Annons:
Etikettintressant
Läst 25232 ggr
Magi-cat
2013-02-08 16:23

Om Schumann-resonansen

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vår planet Jorden har en resonans, en frekvens på ca 8 Hz. Den kallas Schumann-resonans.

Schumann-resonansen kallas jordens frekvens på ca 8 Hz.

Hur vet man det?

Enligt nedanstående länk var det Nikola Tesla som 1899 upptäckte denna resonans! Han var ju en hel del före sin tid, Tesla, så det skulle dröja ända tills 1953 innan detta fenomen uppmärksammades igen.

Professor W.O. Schumann på the University OF Munich upptäckte då en vibration från jordens inre, en pulsation på 7,83 Hz. Den kom att kallas Schumann-resonansen.

När Schumanns resultat publicerades kontaktades han av dr Ankermueller som genast hade associerat till hjärnans djupaste vågor, Thetavågorna som man når vi djup Meditation.

Schumann blev förstås intresserad. En kandidat, König, fick i uppdrag att jämföra mänskligt EEg med elektromagnetiska fält i omgivningen. Försöken bekräftade relationen mellan hjärnvågor och jordens pulsation.

Det verkar som om vi behöver Schumann-resonansen, dessa djupa långsamma vågor. 

På 1960-talet studerade Professor Rutger Wever, från the Max Planck Institute for Behavioral Physiology i Erling-Andechs, resonansen betydelse för hälsan. I sina studier lät han frivilliga försökspersoner (utan anlag för cellskräck får man hoppas) leva i underjordiska bunkers under upp till fyra veckor. När Schumann-vågorna filtrerades bort från omgivningen mådde försökspersonerna inte bra.

" Wever noted that when Schumann Resonances were filtered out OF the bunker, the students’ physical and mental health suffered. They experienced stress, emotional distress and migraine headaches. After brief exposure to the 7.83 Hz frequency that had been screened out, their health stabilized quickly."

Slutsatser?  

Det är ingen slump att vi "resonerar" med jordens, Gaias frekvenser. Hur skulle det kunna vara annorlunda? Eftersom vi är barn av jorden måste vi stå i samklnag med den för att må bra. I vår strressade tid är vi avskärmade från de långsamma vågorna. Vad kan man göra då? Meditera! Vistas i naturen, gå barfota, bara vara, utan krav eller häftiga upplevelser, återknyta kontakten…

http://musicyourmind.com/what-is-schumann-resonance/

bilder från pixabay.com


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
Lilla Stjärna
2013-02-08 21:11
#1

# 0, det där var intressant, ska läsa länken framöver!

Denna kommentar har tagits bort.
Lilla Stjärna
2013-02-08 22:08
#3

Tack för tips, Magi-cat! Trevlig helg själv

JonasDuregard
2013-02-09 11:50
#4

Artikeln verkar innehålla en hel del felaktigheter. Kollar man bara på första stycket:

"Professor W.O. Schumann på the University OF Munich upptäckte då en vibration från jordens inre, en pulsation på 7,83 Hz. Den kom att kallas Schumann-resonansen."

Schumann resonans är ett fenomen som uppstår i atmosfären och det är inte uteslutande på 7,83 Hz utan varierar mellan 3 och 60 Hz.

Schumann upptäckte dessutom inte resonansen utan förutsåg den genom matematiska beräkningar.

Sedan förstår jag inte alls vad slutsatserna har med Schumann resonansen att göra.

Magi-cat
2013-02-09 11:59
#5

Här finns lite mer om Schmann-resonansen, från allas vår Wikipedia:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Schumannresonansen

Det är riktigt att den kan variera i frekvens, precis som våra hjärnvågor gör det, beroende på behov och yttre och inre omständigheter, men grundfrekvensen är:

"Grundfrekvensen i schumannresonansen är en stående våg i jordens jonosfärhålrum, med en våglängden som är lika med jordens omkrets. Denna lågfrekventa (och högintensiva) våg hos schumannresonansen uppträder vid en ungefärlig frekvens på 7,8 Hz." (ur ovanstående länk)

Det finns mycket skrivet om denna resonans. Min utgångspunkt för artikeln var den länk jag angav i #0. Jag tyckte om den. :-)

"Slutsatserna" är mina egna tankar om det djupare sambandet mellan livet och den omgivning vi lever i, Jorden vi lever på och det kosmos vi är en del av.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Magi-cat
2023-10-11 14:16
#7

Det finns en del skrivet om Schumann-resonansen och jag vet inte vad som gäller just nu. Jag bara råkade träffa på begreppet igen. 😎

Här är ett stycke musik som lär resonera med den frekvensen. 🎵


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

_Fisken
2023-10-14 06:18
#8

Det är helt klart att det finns mycket som vi inte vet. Jag får en känsla av att vi inte ser skogen för alla träd.

Upp till toppen
Annons: