Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Vetenskap och uppfinningar

Tidskristaller

2017-02-07 15:49 #0 av: Magi-cat

(se även artikeln om fraktaler)

Här är de på svenska, tidskristallerna som utlovar en datorrevolution! Så otroligt spännande!

"Jag upprepar, en tidskristall är alltså inte en evighetsmaskin. Vi kommer inte att kunna bygga kugghjul av tidskristaller som driver runt generatorer och skapar energi ur tomma intet. Det funkar inte så. Men den här uppfinningen kan komma att visa sig nyttig på andra sätt.

Som till exempel i framtidens kvantdatorer, nästa generations datorer med hastigheter som kan vara hundratals miljoner gånger snabbare än dagens superdatorer. Tidskristallerna kan komma att bli nyckelkomponenter när det gäller att spara information i kvantdatorer.

Kvantdatorer skiljer sig från vanliga datorer i och med att en vanlig dator fungerar med bitar, dataenheter som kan anta värdena noll eller ett. En kvantdator jobbar i sin tur med qubitar som kan anta värdena noll och ett på samma gång."

https://svenska.yle.fi/artikel/2017/02/07/tidskristaller-utlovar-datorrevolution

Tanken svindlar, brukar man säga...Här är det tiden som svajar...Yrar 

Vilka enastående möjligheter!

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2017-02-09 21:40 #1 av: Magi-cat

Mer om det fascinerande ämnet:

http://www.seeker.com/theres-a-new-form-of-matter-that-exists-in-four-dimensions-2245968595.html

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.