Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen

Angående sajten och iFokus Anslagstavlan Boktips Dagens Drömmar Experiment, egna Film & Foto (Blandat/allmänt/OT) Forntida teknik Himlafenomen Hjärnan Humor Hälsa Intressanta teorier Kraftplatser och folktro Miljö och djur Musik Mysko grejer Månadens Medlem och Diskussionskategori Naturfenomen Off Topic - Diverse Off Topic - Glädjeämnen Oidentiferbart Orber och ljusfenomen Psykologi och samhälle Rymden Spådomar och förutsägelser Spöken Spökhistorier Spökhus, Spökplatser, spökjägare Symboler och pareidolia UFO och utomjordiskt liv Undersökningar Vetenskap och uppfinningar White Noise & EVP Tävlingar/lekar Övrigt
Naturfenomen

Linsmoln

2016-03-04 10:05 #0 av: Magi-cat

Linsmoln - eller UFO-moln...

Linsmoln misstas ofta för UFO:s vilket inte är så konstigt - de ser verkligen spektakulära ut! Se de fina bilderna i länken!

Molnen bildas när fuktig luft passerar över berg och det bildas "stående vågor" med nedåtvindar. Om temperaturen på vågens krön når daggpunkten  faller fukten i luften ut och kondenseras till linsmoln.

Vågen kan rulla fram och tillbaka så linsmolnen kan försvinna snabbt och komma och gå.

Linsmoln är inte så vanliga eftersom de kräver speciella omständigheter för att bildas och många har aldrig sett dem, så det är inte underligt att de väcker förundran.

Lustigt nog kan linsmoln även bildas över flacka landskap utan inverkan av berg, under inverkan av byiga vindar framför en front

http://earthsky.org/earth/best-photos-beautiful-lenticular-clouds-around-the-world

Mer om moln av alla de slag:

http://oforklaradefenomen.ifokus.se/discussions/54d716cbce12c46b6f000356-moln

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2016-03-04 10:06 #1 av: Magi-cat

En gång har jag sett linsmoln och det var över ett garanterat bergsfritt landskap. De såg verkligen häftiga ut och många undrade över dem.

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.