iväg till Midsommarfest i Lappland och dansar med vargar i lila trikåer, under en stor lila svamp med limegröna prickar, men usch vad äckligt med prickar. Festen varar ända till oktoberfesten eller påsk. För sen kommer julen med allt, men det var det han som ingen har sett, och aldrig kommer att se!

SLUT

[--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

12-14 Juni -09

Nu tror jag bestämt att galenskaperna börjar framträda allt mer här bland medlemmarna på spökbilder! Sammanfattning: grälla färger och politiker som visar sitt rätta jag!?!

Författare denna gång: kobbeuffe, powderpuff, Mollsz, trollduva, LeS-, Palomino, pernillaa, Absinthe, Choklad och Popcornett

 [--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

Jag tog bort händerna från ögonen och öppnade dem försiktigt.

-         Varför är han fortfarande lila?

Han fick en sådan chock så nylonkalsipperna gled ytterligare ner en bit, när det hördes en svag knackning på ytterdörren. Jag blev genast rädd igen, när jag såg vem som stod utanför utklädd till Hitler! Jag stirrade, men sen började jag gapskratta, för han hade toapapper med bruna fläckar på under skon.

-         Men vad ville Hitler mig?

Han ville se ifall Anne Frank gömde sig hos dig, så han sprang upp på vinden och där letade han längst ner i en koffert. Men där fann han bara sin gamla rosa klänning, som han genast blev sugen att prova. Hitler blev upphetsad när han såg klänningen så han var tvungen att ta på den. Men efter sin bröstförstoring så sprack den. Hitler grät och grät, och då hoppade plötsligt en hummande Göran Persson och började skrika

-         "ANITRAA, ANITRAA".

Hitler blev som hulken och började slita av sig klänningen för han kände sig tvungen till att slå ner Göran Persson och få tyst på hans skrikande om ANITRA. När han tittade ner mellan sina ben såg han Mona Sahlin som febrilt försökte klättra uppför hans ben upp till nylonkalsipperna där hon försökte äta upp dom för det var jordgubbbar på dom.

Jag började få nog av dem så jag plockade då fram och satte igång filmen Lassie. Började gråta innan den ens börjat innan den ens börjat!

-        Jag, Mona Sahlin, erkänner att jag grät igenom hela filmen ända till den scenen där Lassie påminner om stora stygga vargen.

Då blev Mona så rädd att hon sket i brallan! Plötsligt hoppade Hitler fram bakom henne och la Mona på skötbordet.

-        Den där laddningen kräver en pincett tror jag, sa jag.

När alla var torra och rena, gick alla till igelkottens huvudkontor, för att be om skilsmässa efter alla intriger de haft i år. Genom att skruva på sig i stolen, så att gängorna hoppade ur och fram kom den största metmask de någonsin sett. Den var grön med lila stövlar. Men i stället för ögon hade den stora hål med bilkarosser målade illgrönt och rosa. Men det värsta var ändå vingarna med taggar som satt i näsan och de rosa IKEA stövlarna. Men i samma ögonblick tog hon fram nyckelpigan som sa:

-         Men Herregud! Människa! Ge tillbaks mina prickar!

Samtidigt i en annan del av Köping, i en sopptunna satt Herr Bäver med en enorm slev och skulle precis kränga en smörig skosula. Just då kom Jerry Springer med livvakten Steve och gjorde 10 kullerbyttor tills de blev så yra att de kissade på sig. Jerry och Hitler tyckte det var varmt så de klädde av sig sina trikåer. Genast lade Hitler märke till Jerrys stora Ölmage. Hitler blev chockad och sa:

-         Är det inte självaste.... är du gravid? Nej, är det Mona som lyckats ta sig in där? I din mage?

Hon sparkar och puffar och ur näsan kom tillslut en snorbladda med högklackade röda skor som skrek:

-         ÅH MONA! Men var är Lisa? sa hon, och letade i sin sandlåda som var fylld med lila slem som luktade som gräshoppor doppade i bensin.

Lisa befann sig bakom bordellens lider iklädd i gröna spetsar och med piskan i högsta tornet i skogen, så det var obrukbart. Men plötsligt hördes en röst från himlen:

-         Vem är det som knackar?

-         Det är bara jag, sa Alf Svensson, och då ville han fråga om han fick låna piskan en liten stund och komma in på bordellen?

-         Hahahahaha, sa Horn - Pelle, Näää duuu, måste ta av dig skorna först och sedan gå och tömma all avföring i köket och sedan in i ugnen med det.

Sen fick Alf komma in och vad som hände sen, det är en annan historia.

 

The End!!!!

 [--¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤--]

Midsommarnattsudd! 

Midsommarnattsudden var en av de lugnare vi haft här på spökbilder, men resultatet är kul i alla fall! Kul att se några nya namn bland författarna!

Författare denna gång: Isa56, kobbeuffe, Palomino, Choklad, sannixan, powderpuff och Popcornett

**************************

Ja, sa ju att jag skulle gå ner i källaren och leta efter den rosaprickiga elefanten, som hade tappat bort 14 kilo dynamit. All denna dynamit skulle nämligen användas till spräng -VM som hölls vart år i myrstacken söder om häxans kvast, som fastnat på månens baksida, men kaffepannan fanns på. Men var fanns kattan? Kattan var berusad av kaffegök och fjädrarna satt klistrade i hennes panna. Plötslig kom en gammal gubbe med rollator som var utan broms, han skrek och skrek tills han blev hes och tog till flaskan. Han föll i sömn och drömde om att han flög på en dammsugare som kasade rätt in i katten som låg vid brasan och poppade popcorn med salta pinnar. Medan pinnarna blev varmare så lapade kattan solkatter med whiskassmak men då kom det en råtta som dansade på bordet och lipade åt katten som sköt blixtar med sina morrhår tills han slött glodde på den skära elefanten som skuttade fram och ville leka.

Men han var  jätteledsen och grät när ett morrhår fastnade i hans prickiga och trehövdade snabel med en tatuering. Råttan frågade då om han ...

Borta vid myrstacken höll spräng VM på för fullt och alla myror flög i luften och gjorde akrobatiska krumsprång. Publiken lyfte med luftballongen som var på väg till Kanada och skulle på trummresa med Nils Holgersson och den arga kocken Gordon Ramsay. De skulle laga middag åt ett gäng trummor och pukor, men sabeltigrarna ville inte sjunga, så de satte på radion. Men då for den iväg med raketfart till den lila månen där det fanns suddgummi med polkagrissmak och sockervadd i små burkar målade med blod.

Hemma hos katten och den skära elefanten, hade de börjat dansa runt borden för det var så mycket grejer på bordet för att kunna dansa på där. De dansade tills natten började gry till dag, och då somnade de allihopa i en skön hög!...snark...

************************ 

Helgsudd helgen den 26-28/6 2009 

Jag säger bara en sak! Jösses vilken historia! Läs och begrunda!

Tack för er medverkan alla författare: Pose-idon, Palomino, Choklad, lolo8453, Hyacinta, Isa 56, powderpuff, HextremO, kobbeuffe, pernillaa, botakt och Popcornett.

**********************

Då de var bakfyllesjuka, ville alla ha en stor varm kopp fylld med senap!!! Men de hade fått motorstopp 3 mil från korvkiosken, där de hade traktens godaste skor, indränkta i fotsvett. Vete katten om han inte skulle köpa sådana skor och ge bort till tjejen han ville imponera på. Men hon blev inte vidare glad, så istället fick han ha dem till sin stora utställning med gröna tomater. Utan vidare kommentarer, kröp han vidare under takrännan som skyddade honom mot de gröna tomaterna, som föll på honom ifrån trädgrenarna som var högt upp i himlen, medan han lillasysters pojkväns svåger tittade ner på den konstiga lilla lilarandiga snöflingorna som dalade ner på den glittriga sjön med Moby Dick, som tutade med sin skateboard som han snott av Kalle Anka.

Kalle Anka var väldigt ledsen, för han hade tappat sin tvåtåiga blåa grodyngeldräkt, med lurvigt näshår, medan Moby Dick skålade med en lätt berusad sjögurka. Men sjögurkan var egentligen ingen sjögurka utan ett dinosaurieben med mossa och hade ett hemskt humör, om inte en sjöjungfru lirkade med sin stjärtfena tills han somnade och kom till de sälla jaktmarkerna. Där det bara serveras senap. Det var egentligen en gigantisk dansbana för "Den tungvrickande sadelhästen" som önskade av allt som fanns, att han kunde få befinna sig på Åland vid stranden. För där var en båt som han försökte dra upp ut gyttjan, men klev på med stora förhoppningar, så den sjönk i stället ner till en undre värld. Fylld med konstiga, färggranna förgiftade trattkantareller. Men i stället för att åka till sin kompis som planerat, var ett stort gyttjehål där med en enorm virvel. Så gick de på en upptäcktsfärd bland glittrande sjöstjärnor och en stor skattkista med rykande heta potatisar, men tillslut blev de törstiga och drack magisk blå självlysande drinkar med frysta myror, sen kom den turkosa hamstern med tilltugg som var gjort på rostade spikar med tallbarrs smak, galenskap och spindelnät. En liten elefant kom skuttandes på en trampolin med ilskna gummiankor som skrek:

- Akta er, akta er! Ser ni det kommer Fantaflaskor med sugrör!

Efter en stund så kommer det upp något ur marken, en strut med blommig falukorv.

 - Men var är senapen, utbrast den fiskmönstrade gåsen förargat och började leta febrilt i sina små fickor som innehöll musfällor med mögelost och flugsvamp.

Under tiden simmade den gyllene skorpan omkring i luddet. Inifrån butiken kom ett väldigt märkligt ljud. Piiip, puuuup, paaaap lät det. Fast i och för sig så hörde han ofta dessa ljud hos grannen som hade brakfest för han lilla grävling fyllde 3 och det firade dom med att högt och ljudligt spela Lars Fredriksen and Bastards tills han däckade i badkaret, som var fullt med gula och lila ulltottar som skrattade hysteriskt och hoppade upp och ner tills de kiknade av ullbollar. Men taggarna fastnade i garnnystanet som rullade iväg på tågrälsen, när en stor Barbapappa tappade balansen och..... sprack!! och ut kom tusentals . Kaniner med hatt och väst och tjöt:

 - Leve den stora Mogulen! Vi är vandrande vålnader efter den store Asfaltfrisören Nisse Stropp, som bakade skogsinlagda lergubbar som de stora skogssniglarna Rune och Mysan skulle ha till bröllops presenter. Nissarna skulle ta med dem till det stora slaget om tårtornas kamp om marsipanens stora galenskapstävling, men häxorna hade fått kramp i sina kvastskaft och lindade benet med gult och lila sjögräs så det kunde flyga hem igen!

SLUT!!!!

*******************

 4 Juli 2009

Denna gång  blev det en liten söt saga...

 ************

Intuition är något som jag tror att alla har, speciellt mamman till det lilla trollet som ville resa runt i sagolandets vilda värld. Det lilla trollet begav sig iväg ut i världen med en liten väska som var som en liten hydda med säng och kokvrå och en liten, liten bubbelpool. plus tvål för att tvätta rent den lilla katten. När de badat klart kom en älva in i hyddan och ville dansa, men klockan var mycket, redan halv sju. Älvan blev lite besviken, men gick och lade sig i trollets säng istället för att dansa med katten. Istället som kom mamma och läste en godnatt saga för dem.

Snipp snapp snut så var denna saga slut!

*******

Författare denna gång var: Isa 56, Pirkkolino, Luxplyr, Jinaum, Palomino, Angelclaw och Popcornett.

**************

 10-12 juli 

Den är helgen hade vi nattsudd som vanligt, men inte som vanligt till sättet! Istället för att hitta på något eget så skulle man den här gången skriva en titel eller en strof ur en känd sång/låt både engelska och svenska. Det var lite trögt i början, men när sen medlemmarna förstått hur det skulle gå till så blev det lite mera fart! Nattsudden fick ligga hela helgen då aktiviteten är lite lägre just nu! Jag har tagit mig friheten att flytta några inlägg då det inte blev och stämma något bra alls.

Deltagande medlemmar var: powderpuff, Snurro89, Choklad, Isa56, Zadeira, Pernillaa, Jinaum, emma07, kobbeuffe och Popcornett

******

Lucy in the sky, min kära lilla ponny, i natt är jag din. Stairway to Heaven Living next door to Alice. The world ahead, här kommer alla känslorna...

Born to be alive, please don't leave me, Yesterday, Treat her like a lady, don't cry for me Argentina.

Help! We all live in a yellow submarine. När vi sålde våra hemman. Vi är på gång och vi vill åka raggarbil. Mitt i ett äventyr somewhere over the rainbow med Fyra Bugg och en Coca Cola, någonstans mellan Dover Calais.

Hör klockorna vid mörkrens tull! Okända djur..

- Hallå du gamle indian, du ska inte tro det blir sommar, i mörkret med dig. Ta mig till havet. Sara! Jag står här och väntar vid som sädesfälten böjer sig för vinden. Om trollmor har lagt sina elva små trollen, det komma tre vandringsmän på vägen. Då tog han av sej sin kavaj och sparka av sej båda skona, barfota utan stumpor och skor och tillbaks igen..

Vi vill ha våra bågar kvar, Främling! Vem kan segla förutan vind? Var nöjd med allt vad livet ger då Somliga går i trasiga skor ..oh skrek ut: Jag är en Älg!... Hipp hurra för BamseFar som är så snäll och rar!

Oh, mama, mama we're all gonna die! Vem kan släcka elden, under ytan. Leva La Dolce Vita och I'm in love with a fairytale. Du lindar av olvon en midsommarkrans. Sommar, sommar, sommar Teddy björnen Fredriksson ja så var hans namn. Himmelen är oskyldigt blå, barfota utan strumpor och skor vill jag vandra med Poems, prayers and promises. Ta mig till himlen i natt och visa mig till stjärnornas skatt. Jag vill ha en egen måne se upp i de blå, Tears in heaven...

Våga välja växel, Tankad, Packad och Klar! Cadillac gå bara gå på som du brukar. You're not sorry, Catrin. Mary my lover gå över daggstänkta golv fallera. Nu är det jul igen, oh happy day, yesterday. Crying in the chapel, Lady in Red is dancing with

Snälla snälla, I hate everything about you, sa Cecilia Lind, On My Way Home...

**********

19 juli 2009

Författare denna gång: Pirkkolino, Isa56, snurro89, Choklad, poppen och Popcornett.

 *********

Äntligen semester! Utropade den gamla pingvinen till sin fru. Den lilla trefärgade isflotten kom äntligen, så de kunde ge sig iväg till..

...då sprängde trädhusets rot i luften.

- Vilken tur, skrek farfar! Det kunde ha gått rent åt pipsvängen med allt! Riktigt illa. Men ni får komma ner till mor Matilda, hon är i Körsbärsdalen. Där kan ni få bo.

Det löste sig ganska bra för den gamla pingvinen och hans fru. Semestern hade ju just börjat och vad skulle de nu hitta på. Resa till Afrika och lära sig afrikanska?!?

Nu var dom äntligen lediga efter vinterns hemska vinterstormar, som tog halva äpplet med sig till kojan, som var också lite trasig. Men den stora myggan ville åka och bada med den blårandiga leksakskrokodilen och Pelle Plupp.  Pelle Plupp som tvunget skulle bita i elledningen, men då blev det jättedimmigt och han gick upp i rök. Han blev Puff the Magic Dragon, men fastnade i en blixt och fick ström i sig. Han for till väders med ett himla vrål och fastnade på månens baksida bland alla mångubbar som hade fest, med gröna ufotjejer.

- Wow! En drake skrek de alla. Nu tänder vi var sin pipa med guldglänsande måntobak och hälsar draken välkommen till flygande tefats partyt!

Festen höll att spåra ur när draken kom på att de kunde ta ett nattdopp, vattnet skulle säkert vara ljuvligt. Han vill ta en ufotjej med sig, men det ville inte nallen Lisa som ville flyga till Mars och se på vulkanutbrotten. Det tyckte hon var så romantiskt. Fast hon ville ha med sig sin lilla råtta, Mångubben, som mest sprang runt och störde när de försökte ha en romantisk stund.

I andra änden av galaxen syntes ett stort ljussken, som såg underligt ut. Det rörde sig i hög hastighet mot dem där de satt. Vad skulle nu ske? Ingen aning!?! Dags att skynda hem till jorden och sova.

Snipp snapp slut så var sagan slut!!!!

*********

Kram // Popcornett, "Nattsudds-sammanfattare"

Anmäl
2009-05-25 17:29 #1 av: powderpuff

de blir längre och längre...

Anmäl
2009-05-25 21:08 #2 av: Mysan59

Ja det blir dom verkligen. Det beror väl på att man blir varmare i kläderna ju mer man håller på... Glad

Anmäl
2009-05-25 22:05 #3 av: Choklad

Ja ochnär fantasin väl kommer igång så är den svår att stoppaTungan ute

U R us

Anmäl
2009-06-14 19:19 #4 av: pernillaa

Puttar upp denna så att ni får se att popcornett har slängt ihop alla i en artikel nu! =)

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-06-14 19:57 #5 av: Ritva

#1 De blir längre och längre för att vi är fler som skriver och ni får mer tid på er.. de senaste har snararer varit helgsudd! haha

Anmäl
2009-07-12 15:20 #6 av: Ritva

*puttar upp lite*

Anmäl
2009-07-12 17:01 #7 av: powderpuff

Det var väl svårt att få ihop den men den blev jätte bra. Du är så duktig på det härSkrattande

Anmäl
2009-07-12 17:05 #8 av: Ritva

OskyldigFlört

Anmäl
2009-07-12 19:13 #9 av: Choklad

Denna sista var lite svår...man fick ju tänka...(pust)

U R us

Anmäl
2009-07-12 19:41 #10 av: powderpuff

#9 Tur man har en massa låtar på datornFlörtSista låten, On my Way Home, är från en av Enyas cd:s.

Anmäl
2009-07-12 20:44 #11 av: Ritva

Jo, det blev ju helt klart lite annorlunda. Kände att det var dags att förändra/förnya lite. Ombyte förnöjer heter det ju! Flört Samtidigt uppskattar ni säkert den "gamla vanliga" ett tag igen! Men ni var ju JÄTTEDUKTIGA!!!!Tungan ute

Anmäl
2009-07-12 22:53 #12 av: pernillaa

Det var skitbra idé det här! Du är inte så dum som du ser ut popcornett!

Powderpuff, jag har också den skivan med Enya. Hon är så bra! =)

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-07-12 22:53 #13 av: Ritva

#12 Ja man är inte bara vacker! Flört

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.