Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Intressant

Halloween närmar sig

2009-10-04 14:54 #0 av: pernillaa

Den 31 oktober 2009 firar vi åter Halloween. Hur kommer du att fira? Vågar du anta utmaningen?

Halloweens ursprung

Den här traditionen startade ursprungligen på Irland. Kelterna trodde att osynliga krafter var i rörelse och att de dödas själar kunde återvända till jorden denna natt. De kallade det "Samhain". Druiderna uppmanade folk denna kväll då vinterhalvåret började, att släcka sina hushållseldar, varpå stora bål tändes. Invånarna kunde sedan hämta glöd från dessa bål till sina hushållseldar.

Det ryktas om en smed vid namn Jack som nekats ingång till himmelen vid sin död men som lurat djävulen så att han inte kunde komma in i helvetet heller. Istället irrade han runt på jorden och för att finna vägen lade han glödande kol i rovorna som han ätit. Ur detta rykte skapades dagens halloween-pumpor. Förr i tiden föjde man ryktet till punkt och pricka med rovor och kol. Dessa kallades då "Jack-o´-lantern".

Ordet Halloween är en sammandragning av uttrycket "All Hallows Eve".

 

Idag klär vi ut oss i allehanda dräkter och sminkar oss så att vi ska bli så avskyvärda och skrämmande som möjligt. Barnen och även en del ungdomar och vuxna brukar gå runt och knacka på hos folk och fråga "Bus eller godis?".

 

Vill ni läsa mer om Halloweens ursprung kan ni göra det på Wikipedia.

Recept på låtsas-blod

Detta är ett recept jag själv inte har provat men fått lovordat så det borde fungera. Jag råder er dock att prova blanda till detta i litet format någon dag innan ni ska använda det och prova på någon textil och en yta som ni har tänkt använda det på så att ni är säkra på att det går att använda i större format.

*    1 flaska ljus sirap (dansucker)

*    2 flaskor röd karamellfärg

*    1/2 flaska gul karamellfärg

Häll bara ut lite sirap ur sirapsflaskan så att du kan klämma ner de andra ingredienserna och har lute skakmån. Den gula färgen är bra för att ta bort det rosa ur den röda färgen som annars uppstår.

Tänk er för innan ni kladdar ner kläder, möbler m.m. Blodet kommer allra troligast att färga av sig. Sirapen lindrar avfärgningen men det är aldrig HELT säkert. Om ni vill ha blodet mindre genomskinligt(om det nu blir det, har inte själv testat detta recept) så kan ni tillsätta lite potatismjöl i blandningen. Vill ni att det håller sig lite längre innan det torkar så kan ni även tillsätta lite gelatin, Finns att köpa i livsmedelsbutik bland de andra bak-ingredienserna

Tips: Ska ni vara hemma kan ni göra en härlig mord-plats i duschen/badrummet med blod överallt, levande ljus rätt utplacerade i rummet och gärna en kniv med blod på. Glöm inte de blodiga handavtrycken på väggarna i duschen. =)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Här ser ni en bild från mitt Halloween-firande från förra året 2008. Bilden är iscensatt och redigerad i Photoshop.

Kopia av PA3100124cutout22copys.jpg

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vågar du anta utmaningen? 

För Halloween i år vore det väl roligt med en speciell upplevelse? Vågar du besöka och kanske t.o.m. övernatta i ett spökhus med några polare? Dra med en kamera och filma eller fotografera.

Är du duktig på filmskapande och manus? Sätt gärna ihop en egen liten amatör-skräckis och visa oss här.

Om du inte vågar besöka ett riktigt spökhus, dra ihop en påhittad historia, ordna några fejk-bilder och försök lura oss! =)

Jag vill ändå utfärda en varning angående övernattning i spökhus.
Har ni tänkt er ett gammalt ruckel ute i skogen så måste ni vara säkra på att det inte riskerar att rasa in över er.
Övernatta aldrig ensam!
Utför inga åkallanden av andar, Anden i glaset, Svarta madam m.m. Försök inte på egen hand ta kontakt med andar.
Ha med minst en mobiltelefon som ni är säkra på fungerar och har täckning ifall någonting fungerar.
Se till så att någon vet var ni är!
Börjar det hända för mycket så borde ni aldrig tveka att lämna stället. För er säkerhets skull.
Drick er inte för fulla.
Och givetvis, ta med kläder och sängkläder som håller er varma, en kamera, någonting att äta och kanske ett roligt spel som tidsfördriv.

Medlemmarnas tips på skräckisar

  • Devils backbone 

  • The eye

  • Alla helgons blodiga natt

  • The chainsaw massacre

  • Djurkyrkogården

  • Sleepy hollow

  • An american haunting

  • The exorcism of emily rose

En varmpyrs bekännelse

En mördare som rymmer från ett fängelse

The Haunting


(1963) Psykologisk rysare om 3 personer som bjuds in till ett hemsökt slott av en parapsykolog för att se hur dom reagerar på spökerierna.

Bra atmosfär och stämmning, bra skådespel och foto.

Breathing Room

Skräck
14 personer som är helt främmande för varandra vaknar upp inlåsta i ett rum. Genom ledtrådar och antydningar ska de leta upp en utväg. En efter en dör i takt med att fler ledtrådar avslöjas. Skräckfilm med alla de typiska elementen.

Blair Witch Project

Skräck"dokumentär"
Ett gäng ungdomar beger sig iväg för att utreda en lokal legend, om the Blair witch. De filmar sitt äventyr i skogen som sakta men säkert utvecklas till något mer och mer otrevligt. Riktigt bra film, gjord som om det är en dokumentär.

Saw-filmerna (Saw I, Saw II, Saw III, Saw IIII)

Skräck
Mördaren Jigsaw är inte som andra mördare. Han bygger fällor där hans offer ges en chans att överleva om de följer spelet regler, men det finns givetvis alltid en hake. Inte bara är filmerna blodiga och äckliga att se på, man blir även psykiskt berörd.

House of 1000 Corpses

Skräck/splatter
Två unga par åker på road-trip i Usa, och givetvis kommer de vilse mitt ute i ingenstanns. Där stöter de på en familj som visar sig inte vara som alla andra, och frågan är om ungdomarna någonsin kommer att lämna huset levande. Mord, kannibalism och sataniska ritualer är bara några av fasorna som väntar dem. Riktigt äcklig film, lätt varning för äckelmagade.

Frontier(s)

Extremfilm/skräck
Kannibalism, psykopati och ultravåld.
Filmen är bland de sjukaste filmer som spelats in och på framsidan finns till och med en varning! Inte för vem som helst med andra ord. Ett gäng ungdomar som rymmer från ett Paris i kaos tar tillflykt på ett motell medan de planerar att lämna landet. Tyvärr visar det sig att motellet drivs av inte helt normala människor, och snart är de fast i ett rent helvete med övervåld, kannibalism och andra sjuka saker. Som sagt, en extrem film.

Paranormal activity

Skräck
Nyligt utkommen. Filmen är uppbygt så att det ska se ut som att paret i huset filmar med sin hemmakamera hela tiden. För att dem märkt att någon pågår i deras hem under nätterna och under vissa dagar.

Ha nu en sjuuukt rolig Halloween hörni. Drick lagom och dansa till ni spyr. =)

Kram // Pernilla, sajtvärd

/bilder borttagna ur tråden då tillstånd enligt upphovsrättslagen inte finns angivet/M-c/

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-10-26 10:16 #1 av: pernillaa

Puttar upp denna så att den blir sedd.

Kram

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.