Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Intressant

Spökplatser i norrbotten

2009-12-27 14:13 #0 av: [trollduva]

n/a

Akamella ödeskyrkogård

Här har varit ett fruktansvärt oväsen från de döda som var missnöjda med ordningen på kyrkogården. Hungersnöd och farsoter gjorde så att den började bli för trång. Gamla lik, benknotor och söndervittrade träkors stjälptes ut utanför stängslet för att ge plats åt nya kistor. Både nya och gamla "döingar" var djupt kränkta av att behöva ligga på detta förfärliga ställe där hundar och asätare drog omkring ruttnande likdelar. Spökena förföljde folk i trakten och ska till och med ha vridit nacken av en man ute på sjön.

Pajala kyrkogård

Också här är det ett himla liv, från en speciell grav där trollgubben/magikern Vittikko och hans son Anti ligger. De var svåra ovänner i livet och kan inte hålla sams i graven heller utan slåss och svär så det osar om det.

Muodoslompolp

Långt upp i Norrland, strax söder om Muonio älv, nordost om byn Akamella ödekyrkogård. Därifrån berättas att de döda tagit lagen i egna händer. Sägnen säger att "döingarna" länge krävt att folket i byn ska anlägga en ny gravplats, eftersom de börjat få trångt i sina gravar. När byborna vägrat sägs spökena ha letat sig upp och förföljt folk. En ska de ha vridit nacken av. Andra lär ha dödat på mer finurliga sätt. Detta innebar nu inte att döingarna fick mer plats - tvärtom. För varje människa de hade ihjäl blev det bara ännu trängre på den redan överfulla kyrkogården. Men det brydde de sig inte om. De var bara ute efter blodshämd.

Anmäl
2009-12-29 13:07 #1 av: Ritva

Läste för någon dag sen att på stadshotellet här i Luleå spökar det på 4:e våningen och speciellt i ett rum...ska se om jag hittar artikeln om det.

Anmäl
2009-12-29 13:12 #2 av: Ritva

Hittade artikeln i Norrländskan (NSD) Rum för resande och för spöken  Något för den som vill pröva här kanske?!?

Anmäl
2010-01-11 16:54 #3 av: [tildaah]

Usch! Den var läskig, att det finns någon där på fjärde våningen!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.