Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (8) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Intressant

Anden i glaset

2010-04-14 16:58 #0 av: [trollduva]

en förenklad version av ouijabrädet

Detta behöver du:

Ett stearinljus, ett glas, ett A3-papper eller större,på pappret ritar du upp 29 ringar med bokstäverna A-Ö,en ring med JA och en med NEJ,där ska även finnas två ringar med START och STOPP,en tom ring för mellanslag,en med utropsteken,en med frågeteken,en med punkt,en med bindestrek och till sist nio ringar med siffrorna 0-9 i,du kan även rita symboler som betyder något för dig

Förberedelser:

Vill du vara säker på att inte kalla till dig onda andar, be en bön,Strö salt i rummet, och säg bestämt: Med salt renar jag detta rum,Om du kan, kan du meditera, och fylla dig själv med lugn. Eller så ställer du 5 ljus i ett pentagram,Det viktigaste är att du fyller dig själv med lugn, följer du reglerna noga kan inget ont hända dig. Försök att inte vara rädd, då rädsla är negativt, och inbjuder till det negativa är du rädd ökar risken för onda andar. Håll din kompis i handen om du har någon med dig, och tänk på värme, kärlek och känn hur lugnet faller över dig. När ni är redo kan ni börja

1. Tänd stearinljuset med vanliga tändstickor. (inte tändare)

2. Värm glaset (ett vanligt GLAS-glas) upp och ner över ljuset.

3. När glaset sedan är varmt, viska i det: Vi tillkallar dig, du store ande, och undrar om du vill svara på våra frågor.

4. Sätt sedan ner glaset på papperet på Start, och lägg pekfingret löst på glaset. Förhoppningsvis börjar det röra sig. Flyttar det sig till ett Nej, säg: Tack ändå, hejdå. I glaset och släck alla ljusen. Flyttar det sig till ett Ja kan ni börja.

5. Turas om om att ställa frågor, fråga inte När du ska dö, eller om tideräkning på något sätt. Verkar anden konstig, avsluta direkt, men lugnt och sansat. Fnissa inte, eller skratta inte.

6. Avsluta det hela med att säga: tack för allt, vi är evigt tacksamma! Men nu ska vi sluta, farväl, du store ande. Och blås ut ljusen.

Regler:

 1. Avsluta ALLTID med att säga Hejdå och tacka anden, oavsett vad som händer under utövningen! Annars finns risken att anden stannar kvar i huset, vilket inte är trevligt.

2. Fråga INTE om döden, om djävulen, eller knäppa frågor, eller frågor du egentligen inte vill ha svar på.

3. Även en ande kan ljuga. Lita aldrig blint på anden, men låt svaren han/hon ger få sjunka in, och försök att se hur de kan passa in i ditt liv.

4. Svarar anden vresigt, skriver fula ord, eller bara en massa bokstäver helt plötsligt är det defenitivt dags att sluta. Gör detta lugnt och sansat.

5. Skriver anden 666 måste ni GENAST sluta. För de som inte vet, är detta djävulens nummer, och även om inte anden menar något allvar i det han säger ibland, så bör ni ändå sluta!

6. Säger anden att han är djävulen, är det självklart att ni slutar.

7. Var seriösa, skratta inte, och visa respekt. Det är stor skillnad på rädsla och respekt. Var inte rädda, men visa stor respekt.

8. Gör inte detta för ofta, då ni lätt kan bli beroende. Känner ni av ett beroende, bränn papperet.

9. Tvinga inte anden till något, tvinga han inte att svara, rätt som det är blir han arg.

10. Gör inte anden arg, det är egentligen självklart, men vissa förstår inte det.

11. Gör ingenting som anden ber dig om du tycker det känns konstigt eller obehagligt. Börjar han försök tvinga er till saker ska ni sluta.

12. De flesta andar är goda, men vissa är onda. Ni får oftast olika andar varje gång.

13. Gör inte detta för ofta, en gång i månaden räcker väl.

14. Har du inga seriösa kompisar, gör det hellre ensam. Risken är större att du råkar illa ut med oseriösa kompisar än om du är seriös och gör det ensam. Jag har också en stark känsla av att anden helt enkelt är "snällare" om man gör det själv, då han/hon vet att man verkligen är seriös.

15. Gör aldrig detta om du inte vågar. Bli inte tvingad av dina kompisar.

16. Ingen får hoppa ur när ni har börjat, men någon får hoppa in.

/bild borttagen/M-c/

Anmäl
2010-04-14 17:12 #1 av: Zadeira

Spännande artikel. Jag har inte gjort riktigt på det sättet, men det är samma tanke i grunden. Har tyvärr inte funkat jättebra för mig de gånger jag gjort det, men tror det beror på sällskapet.


Anmäl
2010-04-14 17:34 #2 av: [trollduva]

jag har faktiskt aldrig provat detta självSkäms,måste hitta någon jag kan prova det med

tror det finns lika många versioner av anden i glaset som det finns utövare

Anmäl
2010-04-18 04:46 #3 av: Jinaum

får jag till lägga att man även kan göra en salt blanding med timjan och basilika, lägga i en liten skol och ställa i ett fönster eller dörröppning. eller både ock.

Bara salt duger fint det med eller bara någon av kryddorna.

 

Jag har provat anden i galset och jag kan inte påstå att jag kände mig särskilt hänförd av detta. Men min mor har och berättat historier som folk tar för rövar historier. Men så som jag känner min mamma så tror jag inte riktigt att det bara är båg för skrämsel.

Så det bör väl läggas ett varnanade ord tycker jag som ibland är på övernaturligt ifokus där de avråder från anden i glaset rent utav och lika så ouija. Jag tror inte det är så farligt om man följer de reglerna. Men jag i huvudsak skulle väl säga. Följ reglerna då de är vettiga och ha repsekt och ta det inte bara som en rolig sak. Utan ta det hela kanske lite med en nypa salt av allvarliget om ni skall prova på. Är i alla fall det jag tycker.

Anmäl
2010-04-18 10:49 #4 av: Zadeira

Det viktigaste som många glömmer och som bidrar till de där mindre trevliga gångerna är väl om man glömmer att rena och lägga beskydd runt om gruppen som är med.

Ha en salviarökelse tänd i mitten och lägg en ljusbubbla som beskydd runt om gruppen som är med.


Anmäl
2010-04-19 03:06 #5 av: MizzTherese

Förlåt om jag kanske drar ner denna artikel lite, men jag uppmuntrar inte folk att prova detta. Det krävs mer förberedelser än salt och ljus för att skydda sig emot onda andar. Prova inte på något sådant här, det kan vara farligt, även att det låter som en rolig grej att testa.

Ber än en gång om ursäkt för att jag kan uppfattas som tråkig och taskig genom att skriva detta, men de är bara fakta, man ska inte leka med sådant här om man verkligen inte vet vad man gör.

/ Therese

Anmäl
2010-04-19 11:08 #6 av: Zadeira

#5, ingen fara, alla har rätt att uttrycka sin åsikt. Givetvis ska man vara medveten om vad man gör och inte "leka" med det, men är man försiktig och seriös tycker jag personligen inte det är värre än att gå på jakt efter andar att dokumentera eller besöka hemsökta platser... Allt som har med det övernaturliga att göra kan vara farligt om man hanterar det fel och inte vet vad man gör...


Anmäl
2010-04-19 16:15 #7 av: [trollduva]

säger som 6# allt som har med spöken och andar kan var farligt om man inte vet vad man gör,tycker inte heller detta är värre än något annat;)

Anmäl
2010-05-23 13:01 #8 av: Jossangizmo

En fråga, om anden skriver 666 är det ju djävulen eller säger är han/hon är det (eller något annat hemskt)då skulle man ju avsluta direkt, men ska man ändån tacka anden eller är det fort packa ihopa och dra?

Anmäl
2010-05-23 21:31 #9 av: [trollduva]

jag hade avslutat det lungt och sansat och inte vissat att jag blev rädd,för även andar tycker det är kul att skrämas;)och resat rummet efteråt

Anmäl
2010-05-23 22:12 #10 av: Jossangizmo

okej (:

Anmäl
2010-05-28 17:47 #11 av: Anand

Tycker inte heller ni ska hålla på med saker som ni inte har någon kontroll över.

Spöken eller andar kan inte på något vis göra er illa men ni kan ju omedvetet bjuda in andar och få svårt att bli av med dom. Då kan ni få ett helsike hemma. Psykiskt dåligt kan ni må över det.

Jag har erfarenhet av vad som kan hända och tycker ni ska hålla er borta från anden i glaset. Det är inget roligt när det blir fel.

Anmäl
2010-05-28 19:18 #12 av: [trollduva]

säger det igen,detta är inte farligare än nått annat i andevärlden,men kan man inte ta detta på allvar utan bara vill leka så ska man inte göra det

Anmäl
2010-06-01 05:13 #13 av: JonteL

Jag har en fråga!:)

 

Många säger att man inte ska "spela"Anden i glaset för det är farligt eller att man inte ska göra nåt man inte har kontroll över!....Hur är det i det "Vanliga livet"?Andarna som finns ibland oss hela tiden!

Dom har vi ju inte kontroll över och dom kan väl vara farliga?. Ska vi vara rädda hela tiden då eller?....Eller är det bara dom som vi "Kallar"som är farliga?

 

Anmäl
2010-06-01 23:33 #14 av: pernillaa

Alltså det här är något som går att diskutera länge. Ingen vet ju med säkerhet egentligen hur det ligger till. Var och en har olika erfarenheter. Utifrån min egen erfarenhet skulle jag vilja säga att precis som med allt annat finns det alltid något rötägg någonstans och man kan dra på sig ett rötägg var som helst egentligen varesej man vill eller ej, om man har otur. Vissa människor är mer öppna för sånt här och ofta är det de som är öppna för det som drar på sig andar som gärna stannar. Om de kan fysiskt skada oss vill jag inte svara på för jag vet inte. Men min tanke är att kan dom smälla i saker och riva ner och så, så varför skulle dom inte kunna röra oss på fel sätt om man har otur?! Bara spekulationer som sagt men vi är ju lika materiella som en dörr det smäller i eller en blomkruka som åker i golvet.
Och vem vet med säkerhet att man har kontroll över den här så kallade leken?! Av egen erfarenhet är andevärlden något man aldrig kan ha full kontroll över. Andar har precis som vi en egen vilja antar jag. Sätter man sig med det här så får man vara beredd på att det kan hända någonting både positivt och negativt och vill man inte riskera att dra på sig någon jobbig ande så ska man låta bli att göra det här överhuvudtaget. Det är ju alltid ett risktagande att "leka" med någonting som är hyffsat okänt.
Min egen erfarenhet efter att ha suttit med det här själv en gång, är att låta bli. För jag öppnade andevärlden och det funkade inte som jag hade velat. Jag satt själv som sagt för att utröna om det var äkta eller inte för jag var rädd att mina kompisar styrde. Nog hände det nåt alltid men inte vad jag hade trott skulle hända. Fick inga svar direkt. En tid efter hände det jobbiga saker. Jag tyckte det var jobbigt men en annan person kanske hade tyckt det varit spännande och roligt enbart. Man får utgå ifrån sig själv helt enkelt. Men risker finns alltid givetvis.

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2010-06-18 18:18 #15 av: Dodat

Jag vet inte om jag vågar prova det...

 

Men hur vet man vad h*n vill säga?

Anmäl
2010-07-07 01:00 #16 av: Emmss

Pernillaa, vad hände egentligen? Såg att du hade svarat i en annan tråd om det var här eller på övernaturligt.ifokus i ungefär samma tråd, att du hade varit med om hemska saker efterråt. Kan du mer specificera vad det var som hände? Var det farligt eller "bara" obehagligt. Eller du kanske inte vill berätta, det avgör du såklart själv. Men skulle vara intressant att veta vad som hände :p

Skulle vilja prova någon gång men efter att ha läst vad ni alla säger vet jag inte om jag vill längre :o

Anmäl
2010-07-18 00:11 #17 av: paow

Jag och några av mina kompisar testade anden i glaset ett flertal gånger under 7an & nån gång i 8 an.. men utan restultat, vi var väldigt fnittriga & uppspelta, men tog det inte speciellt seriöst, men vi skrämde upp oss så fort glaset "råkade" röra sig, även om det var någon som skrek " det var bara jag som andades och råkade röra!" så blev vi småtträdd, men tröttnade när ingeting hände .

Men jag gick i 8an och konfirmerade mig berättade vår, ledare/präst, som var stensäker på att "spöken" odyl. finns, när han för flera år sedan tillsammans med några kompisar "lekte" anden i glaset - när de bestämde sig för att göra det här, gjorde dem det seriöst, alltså inte på skoj som en lek - alla trodde på det till 100% . Som man hört talas om för man inte fråga när man ska dö. Men, en av hans kompisar frågade frågan "när ska jag dö?" /"hur kommer jag dö?" jag minns inte exakt vilket av dem han frågade, och jag minns inte heller om han fick/vad för svar. Men när han skulle hem hände det - han dog, utan anledning. Jag vet inte om det är sant, men skulle vara mycket märkligt om en präst & komfirmationsledare skulle börja ljuga för sina "elever" Kan tillägga att han fällde en och annan tår när han berättade detta. Och efter det "lekte" vi aldrig mer den här "leken" & jag har inga som hellsta planer på att göra det igen..

Anmäl
2010-07-19 17:19 #18 av: EmmaVarg

skulle vilja prova detta, men är 14 år och har ingen annan som skulle vilja vara med då mina vänner skrattar vääldigt mycket, och är väldigt fega och skulle inte tro på detta...  och jag tror inte jag skulle våga ensam SkämsTyst

Anmäl
2010-09-04 14:56 #19 av: [PinguLikesMusic]

Asså om man är väldigt oseriös... fungerar de ens då. Jag menar om man inte gör rätt utan bara tar fram glas och papper och testar sig fram... Alla har väl testat det nångång, jag har gjort de några gånger men de har aldrig funkat :P

Anmäl
2011-01-05 13:28 #20 av: ghostdoggy

håller med pernilla,har själv upplevt den negativa sidan av anden i glaset,jag rekommendar att du el ni ska klart helt avstå,fattar ni inte vidden av leken så avstå,det mår du garanterat bättre av,och gör det framförallt ALDRIG ensam!gör det aldrig i din lägenhet el hus,för får du den så kallade onda anden,så lär du känna sällskapet nåra veckor framöver.å den är inte att rekommendera ifall du har ett taskigt psyke

Anmäl
2011-01-05 21:32 #21 av: KaninPiggelin

låter lite skumt och läskigt tycker jag XD

Anmäl
2011-01-05 22:22 #22 av: Caroline.H

Uuhhhh, skulle aldrig våga göra det där! DX

//Caroline


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.